Нинова за партията на Петков: Неолиберален проект на западни ментори! Същият, като на Слави!

„Продължаваме промяната“ силно наподобява политическия проект на Слави. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Денят започва“ по БНТ. „Появяват се едни нови хора и говорят най-общи приказки и клишета, които обаче се предават от медиите с небивала еуфория. Много прилича на проекта на Слави в началото – инженерингов проект, гарниран с много пиар… Но когато ние от БСП им задаваме въпроси по същество – какво предлагат, те мълчат. Така беше и с ИТН, така е и с „Продължаваме напред“ и техните двама лидери Петков и Василев. Затова ще изчакаме да влязат в парламента и тогава ще разговаряме отново с тях“, каза Нинова. Тя призова Петков и Василев да се конкретизират. „Нека им мине романтичният период. Чакаме ги на терена на истинската политика“. Лидерът на БСП смята, че новия проект е замислен отдавна и ни се налага от западни кръгове с благословията на президента Радев.

БСП са отворени за диалог и за търсене на решения, но ще изчакат да видят какво предлагат от новия проект „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. На изборите през ноември социалистите ще се явят в същия формат – като коалиция „БСП за България“ с останалите леви партии, заяви Корнелия Нинова.

Според нея „Демократична България“ малко избързват с предложението си към „Продължаваме промяната“ за коалиция.

„Може би са притеснени, че партията на Петков и Василев дърпа от електората им и ги обезсилва. И те, и  ИБГНИ има опасност да не влязат в следващия парламент, затова и побързаха да се предложат – „вземете ни, за да влезем в парламента и да имаме места“. И двете партии са позиционирани в център-дясно и новия проект привлича към себе си предимно техни симпатизанти. Ние от БСП ще подходим по различен начин, отворени сме за диалог, за търсене на решения, но ще изчакаме да видим какво предлагат от „Продължаваме промяната“. Искаме да им видим програмата, идеите“ им, каза Нинова.

БСП искат от Петков и Василев отговор на конкретни въпроси – като например какво ще правят с РСМ, с националния суверенитет на България, ще отстъпят ли от нашите исторически претенции пред това РС Македония да бъде приета в ЕС. Нинова възнамерява да пита двамата харварски възпитаници какво мислят за джендър идеологията и Истанбулската конвенция.

Лидерът на БСП е скептична и към посланието на „Продължаваме промяната“ – „с десни средства – леви резултати“.

„Този лозунг е надпартиен, той е демоде, крайно популистки и напълно неверен, да не кажа и по-силни думи. Опитът за обезличаване на идеологиите на партиите е крайно неолиберален и би могъл да бъде и опасен. Размиването на идеологиите да няма ляво и дясно е риск. Още повече искам да видя практически как разбират това новите колеги от „ПП“, каза тя.

Корнелия Нинова не се притеснява, че новият проект ще откъсне електорат от БСП, защото избирателите на левицата са мъдри и интелигентни хора. „Оттук – нататък ще сме в състезание с тях на политическия терен и нека по-добрият спечели“, каза тя.

Лидерът на БСП смята, че новия проект около Петков и василев е замислен отдавна и ни се налага от западни кръгове с благословията на президента Радев. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Грешка, Нинова, младите хора първо свършиха едни полезни неща, хората ги одобриха и настояха да бъде създадена нова политическа формация от тях. Само една ФБ група в тяхна подкрепа наброява повече от 1100000 /стои десет хиляди/ члена. Етикетите, които ще им лепите нямат значение, защото редовите хора се интерисуват от нещо реално свършено. Какво свърши БСП з последните 4 години и колко пъти се сдружи с ГЕРБ?

  2. Избори ли? Цели и намерения ли? Нито до момента сме видяли някаква програма (с изключение при БСП)на кандидатите за власт нито пък ще видим. Всичко се свежда до безмисловни пристрастия, непреглътваема омраза и американски диктат. А в крайна сметка до фалшифициран по герберски резултат предварително съгласуван с Козяк.

  3. Нинова, Вие кога прогледнахте за тази истина сега след, като подкрепихте тримореца синергик с американските интереси или по-рано, но си траехте? Наистина е настанало време разделно, особенно, като гледам колко личности, които уважавах отидоха да целуват ръка на синергика триморец! Отвращавате ме!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *