Н. Хаджигенов: Новата Конституция ще УЗАКОНИ ДИКТАТУРАТА и ще превърне Борисов в ПОЖИЗНЕН ХИТЛЕР! Вижте СКАНДАЛНИТЕ Промени, които Хунтата готви:

Ако позволим на Борисов да пише нова Конституция, ще се сдобием с един балкански Хитлер! Борисов ще узакони Диктатурата си и ще ни управлява пожизнено. Това заяви юриста Николай Хаджигенов, който е сред основните лидери на протеста срещу правителството.

ГЕРБ изведнъж се разбързаха да променят Конституцията с едничката цел да узаконят диктатурата си и после никой да не им търси сметка за грабежа. Но ние с терористи няма да преговаряме!, категоричен е Хаджигенов.

Николай Хаджигенов

Законопроектът за нова Конституция вече е внесен в парламента от Даниела Дариткова от ГЕРБ. Управляващите толкова са бързали, че са сбъркали… герба на България!

Но идеите, които Шайката ще се опита да узакони, са далеч по- скандални и безчовечни от чисто техническата им грешка с герба. Ето някои от тях:

  • Премахване на Великото Народно събрание. В новата Конституция ГЕРБ искат промените в Конституцията вече да се правят с обикновено НС, а не чрез свикване на Велико народно събрание. Т.е., да си променят основният закон на държавата когато и както им изнася. Не че досега ГЕРБ спазваха Конституцията. Но чрез тази промяна им се развързват ръцете да си я пренаписват по всяко време, както им изнася.
  • Президентът вече няма да назначава главния прокурор, както и шефовете на върховните съдилища.  Най- пресният пример беше скандалното назначаване на Иван Гешев, който беше посочен от Борисов, одобрен от САЩ, без никакъв конкурс и без никаква конкуренция за поста. Само президента Радев се опълчи срещу скандалния избор на Гешев, но след две връщания за преразглеждане на кандидатурата на Гешев, в крайна сметка закона го принуди да подпише назначаването му.
  • Намаляване броя на депутатите от 240 на 120. Това беше една от идеите в Референдума на Слави Трифонов. Разбира се, приложена от ГЕРБ, тази идея ще ги бетонира във властта. Защото с нейното прилагане ще се унищожи всеки опит за опозиция. Чрез системата си за манипулиране на изборните резултати, ГЕРБ няма да позволят да се зароди срещу тях голяма и значима опозиция. А с намаляване на броя на депутатите ще им е още по-лесно това.
  • Премахване на Висшия съдебен съвет и заместването му със Съдебен съвет, който ще се избира от… парламента. Новият Съдебен съвет ще има право на законодателна инициатива. Премахване се правото на гражданите да сезират Конституционния съд. С една дума… с новата Конституция ГЕРБ ще ни спуснат пълноценна Диктатура! Тотално ще ликвидират демокрацията!

Великото Народно събрание ще изпълнява функциите на обикновеното Народно събрание и ще разполага  с между два и пет месеца, за да извърши промените в Конституцията. С този подъл ход ГЕРБ се опитват хем да избегнат служебно правителство на президента Радев, от което много се страхуват, хем да обезсилят и потушат протестите,  и в същото време да завършат почти изцяло мандата си. Много отчаян ход. Борисов очевидно играе всичко коз – ако успее, партията му ще се бетонира във властта, а той ще стане пожизнен диктатор. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ВЗЕМЕТЕ СИ И БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА С ФАШИСТКАТА МУ ХУНТА МАФИЯ ГЕРБ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  2. Какво друго могат да измислят няколко комунистически джандари за два дни и половина?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *