Обрат! Борисов иска коалиция с БСП! Вижте защо кани Нинова на четири очи!

Бойко Борисов е изпратил писмо до „Позитано“ 20, в което учтиво  кани ръководството на БСП и най-вече Корнелия Нинова.

Повод за срещата е  разговор по готвената управленска програма на бъдещия кабинет. Това изтече от червената централа като информация.

Даже е определена дата на сглядата на високо равнище  – 11 април.

След като почти всички от ГЕРБ и лидерите на патриотичните партийки се удариха в гърдите и обявиха, че са на крачка да направят правителство, а Цветанов дори определи датата – началото на май, неочакваната среща очи в очи и лице в лице с БСП събуди ревността на патриотите и хвърли в пълно недоумение  останалите играчи на политическата сцена.

Тръгнаха всякакви слухове, а най-резонният от тях е, че Борисов ще тъче на два стана и ще води разговори с БСП за евентуална коалиция. Дали Нинова изобщо ще си направи труда да отиде на срещата и да говори с Борисов е въпрос, който всички в момента чакат с нетърпение как ще се развие. Най-вероятно тя ще изпрати експертите си, както я изигра опонентът й в несъстоялия се дебат.  Или пък по мъжки ще застане срещу него и ще му обясни веднъж завинаги, че коалицията е мисия невъзможна. Ако Борисов има мъжеството да се яви на разговорите, разбира се.

Най-вероятно обаче Винету иска да си осигури политически комфорт. С 80 депутата БСП е сериозна опозиция и може да предизвиква вотове на недоверие и да праща в Конституционния съд всеки приет закон, без да чака подкрепата на друга парламентарна група.

Говори се, че крадецът на джанки е готов дори да приеме част от предизборната програма на опонентите си и да назначи техни хора на възлови места, за да им запуши устата. Да създаде сред обществеността впечатление, че е поканил всички партии да участват във властта и заедно да спасяват България. Затова е изпратил покана за среща и на ДПС.

Твърде хитър ход за национално обединение, но за съжаление неприложим. Няма как БСП да се откажат от социалната си програма и да подкрепят тази на новите стари управляващи, в която социалните придобивки са на последно място. Която не работи за народа, а срещу народа.

Но банкянският хитрец смята, че това ще му даде алиби занапред да прави каквото си иска.

На срещата БСП няма да приеме условията му, а това ще е повод винаги, когато застане пред телевизора, да повтаря като развалена грамофонна плоча – аз ги поканих да управляваме заедно, а те вирнаха носове и не пожелаха. Щом не щат – прав им път, ще правя това, което смятам за нужно.

Преведено на по-разбираем език, крадецът ще прехвърли кирливите си ризи върху неучастващите във властта и ще се оправдава с тях. Както между другото правеше и досега.

С това ще постигне две цели – ще омаловажи усилията на БСП да бъде градивна опозиция и ще има карт бланш да да повтаря „Аз нали ви казах“.

И накрая от БСП ще трябва да поемат вината за всичките неудачи на ГЕРБ и разединените отсега патриоти.

Само че сметките са криви, като всеки път.

Народът не е сляп.

Народът вижда, че всяко ново правителство на ГЕРБ го влачи все по-дълбоко в блатото и го заробва с все повече дългове.

И която партия го подкрепи, после се самоубива. Пример – реформаторите.

А БСП е в подем и не мисли за самоубийство.

Затова е най-добре Борисов да се срещне сам със себе си пред огледалото. Може той и шизофреничният му двойник най-после да намерят общ език!

Автор Станислава Славова Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Нинова, това ще бъде най-голямо предателство от твоя страна, ако се съюзиш с Борисов.

  2. Корнелия, не се уподобявай на Първанов/Петков/Калфин влезли в коалиция с ГЕРБ.

  3. На всички тез горе задниците им са червени ,ама тук има поставена задачка да се ликвидира най-голямата лява партия на Балканите.Та таз кикимора тва прави,но ние старите не се предаваме и пак ще има ляво обединение и без таз очилатата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *