Нов кървав екшън в Париж, обградиха терористи, част от тях се самовзривиха

сен дени

Невиждана по мащабите си акция се провежда в този момент в парижкия квартал „Сен Дени“.

Открита е квартира, в която има въоръжени терористи и полицията ги е атакувала късно тази нощ. Бомби са събудили спящите парижани, те са чули от три до пет взрива.

Неочаквано за всички,  поръчителят  на атентатите от петък Абделхамид Абауд все още е в Париж и се е скрил в апартамент, където  се е барикадирал. Досега се  смяташе, че той е напуснал Франция веднага в петък и в момента  вече е в Сирия. За изненада на полицията се оказа, че той е в Париж, въоръжен е, с него има още бойци на ИД, разположени в близка квартира и всички са въоръжени до зъби. Групата подготвяла друг атентат.

По сигнал на бдителни граждани атентаторите са били разкрити и атаката срещу тях продължава, а те отвръщат на огъня. По предпоследни сведения са убити двама терористи и са ранени трима полицаи. Различните агенции дават различен брой на убитите е ранените.

Кварталът е под пълна блокада. Хората са помолени да стоят по домовете си, а тези, които непременно трябва да отидат на работа, вървят с вдигнати ръце и са придружавани от полицаи. Шокът продължава. Чуват се изстрели, по улиците има линейки, полицейски и пожарни коли, а ниско летят хеликоптери.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *