Нинова: Правителството на ГЕРБ е СМЪРТОНОСНО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! БСП РАБОТИ ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА БОРИСОВ ОТ ВЛАСТТА!

„БСП работи по курс за сваляне на правителството на ГЕРБ. Ние предлагаме нов модел на развитие! Сега ГЕРБ призовават за консенсус. Сега, когато са поставени в ъгъла. Този техен призив не е искрен. Нито едно от предложенията на БСП за промени и реформи, не беше прието от ГЕРБ през годините. Държаха се нагло и посредствено-арогантно на фона на некадърното си, крадливо и пагубно за страната управление. И сега, когато държавата е в колапс изцяло по тяхна вина, те искат консенсус с опозицията.“ Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова в първия ден от работата на парламента след коледната ваканция. Публикуваме пълния текст на изказването й:

Уважаема г-жо председател,

Уважаеми народни представители,

Скъпи български граждани,

Нека новата година бъде мирна и благодатна за България. На колегите пожелаваме здраве и смислени решения с добър резултат за страната и народа ни.

Започваме и тази сесия в криза – правителствена с поредната 9-та смяна на министър в кабинета. Криза с водоснабдяването – близо половин милион българи са в режим на вода. 100-хиляден град е изправен пред избора работа и хляб или вода. В десетки други градове от години хората не знаят какво е постоянно течаща чиста вода. За десет години три пъти се повишиха цените на водата. Народът плати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България е превърната в сметище на света. Международната и българска мафия печели много смъртоносни пари за сметка на здравето на българския народ, пред погледа, а може би и в съучастие с българските власти, съдейки по последните действия на прокуратурата.

Висши държавни служители, управителят на НЗОК, заговориха за организирана система за източване на Здравната каса. Директно са назовани и виновниците – министър и зам.-министър правят лобистко законодателство в полза на големи частни интереси. Тол-системата е отложена отново и е напът да се провали. Завърна се чумата по свинете и нови десетки хиляди животни се умъртвяват. Цял сектор в животновъдството се унищожава – това доведе до невероятен скок в цената на месото – над 50 процента, а на колбасите – 10%. Предупреждават ни, че ще расте цената на хляба, расте цената на водата. В много общини се увеличават местни данъци и такси, а близо 2 милиона българи продължават да живеят с пари под прага на бедността. Това са фактите.

Защо стигнахме дотук? В продължение на 10 години се приемаха закони в интерес на печалбата на малцина срещу тази на мнозинството. Корупцията вече е заложена в законодателството. Стигнахме дотук заради безхаберие, некомпетентност, а както се вижда от действията на прокуратурата – злоумишлени действия на управляващите. За 10 години превърнахте политиката в търговия. Но цинизмът е, че плащате собственото си спокойствие с парите на хората. Взимате им непосилни данъци и при всеки бунт, министър-председателят си плаща такса „спокойствие“ с техните пари, изкарани с труд. Но не за да има развитие и растеж на страната, а самоцелно – за да се запази властта.

След 10 години и този модел започва да се изчерпва и да не работи. Системите започват да гърмят една след друга. Унищожихте кръвоносната система на държавността – институциите, които не функционират. Вкарвате държавата от криза в криза. Гасите пожари, които сами запалвате. Но управление на държава не е гасене на пожари. То изисква план, компетентни хора, работа и контрол. Нищо от това нямате. Затова вместо стабилност и развитие, които обещавате, има хаос и застой, и това не може да продължава така.

Скъпи български граждани,

Не вярвайте на лъжи и манипулации, че БСП влиза в договорки, задкулисие, каквито и да са разговори за крепене на това правителство. Автори на тези спекулации са именно онези, които са се окопали във властта и не желаят да я напуснат. Искам да съм пределно ясна – ние работим за свалянето на този кабинет и на това управление. То, освен безхаберно и некомпетентно, вече е вредно за България. Винаги има алтернатива – по всички теми, които засегнах, ние от БСП от години сигнализираме министерства, МВР, прокуратура. Предлагаме различни решения – друг здравен модел, в който болниците да не са търговски дружества. Друг социален модел – който намалява неравенствата; друг образователен модел – който гарантира кадри за икономиката и работа в България на завършилите млади хора. Друг модел на системата на борба с корупцията, в който не управляващите си избират проверяващи.

Говорите, че искате консенсус по стратегически важните за България въпроси. Уважаеми българи, това е лозунг, когато управляващите са притиснати до ъгъла. През всички тези години предлагахме консенсус. Всички наши разумни предложения бяха отхвърляни без аргументи. Призивът за консенсус се използва в криза, но не е искрен. Никога подадена от нас ръка по тези теми не е била приемана. Ето защо, смятаме, че промяната за България, и за живота на българския народ, преминава през промяна на управлението.

Обръщам се към другите парламентарни партии, които се определят като опозиционни, към извънпарламентарни партии и граждански сдружения, които искат промяна. Уважаеми колеги, всеки от нас тича по своята писта и силен в своята тема, но е слаб, защото е сам. Всеки от нас има идеи за промяна, при всички нас има кадърни и почтени хора. Нека се опрем на тях, на жизнените сили на българския народ, защото имаме една обединяваща идея – да сменим това управление и да променим България и живота на българите. Възможно е да го направим, но не просто да вземем техните постове, а за да гарантираме икономически растеж, стабилност и благополучие на българския народ. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Народе, кога най-после ще се събудиш??? Слепи ли сте, глухи ли сте, неми ли сте, че не виждате какво става? Да сте глупави, не се, ама как позволявате да ви граби, лъже и експлоатира шайка разбойници? Ако продължавате да си траете, един прекрасен ден и ще ви е**т и ще се правите, че ви е кеф…Те и сега ви таковат, но се очертава да почнаъ да го правят и без вазелин…

    • Ами те всичките парии са такива ,бе Призрако,да не би да си мислиш,че останалите са по-различни?даже са по-крадливи и от ГЕРБ.
      Може би само Атака прави изключение.

  2. Нинова да се скрие, че и тя намаза от печалбите! И още много, от всички цветове.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *