ООН призова да се разследва Масовата Екзекуция на Руски Военнопленници от украинската армия

ООН призовава за разследване за нарушения на правата на човека и изправяне на отговорните пред правосъдието. Това каза пред журналисти заместник-председателят на Генералния секретар на ООН Фархан Хак, коментирайки видео, на което се вижда масовата екзекуция на невъоръжени руски военнослужещи, извършена от представители на Въоръжените сили на Украйна, съобщава ТАСС.

„Призоваваме всички страни в конфликта да разследват обстойно тези нарушения на правата на човека и да изправят отговорните пред правосъдието“, каза той.

По-рано Следственият комитет на Руската федерация образува наказателно дело за масовия разстрел на пленени руски военнослужещи от представители на въоръжените сили на Украйна. Както съобщи вчера пресслужбата на Следствения комитет, основата за образуване на делото е видео, заснето от дрон, на което се вижда как украински военни разстрелват най-малко 11 невъоръжени руски военнослужещи, заловени на територията на Луганската народна република.

Руските военнопленници бяха застреляни в село Макеевка в ЛНР от войници от 80-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна, съобщи за ТАСС вчера офицер от Народната милиция на републиката Андрей Марочко.

ВИЖ ВИДЕОТО С ЕКЗЕКУЦИЯТА:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Ами така е с постоянното отстъпване без бой,никой не се плаши повече от руснаците.А това до какво води,изземане на руските активи в западните банки,досега те се страхуваха да правят това,повече и по тежки оръжия за нацитата,досега запада се страхуваше и въздържаше от това.гТака че това с пленниците е най малкото зло,да не са се предали.От декември спира износа на нефт от русия,турците няма да допускат незастраховани танкери през Босфора.Дотова води подпичкосването напред назад на Путин.

  2. СЛЕД ТОЗИ СВЕТОВЕН КАТАКЛИЗЪМ … ООН ЩЕ СЕ ПРОЕОБРАЗУВА НАНОВО И СЕДАЛИЩЕТО ЩЕ ПРЕМИНА НА РОТАЦИОНЕН ПРИНЦИП !

    ЧАОАМЕЛИКА !

    ДБЕЗ НОМА КЕ ДЕ ДЪЦЗАЗЪН ВОМИ УДБОМИЯ !

    ДАНО ОЦЕЛЕЕМ И АНОРУСНАЦИТЕ НЕ ВЗРИВЯТ НЯКОЯ БОМБА В ЗАЛИВА НА НЮ ЙОРК ДА ПОМЕТАТ СВЕТОВНОТО ООН !

    СПАСЕНИЕ НЯМА,

    ЧОЛИ – БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *