Осман Октай: Навремето МАФИОТИ като Борисов ги УБИВАХА по софийските улици! Но днес е друго – просто ще го АРЕСТУВАТ!

Кукловодите на Борисов ке го свалят от власт, защото им трябват милиардите от държавния заме и еврофондовете, както и онези милиарди, които чакаме за борба с коронавируса. Това каза днес политическия анализатор Осман Октай. И направи още куп разкрития. Ето ги:

-Г-н Октай, протестиращите в столицата всяка вечер канят премиера Бойко Борисов да отиде при тях. Той обаче реши да посети помаците във велинградските сели. Защо? Умишлено или случайно Борисов избра този регион?

-Първо, нека кажем, че тези хора никога няма да гласуват за ГЕРБ. Вчера гледах с интерес поредния пародиен репортаж на излезлия в нелегалност премиер на европейска държава от джипката. Интересно ми беше да видя пред какви хора ще има кураж да се покаже. Защото Борисов наскоро обиколи напълно инкогнито околностите на София, за да ни покаже строящи се обекти. Спомняте си как с гръм и трясък се провали едно негово мероприятие в Северозападна България, където се наложи да наредят актива на ГЕРБ като масовка, която да му ръкопляска театрално. Сценката бе организирана от местните кметове – отчаян опит за пропаганда. С това ГЕРБ се опитаха да внушат на зрителите колко много народа обича Борисов. Местна медия обаче разобличи цялата бутафория на мероприятието.

Тотален провал се оказа и първият контра-митинг пред МС. Там нямаше нито един софиянец. Организирано бяха стоварени в центъра на столицата групи от провинцията, футболни агитки и представители на малцинствата. ГЕРБ се опитаха да обяснят нещата така: Видите ли, ромите дошли да изразят радостта си, че влизаме в еврозоната. Сякаш тези хора дълбоко разбират смисъла на този процес. Откакто мина в нелегалност, Борисов се храни само с тези дистанционни и стерилни публични изяви.

ОСМАН ОКТАЙ

-Защо обаче отиде точно във велинградските села?

– Формалният повод за посещението му там беше завършването на един междуселски път. Както е известно фирмите, които участват в подобно строителство, харчат публичния ресурс по неясен начин. А отделно- местните кметове също са част от корупционните схеми покрай строителството на какъвто и да е обект. Та те събират местните хора на такива мероприятия и им поставят една задача – да ръкопляскат и да се радват. Бил съм свидетел на много такива бутафорни мероприятия през годините. Това е помашко население, което смея да твърдя добре познавам. Те са заклети избиратели на ДПС. Очевидно е, че ДПС също са участвали в този фарс по посрещането на Борисов. Забелязах, че в началото на репортажа Борисов от страх не смееше да слезе от джипа, а говореше с хората през стъклото. Това е много показателен момент. Посрещането му вчера ми напомни за онзи клип с циганката, която пееше: „бате Бойко, бате Бойко“. Появата на Борисов на това място си е чиста злоупотреба с бедните, зависимите и потискани хора, които местни гербаджийски и депесарски феодали третират като крепостни селяни. Тези отрудени и безкрайно бедни хора биха се зарадвали и на самун хляб с кисело мляко.

-Допускате ли, че тези хора в радостта си са били искрени?

-Не смятам. Когато един лидер организира подобни показни акции, това показва, че той е в пълна изолация от гражданите. Показва и нивото на омразата на народа към него. Върхът на цинизма бе когато Бойко Борисов сравни и противопостави тези хора, които уж го обичали, с „неблагодарниците“ на жълтите павета, които през цялото време му искат оставката. Целта беше да се покаже как едва ли не там в София са охранени и не мислят за тези хора, които са гладни. А той, видите ли, им отива на крака, да нагледа тях, гладните и онеправданите. Кой е сега Бащицата, а?! Това е поредното дъно в падението на Борисов.

-Защо ДПС позволяват електоратът им да бъде употребяван по този начин?

-Защото и ДПС с в играта по подобряване на имиджа на Борисов. С това свое съдействие ДПС праща посланието: „Бойко, не можеш да се покажеш никъде, освен сред нашите хора. Бъдещето ти като примеир зависи от нас“. Мустафа Карадайъ поиска от трибуната на парламента три неща-оставка на правителството, на президента Радев и създаване на експертен кабинет. ДПС мечтаят за кабинет „ала Беров“, защото досегашната им роля на скрит коалиционен партньор на ГЕРБ вече не им стига. Искат още по-голяма хапка от парите в държавата. Искат директно те да управляват средствата от петмилиардния заем, който правителството изтегли, както и парите които ще се отпуснат от Брюксел под формата на еврофондове и за борба с коронавируса. Чувал съм Ахмед Доган навремето да казва: „И какво, ние им вършим работата, а те ни дават трохи“. Очевидно е, че ДПС и сега не са доволни от това, което им дава Борисов. Смятат го за трохи. Те не просто искат повече, а всичко.

-Европа и САЩ дадоха ясни сигнали, че виждат и разбират какво се случва в България. Управляващите обаче изглежда нямат намерение да се съобразят, а се окопават. Каква е прогнозата ви за бъдещето на Борисов и кабинета?

-Пак ще повторя, че задкулисието докара Бойко Борисов на власт и то ще го свали. В момента той е подложен на силен рекет. Под въпрос е дали еврофондовете няма да бъдат спрени, заради корупцията, която бе осветена от протестите и разследванията на журналисти като Елена Йончева и онези от Анти-корупционния фонд. На преден план сега стои харченето на милиардите от заема и от европейските средства, които се чакат. Защо това задкулисие да ги дели с Борисов, когато има възможностите да го свали от власт и да управлява само милиардите?! Отговорът щеше да е доста по-лесен, ако не бе настоящата сложна ситуация. Защото дори задкулисието вече е тревожно?

-От какво се е обезпокоило?

То вече вижда, че трябва да приключи с рекета. Трябва да се направят мили очи за пред Европа, за да не блокира средствата. До този момент винаги задкулисието решаваше кога ще има предсрочни избори. Не мисля, че този път ща е различно. Очаквам също както на Орешарски, да дръпнат чергата и на Борисов… и да ходим на предсрочни избори. Има голяма опасност от зулумите на управлението на ГЕРБ да настъпи социално-икономически срив, който пък да доведе до нова „Виденова зима“. Задкулисието си дава ясна сметка за тези неща. То обича да управлява процесите, за да печели от това, а не да губи. На хората, които управляват държавата в сянка, ще им трябват тези пари и затова няма да ги поставят на риск. А Борисов е до такава степен дискредитиран, че вместо да им помага, той вече им пречи. Затова те ще го изхвърлят на бунището. Навремето такива мафиоти като Борисов, ги трепеха по софийските улици. Но сега времената са други – обричат ги на политическа смърт. А конкретно в неговия случай може и арест и затвор в добавка. Задкулисието няма да рискува да се разруши държавността и да настъпи хаос в управлението, защото самото то ще загуби милиарди. На кукловодите са им жизнено нужни, сега повече от всякога, милиардите от заема и портфейла от Брюксел. Убеден съм, че Те първо ще похарчат Борисов. А след това Пеевски чрез Гешев. А накрая и самия Гешев…само и само да не загубят парите.

-Защо в тази мафиотска дружинка на главния прокурор Иван Гешев отреждате последно място и съответно най-дълъг управленски живот?

-Той ще падне последен, защото ще е необходим да се елиминират другите посредници. Гешев е в светлината на прожекторите. След 5 октомври, когато е изслушването в ЕП, ще станем свидетели на доста сериозни процеси в страната от това естество. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *