ОСМАН ЛИ Е НАЦИОНАЛНИЯТ ГЕРОЙ НА БЪЛГАРИЯ?

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов сигнализира в Ютуб, че ДПС -Ловеч тържествено ще отбележи на 5 април 124 г. от смъртта на Осман паша, превърнал българския град Плевен в трудно превземаема турска крепост по време на Руско-турската Освободителна война 1877 -1878 г. Ето го великият плевенски герой за турците и еничарите от ДПС! Това не е генерал Тотлебен, не е някой доблестен руски офицер, дал живота си за българския народ – това е поробителят Осман! Ако зависеше от него, плевенчани до ден днешен щяха да си останат дива турска рая. И ловчанлии също. Костадинов публикува следния откъс от трогателната башибузушка прокламация на ДПС – Ловеч:

„124 г. от смъртта на героя от отбраната на Плевен гази Осман паша, загинал на 5 април 1900 г. Отбелязваме Сине – и Патрул с милост и уважение.

Нека душата му почива в мир.

Преведено от турски“

А отгоре се мъдри и самият турски текст под красноречив надпис „ДПС – Община Ловеч“ и ухилената муцуна на големия подигравчия Меди Доган.

Този призив за празнуване паметта на един турчин, неделимо свързан с най-черното робско минало и превърнал се в символ на желанието да се удържи и запази робският статут на народа ни, е ярко доказателство, че днешна Турция и нейната агентура широко са разпасали пояса си в разсипаната българска държава. Тук не става дума за войнските качества на Осман паша – те не ни интересуват, защото са поставени в услуга на петвековния поробител. Тази личност може да бъде оценявана само в негативен план, защото тя олицетворява Османската империя и е водила битка срещу нас и нашата Освободителка. Блестящ воин или не – за нас Осман паша стои отвъд – в тъмната страна на историята.

И ето сега безочието на турския таран ДПС стигна дотам да празнува открито един антибългарски военачалник, слуга на падишаха! А защо не празнувате и рождените дни на султаните Абдул Азис и Абдул Меджид бе, нагли башибозуци? Костадинов с право пита кой ще бъде следващият „герой“, чиято памет ще чества раята – може би Сюлейман паша с рождено име Соломон Леви Явиш? Нищо чудно, за него ще се застъпи и Соломон Паси, какво да сториш – сънародници!

Питам – в Турция честват ли паметта на войводите Хаджи Димитър и Стефан Караджа? На Филип Тотю и Панайот Хитов? На Раковски, Каравелов, Левски и Ботев? На Бенковски и Волов? Чули ли сте някой там да ги споменава, освен в османските архиви – като терористи? Имената им звучат ли в медиите и в учебниците им по история? 

Допуснахме язвата ДПС да разяде до такава степен българското достойнство, че в Община Ловеч – пък и в толкова много български селища – открито да се проповядва анадолска антибългарщина и да се развяват призиви за честване я на султан Мурад, я на Баязид, на Муса Кеседжия, Ахмедаа Тамръшлията и Осман паша – все персонажи, заклеймени от българската история. 

Но щом се отричат кланетата в Батак, Перущица, Панагюрище, Стара Загора и петстотинте години български геноцид, извършен от турците, а еничарите се кланят на „Тюркян чешма“, зачерквайки Буново – стана възможно всякакво цинично поругаване на българската национална гордост.

Охулихме Русия, която дойде да ни освободи, оклеветихме Цар Освободител, осмяхме граф Игнатиев, сринахме руските паметници, заплюхме саможертвата на руските воини и българските опълченци – сега не ни остава друго, освен да издигнем за национален герой Осман паша. Или какъвто и да е зловещ башибозушки мракобес – стига да ненавижда българите.

Автор: Милена Върбанова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

25 коментара

  1. Ее,БЪЛГАРИ,къде сте след този бурен анализ?Нима ще позволим отново да ни окупират Османските пълчища,сега Ердогановите!До кога ще ни управлява една Етническа партия с нейните бейове/Дилян Пеевски/ и най-големият еничар/Ахмед Демир Доган/.Нима сме слепи та невиждаме какво ни готвят, а то е че,отново си искат Южна Тракия,и не само.От Северозапада съм,но ако трябва да защитавам Южна България,ще го направя само ако те самите излязат да защитат дома и челядта си.Незнам как се чувстват самите южняци,защото ако те не защитат дома си,то никой няма да им помогне!

    • Не, ще приятелю, ние отдавна сме окупирани и ни управляват (грабят) турци и сатанисти. Все пак, такива са плановете и са изпълняват, нищо че никой в България не вярва и дори ехидно чете написаното по темата от дълги години.
      Поради естеството ми на работа преди пътувах доста от град на град и от фирма на фирма. От каже речи 20 г. споделям , че Южна България се турцизира яко. Нито някой обръща внимание, нито на някой му пука.
      Нито има какво да се защитава тук , нито има кой. На половината шЕбеци дори няма да им направи впечатление, че ще станат жители на друга държава, а тези които ще се трогнем сме под 5-10%. Някой от тях може би ще се преместят на север, за да станат румънуиди, а други просто ще бъдем изклани.
      Бая „народец“ мечтаеше да бъде еврогеец и постигна бляна си, скоро който оцелее ще бъде турчин или румънец. Ако въобще духовно ощетените същества осъзнават разликата.

      • Напълно си прав,уви!

      • Накрая нещата винаги опират до това – „Има православие, има България, няма ли православие, няма“.
        Битката е за това от 1000 г. но никой неще да го види.

  2. За историко – социалната стойност на статията няма да напиша нито дума! Нямам качества за това. Но не мога да не споделя нейното въздействие върху моята личност. Аз не употребявам алкохол в общоприетия смисъл на това понятие. През дългия си живот съм изпушил една кутия цигари. Вещества водещи до възникване на зависимости не съм доближавал. Не играя тото и какъвто и да било друг хазарт. Но установявам, че вече съм зависим към материалите на неподражаемата Милена Върбанова! Търся ги в сайта и когато не ги намеря,винаги оставам разочарован! Това е моето преживяване.Дали то е зависимост – вероятно ще разбера някога. За сега поздравявам авторката и искренно и пожелавам много здраве!

  3. Госпожо Върбанова, за тази цел в Русия от година на година се засилва и антиБългарсакта пропаганда, за мръсните предатели и врагове българите от официалните медии. Има канали с над 100 000 псувни от руснаци по българите, което означава, че точно като в македония постигнаха целта.
    То не бе трудно човек да навърже нещата още преди 20 г. но пък кой вярва на конспирации.
    Юнака балкански, който бил заспал и ей сегичка като се събудел от сън да видиш ко стаа. Ще спретне една България на три океана и…..не знам си колко морета. Пък като се върнат най-големите патриоти от чужбина, чийто деца не знаят български и луната ще превземем…
    Нито въстание, нито революция очаквам, много по-вероятно е турци, цигани или брадатите сирийски майки да вдигнат бунтове и да превземат територията от веселите еврогейци-родени с български документи, дето нато ги пази и джендърхалифата им осигурява ГМО-банани.

  4. Простият факт че Авторката беше блокирана в Свободното слово е повече от красноречив.Бясна цензура има във всичките ни медии, където такива като Еленката Гунчева не спират да плюят срещу Възраждане и срещу Костадинов.Медиите играят една от най-мръсните роли в убиването на духа и на националното ни чувство. Добрито -писателят и той вече кандидатствал за евродепутат за да си купел автомобил.Не само нас, духовно е убита и цяла Европа, младото поколение, разглезено с наследството от колониалните им грабежи.Това, което говорят Вацев, Боян Чуков и проф. Иво Христов е грозната истина,пластмасовия чувал, който са нахлузили върху главата ни.

  5. А що се отнася до етническата партия ДПС, крайно време е да бъде премахната, законово.За какви други права и свободи се бори и Делян Пеевски, една духовна отрепка, който е забранил всякакви коментари под своите изяви в медиите, защо бе изрод, не искаш ли да знаеш колко те ценят и обичат. Това което казва Вацев е страшната, грозна истина, която ни убива.

    • Ти май още живееш с илюзиите, че България е държава е може ей така да премахва нещо законово :)
      Не разбра ли че законите в колониите се пишат зад океана, а еничарската сган тук просто ги гласува и прилага.

  6. Къде се пишат законите не знам, но знам колко сме калпави от наблюденията които правя от години.И бедата е,че всичко това не е от вчера, но от 30 години насам изпуснахме всички влакове, с едно овчо съучастие във всички безобразия.Само един пример, нашите политически изроди искаха да махнат националния празник и да приемат 24 май, денят на кирилицата. Ми то в тая наша КОЧИНА вече няма кирилица, всичко е латиница и ИНГЛИШ.И целият ни политически елит, начело с Шибаняка Борисов и с Пеевски и цялата компания от майцепродавници, че и с един парламент от 240 михлюза, с малки изключения, не си мърда пръста да премахне този ПОЗОР.Всичко останало е само притурка към колониалното ни щастие.

    • Пишат се в щат Делауеър и се изпращат за гласуване от слугите си против българския народ.
      Ама така и не може да ми стане ясно, как хем сме колония, хем очакваш колониална администрация (еничари) да направят нещо против господаря си?
      Та дори ги наричаш и наши разни министри, депутати…
      Нещо не разбирам логиката ти?

  7. А че светът трябва да бъде обновен,и издигнат духовно,че тази безкрайна смес от различни националности в т.н ГРАДИНА води човечеството до лудост.Представете си колко националности и етнически групи се КРИЯТ под американското знаме, колко такива щъкат основно по магазините и търговските плаци в Канада. Във Франция 40% от населението вече не са французи, това ли беше целта на цялата евроатлантичеаска заблуда.“На човечеството му е нужно ново разбиране за човека 07.04.2024, 04:11 Владимир Можегов 10481 -Поглед

  8. Еееххх, Милена,Милена, чиста душа посветена на духовното и непокварена от материалното… Бедна ти е фантазията, мила Милена,каква трагедия и пълна деградация са тези православни скотове, както преди 150 години с право ги нарича Христо Ботев в едно свое стихотворение.
    Национален герой на българите(или поне на 98-99% от тях), не е никакъв Осман, Сюлейман, Мюмюн или Шукри паша, а само и единствено Мамона*, който е техен господ, икона и бащица. Грозна картинка… Дреме им на чеповете на ганьовците за всичко около тях. Дреме им на ганьовците, че насред София разлепиха открито билбордове на Сатаната.
    За ганьовците(и ганките) най-висшата ценност в живота са само и единствено парите и всичко материално. Много долно племе, което с пълно основание ще бъде ликвидирано и това ще е съден скоро, не остава много време до тогава.

    Мамон* – античен бог на парите

  9. Очевадно е, че нито Турция, нито САЩ, нито ДПС са виновни.Можем ли позна кой е най – виновен за крайно унизителното ни състояние през последните 30 години?

  10. Просто е въпрос на избор на точния момент Ердоган да анексира български територии. Всички предпоставки за това са налице. Над стотици хиляди турци от Турция имат българско гражданство. Една напълно демократична процедура като референдума ще ореже от България райски части от земята ни.

  11. Чел съм на няколко места в старите книги, за грабежа от турция на български територии, както и че няма да им се радва дълго, защото ще изветрее като държавица.
    Както и съм чувал, че имало някакви турски пророци предсказали им случката след ламтежа, така че призовавам Иван или някой друг наш сънародник мюсюлманин, ако знае за това да каже къде, как и кой го е казал?

    • Фъки, ако нямаш пишка да си играеш, не търси други, че се излагаш! Чел съм много пророчества и прогнози, но бъдещето не е константа и все пак, ако нещо ясно се вижда и всички факти водят към него, то обикновено се случва. Примерно ти не можеш да си обективен, понеже си мнителен, а България не може да се съпротивлява, защото българите са алчни. Алчният по подразбиране е единак, защото не иска да дели нищо и с никого. Как от единаци ще направиш армия, как ще ги накараш да се бият за кауза? Твърдиш, че имало 500000 като тебе, които утре ще се запашат и ще се бият до смърт, ще те разочаровам, ще си стоиш сам на уреченото място и никой няма да дойде, всеки ще има оправдание. Няма да ти давам лични примери, защото нито ги разбираш, нито се опитваш, но вече съм го преживявал. Надявам се на две неща, първо да помним историята си и второ, да не се държим за нея като удавник за сламка. Историята може да ти даде знание как да действаш, да ти даде дух, да опиташ като предците, но не може да реши днешни или утрешни проблеми. Тях трябва с трезва и необременена глава да решаваме. Не всички битки могат да бъдат спечелени, но ако я има България и названието българин кара хората да се чувстват общност или още по-добре, народ, значи войната сме я спечелили, защото материалното се губи, а духът е вечен. Не съм мюсюлманин, нито турчин, даже покръстен българомохамеданин не съм, но не мога да не уважавам хората които имат чувство за общност и се чувстват част от народ. Не мога да не уважавам Кемал Ататюрк, защото той е създал от разпадащ се халифат, национална държава, с нова организация, нова писменост и нова култура. Не мога да не уважавам Мохамед, който е създал религия и не се е обявил за бог, син на бог или четвърти братовчед, а само за пророк, човекът предаващ на останалите волята на Бог и с това е обединил разединените си съплеменици. Осъзнай това и намери начин да обединиш тези около теб за кауза, която ще оцелее и след теб и ще запишеш името си в Историята. На мен ми е съдено да наблюдавам, да казвам на хората, какво съм видял и как мисля, а те дали ще го приемат, вече почти не е моя задача.

      • А сега де, къде видя че имало 500 000 като мен?
        Казвал съм, че има най-много около 5-7 хил. осъзнати българи, които да кажем са светнати какво се случва, но не и че са като мен. И през ум не ми е минавало да се записвам в историята, географията или други науки, или да ставам известен. Още по-малко някой да се бие за мен или с мен.
        Въобще не съм мнителен или пророк, а просто размишлявам логично. Като например, че новата „Х“ пандемия ще е като започнат да измират масово ваксинираните и до някъде съм убеден, че войните в момента се правят, за да се прикрие голямото планирано съкращение на народите. Или когато (ако) се усетят, че са ги избивали да не направят революция и потърсят сметка на ваксинаторите си.
        Иначе не знам българите да са по-алчни, по-глупави,…… или каквото се сетиш от хората в антицивилизацията, представяна ни за „демократична“. Напротив, българинът винаги е бил по-умен от западните джендър-дебили.
        България не може да се съпротивлява, не защото българите са дефектни или някой им е откраднал духа, а защото колониалната власт ги е направила такава. Никой не е казвал, че всички битки трябвало да бъдат спечелени, има си хора, който трябва да страдат, за своята глупост.
        Абсурдно е да си мислим, че е възможна универсална дефиниция за свободата, защото универсална свобода няма – ние можем да опознаваме и да преживяваме отделни конкретни проявления на свободата, но никога не можем да имаме практическа представа за „свободата изобщо“, тъй като такава просто не съществува – всичко останало са идеологически спекулации, дали са либерални или други, няма никакво значение.
        Всичко това означава, че всяка конкретна свобода е преди всичко религиозно или културно детерминирана и тя може да бъде разбрана и усетена само при положение, че бъдат разбрани отделните човешки общности, в които хората се случва да живеят живота си между раждането и смъртта.
        Западната мимикрия за демокрация въобще не ме вълнува. Мисля, че Ноам Чомски казваше, че „пропагандата за демокрацията е това, което е тоягата за тоталитарните режими“. Мен ме е яд, че толкова години българинът те може да разбере, че е СУБЕКТ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯ – чрез БЪЛГАРИЦАТА и ПРАВОСЛАВИЕТО, а видиш ли правим цивилизационни избори на всеки 30-40 г. Пълно малоумие е! Слугуваме и избираме хора, които дори ни карат да воюваме с нашата цивилизация в полза на тези, които от хилядолетие се опитват да ни избиват…..
        Не разбирам и намека ти, че видиш ли мразя мюсюлманите, напротив, не ми пречат. Дори ги подкрепям в битката им със сатанинския запад и чифутите. Но аз не съм тръгнал да ги напъвам да приемат моята вяра и някак си не искам на мен да ми налагат чужди. Не съм и отишъл в държавите и нямам намерение да го правя, така че не искам и те да идват на тълпи в моята, само защото разни назначени еничари ги водят. Лично аз смятам, като Путин, че исляма е по-близък до православието от католико-протестанския сатанизъм. Но не държа някой да се съгласява с това.
        Само духовните хора могат да прозрат вечният исторически сблъсък.Не се поддавам на внушенията, че сегашното противопоставяне по въображаемата и идеологизирана ос Изток – Запад, а че продължава хилядолетната битка между Културата на Духовното и Културата на Материалното. Въпросът е от коя страна искаме да се наредим ние, българите, наследници на Субекта на Българицата и на Православната Цивилизация? Това е от жизнено важно значение за нашето бъдеще! България няма никакво бъдеще в сатанински организации ЕС и НАТО, чиято главна цел е заличаване на православието.
        Изпих си кафето ставам…..
        Айде, приятен ден на всички!

  12. Скъпи приятели,благодаря на всички вас за великолепните коментари, които не само допълват и разширяват моята статия, но и сами по себе си представляват извънредно интелигентни анализи на настоящето, миналото и (не)възможностите, които ни очакват в бъдеще. Това са завършени публицистични текстове, които са нужни на България и трябва да бъдат публикувани в сайтове или вестници. Ващите коментари са чест за мен. Още веднъж от сърце благодаря!

  13. ЦИГАНИНЪТ СИ ОСТАВА ЦИГАНИН!
    Тази напаст, която се развъжда като плъховете и хлебарките може да бъде само унищожена, но не и интегрирана в Българското общество.
    Относно партията на мангалите – дОпсБ (движение за отнемането на правата и свободите на Българите) – вижте кой им е начело – копелето на един циганин.
    А и мамата му – демирето, надали е била туркиня, по – вероятно е да е една сексуално палава ТУРЧЕЕЩА СЕ ЦИГАНКА, защото познавам и съм приятел с доста Турци и съм сигурен, че една истинска Туркиня не би легнала с циганин, че и да окучи копеле от него. А виж, циганките те и на магаре биха се одупили. А, бе ахметчо, да не би и тебе магаре да те е правило?
    Колкото за дебелата свиня – шиши пеевски – предатели, помаци и потурнаци винаги е имало и за съжаление ще има. Лекуват се с хапчетата на Доктор Калашников.
    А относно чествания осман паша – ЗА КУЧЕТО – КУЧЕШКА СМЪРТ! Слава на Русия, която изби такива крастави и бесни мангалски псета и очисти България от тях.
    Пожелавам на честващите смъртта на този мангалски урод в най – скоро време да се срещнат с него лично, не само те а и целият им род и съмишленици.

  14. Клипа посветен на Альоша с певци от цял свят, напомни за руския солдат, когото замечтаха да рушат за да го няма, но забравят, че руска кръв е лята за България и отнине до краят на дните Русия ще определя какво може да се случва тук. Разрушаването на Съветския съюз наруши вкратко постулата, но не го променя

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *