Откриването на Пловдив – Културна столица 2019: Хаос, Простотия, Безвкусица, Дивашки Врясъци, Освирквания, стотици Гафове и Бой за одеяла!

„Отидох на откриването на културен фестивал, а се озовах в епицентъра на глобалистко соросоидно сборище“, така коментира проявата в Пловдив главния редактор на нашия сайт г-н Пею Благов. „Като се започне с антихристката „вавилонска кула“, чиято символика е сектантска и много опасна, защото включва идеята, че човек е минимум равен на Бога… като се премине през девиза на откриването „Ние сме всички цветове“… и се стигне до 1000-та пловдивчани, излезли на сцената с фланелки в цветовете на дъгата (знамето на световното джендър движение-б.а.) – това си беше чисто пропагандна соросоидна проява. Аз там дори намек за култура не видях. Неслучайно толкова много НПО-фондации на Сорос бяха специално създадени, финансирани и пряко ангажирани с организацията на този културен фестивал. ЦЯЛАТА СТАТИЯ ПРОЧЕТИ ДОЛУ:

Малко доволни и повече разочаровани бяха хилядите, дошли на официалното откриване за Пловдив – „Европейска столица на културата“- 2019 снощи. Одеялата с логото свършиха за 10 минути и станаха причина за кавги и сблъсъци сред желаещите да се сдобият с този безплатен артикул. До пощата звукът беше нисък и много гости, дошли специално от други градове, коментираха ядосано, че нищо не чуват. „За 3 милиона – толкова“, саркастично им отговаряха пловдивчани.

Официалното откриване на шоуто „Ние сме всички цветове“ започна с дълга реч на кмета Иван Тотев от ГЕРБ. Той припомни, че Пловдив е майката на всички градове и напълно заслужено е европейска столица на културата. Появата му на сцената обаче бе посрещната със силни освирквания.

В речта си кметът припомни, че Пловдив е най-динамично развиващият се град. “Дори сега сме обградени от кранове”, каза той. След него на сцената се качи еврокомисарят Мария Габриел, която припомни огромните културни постижения на града .

Хилядната публика героично слушаше двете речи, брулена от силна виелица при минусови температури, в очакване да започне концертът за откриването с големите Валя Балканска и Теодосий Спасов. Част от тази публика нямаше избор, освен търпеливо да чака края на мероприятието. Ето защо: Уплашен от очаквано ниската посещаемост на събитието, кметът Иван Тотев предвидливо бе издал директива до всички общински администрации в област Пловдив. Заповед, която гласи: Всички общински и държавни служители задължително да присъстват със семействата си на откриването- за масовка. И в подножието на „Вавилонската кула“ се напълни с треперещи от студ и за работното си място кадри от ниския и средния ешелон на ГЕРБ.

Речта на кметът Иван Тотев

Минути след началото на спектакъла обаче се появи и първата голяма недомислица. Двете 125-метрови сцени, които са отстрани на вавилонската кула, са под хоризонта на публиката и никой не успя да види 200-те кукери, които излязоха. Добре че бяха екраните, монтирани на кулата, за да покажат какво се случва на страничните сцени. Програмата не се чуваше изобщо от публиката до Централна поща. „Ама тук нищо не се чува“, изумени реагираха гости от други населени места. „За 3 милиона – толкова“, коментираха пловдивчани. Малко след началото част от публиката започна да се разотива с гневни коментари. „В града почти нямаше чужденци, а точно такива туристи очаквахме“, написа днес регионален пловдивски вестник.

ВИП-посетителите пък изгледаха тържественото откриване от ресторанта на последния етаж в хотел „Тримонциум“. Сред тях се открояваше президентът-соросоид Росен Плевнелиев с новата си съпруга Деси Банова. Сред множеството пред сцената бе забелязан бившият кмет на Пловдив от ВМРО Славчо Атанасов, който в мандата си лансира кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата.

Посредствената режисура на спектакъла по откриването предизвика множество гневни реакции в социалните мрежи.

Известната адвокатка под тепетата Емилия Недева, изрази във Фейсбук становището си за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г. Публикуваме го без редакторска намеса:

„Имаме още време, преди тотално да бъде съсипан имиджът на града ни. Спешно трябва да се организира протест против соросоидната фондация – виновник за това „откриващо“ безобразие и против всички, които са участвали в организацията на този недостоен за града ни акт. Според размера на хвърлените на вятъра пари (над 3 млн. лв.) това си е грандиозна безстопанственост.

„Грандиозното“ откриване на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ г. шокира с липсата на естетика и съдържание. Високо-технологичните екрани на кулата са едната страна на събитието и са безспорно попадение. Очакването ни обаче беше те да бъдат изпълнени със съдържание. Нямаше Пловдив, нямаше Европа, нямаше култура. Хоровите рецитации, неадекватните писъци, дивашки врясъци и скандирания „заедно“ бяха от типа на познатата по времето на соца „площадна режисура“, която да сме справедливи, тогава беше значително по-съдържателна като пропаганда и послания. Останалото – като за ди-джей парти. Само за справка – такива, меко казано, непретенциозни техно-мюзик младежки сборища се организират всяка седмица в кварталите на Мюнхен, Берлин и пр. европейски градове.

„Отидох на откриването на културен фестивал, а се озовах в епицентъра на глобалистко соросоидно сборище“, така коментира проявата в Пловдив собственика на нашия сайт – журналиста Пею Благов. „Като се започне с антихристката „вавилонска кула“, чиято символика е сектантска и много опасна, защото внушава идеята, че човек е минимум равен на Бога… като се премине през девиза на откриването „Ние сме всички цветове“… и се стигне до 1000-та пловдивчани, излезли на сцената с фланелки в цветовете на дъгата (знамето на световното джендър движение-б.а.) – това си беше чисто пропагандна соросоидна проява. Аз там дори намек за култура не видях. Неслучайно толкова много НПО-фондации на Сорос бяха специално създадени, финансирани и пряко ангажирани с организацията на този „културен“ фестивал. Чрез пропагандирането на джендър и анти-религиозна идеология тези хора се опитват да разрушат нашето традиционно общество с неговите национални, социални, семейни и християнски ценности. И нищо не ми дава основание да смятам, че целият „културен“ фестивал – Пловдив-2019 с всичките си помпозни културно-пропагандни мероприятия няма да работи точно в тази посока.“, завърши главния редактор на Skandalno.net Пею Благов.

Пловдив- Европейска столица на културата- 2019 г.- Жалко, срамно, опасно… Но като по Шекспир, ще е – „Много шум за нищо“. Защото древният ни български род има здрав корен и силно развита традиционно-родова семейно-ценностна система. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Бях там, встрани от Пощата. Точно така си беше- пълна бутафория и кич. Напълно подкрепям статията.

  2. Отвратително, брат ми беше и каза че не си е струвало да бие път до Пловдив за това

  3. 3 милиона само за откриването на тая глупост!!! А харчовете тепърва започват – и ще се пръскат тепърва милиони – до края на годината. А за инвалиди и пенсионери – нищо. Браво на гербераците. Да горят в ада дано.

  4. Е това е коментар от Афера бг – падам и умирам ! От смях … watch app
    13.01.2019 в 10:24
    Разбор по време. Церемонията – 57-58 минути тотал. 7 минути братвеж на маминото , Фалби и наглеене ! Още толкова минути братвежи на габриел , можеше и още но й се смръзна габриелката… Излиза Теодоси в метализиран шлифер , като за жертвите на хипотермия при бедствия. Свири точно пет минути , при риск да му замръзнат джуките върху кавала се изнася… Идват кохорти от кукери които създават зловеща атмосфера с монотонните си подскоци и дрънчене … Но най-страшното тепърва предстои ! Млади дрогирани комсомолчета започват хорово скандиране в кресчендо ! Машината на времето докарана от Карлуково ! Цузамен , тогедър … / защо на първо място е немското , а не английското както обикновено ? Ами далаверката е с немците , с тях са делкани милионите/ . Тръгват букви , тикани от премръзнали тийнеджъри с блеснали погледи ! Гърми „Хава нагила“ , рецитациите продължават , още кресчендо ! …Следва брутален обрат към техно-денс чалга и диджей шиле ! Пренасяме се на Ибиса , но при минус градуса. Чалгата се прекъсва от гайди и хорове на увити в одеяла пущиняци. Тука сме на две трети от времето на шоуто. Чакате нещо малко по-малко ужасно ? Нещо културно да се случи ? Ни най-малко. След още рецитации идва реда на Балканска с богатия си репертоар от едната песен за Дельо. Тя влачи един път и загърмява дълга заря , в края на която Балканска изкарва … още един път за Дельо. Явно хонорарът е за две изпълнения. Туш ! Гасете лампите и лапайте суджука.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *