Нико Тупарев заби як шамар на зрителите! Вижте кой ще победи в най-истерясалия Биг Брадър!

Подборът на съквартиранти в новия сезон на „Биг Брадър – най-желаните звезди“ буквално взриви зрителите.

Всички се запитаха какво им е желаното и какви звезди са изобщо.

И тръгнаха призиви да влязат хора с усмирителни ризи в Къщата, защото за три дни съквартирантите сътвориха такива чутовни скандали, каквито виповете не успяха за цели два месеца.

Луна се прави на капризна принцеса и е стъпила на главите на всички. Фънки псува като каруцар. Константин не спира да се налива с уиски от сутрин до вечер. Захажаева се удря в гърдите, че е от Санкт Петербург и не могат да й стъпят на малкото пръстче по начетеност и обща култура. Дебора връхлита в Къщата дрогирана и не помни какво е правила. Джино куца смело и се прави на герой. Светлана Василева дефилира полугола, понеже е хванала Гущеров за шлифера и по-точно за портфейла. Готвачката Мариела използва думи, от които и хамалин би се изчервил. Рапърът Дий се хвали, че е лежал в затвора заради продажба на наркотици и по погледа му личи, че май не само ги продава. А националната ни гордост – ловецът на бежанци – Динко, се показа като един обикновен селски тарикат и егоист.

Този път Тупарев има две цели в шоуто и явно и двете са успешни.

Едната е да събере зрителите пред екрана и да си вдигне рейтинга до небесата. И такъв подбор на „звезди“ му осигури веднага аудитория, каквато не е сънувал.

Другата обаче е по-префинена. Нарочно, или без да иска, продуцентът е успял да подбере една представителна извадка на обществото, която навря в лицето на същото това общество и то с ужас видя на екрана…себе си.

Скандалите, които раздират всеки ден Къщата са пълно копие на скандалите в парламента, във Фейсбук, в службата. Народът е агресирал до крайност и излива злобата си навсякъде. Човешките отношения са се превърнали в пародия, в оголени зъби, ръмжене и агресия. И през ден в някое убийство. Бой по улиците, бой в училищата, бой в заведенията, бой по домашному и бой заради самия бой.

Тогава защо някой се възмущава, че Луна налетя на няколко души, а после се опита да прехвърли вината на други? Нали у нас крадецът задължително гони крадеца?

Неподчинението на правилата от страна на екстравагантната фолкаджийка не ви ли напомня на едни нрави в парламента и в цялата държава, които с разминават безнаказано? Като нея се държат стотици хиляди жени, назоваващи себе си бойни и освободени. Тогава в какво я обвиняват? Ама била малко чалната…Че кой не е?

Грозно е да се видиш на екрана наистина…

Фънки и Константин пък са представителите на бохемското съсловие с многото пари. То се държи точно така. Пура в устата, уиски в ръката, запои от сутрин до здрач. И шампанско в джакузито, разбира се…И по една увесила се на раменете им красавица. Тотално изпразнени от съдържание. Интересува ги единствено собствения им комфорт.

И като става дума за красавици, то те не липсват в предаването – празноглавите златотърсачки Светлана Василева и Зорница Линдарева. Светлана ходи само с богаташи, мина през Гонзо още десетки знайни и незнайни мъже. Сега обаче е в пика на славата си, тъй като спипа Християн Гущеров. И е страшно горда от този факт. За работа и дума не може да става. Тя е жена, чиято работа е единствено да харчи пари по молове и салони за красота. Зорница е от същата класа, като добавим и че има проблеми с алкохола и някои забранени вещества.

На колко български момичета мечтата е да станат точно такива?

Цифрата не можем да я посочим, но конкурсите за плеймейтки и миски и многобройните бръмчалки по заведенията е показват донякъде. Това е част от младото поколение,  което не иска да работи и смята външния си вид за стока, която умело продава.

Типичен представител на фолка пък е Дебора. Полугола девойка, пияна, дрогирана, известна с песента „Буба лази“. Ако щете! Това й е творчеството, плюс голи фотосесии, плюс твърдения в медиите, че била на повикване.

Още по-типичен представител на българите в чужбина, които са попили малко маниери и са спечелили някой лев са Джино и варненският „вълк от Уолстрийт“ Кирил. Двамата се държат  джентълменски и с превъзходство над останалите. Но ако ги настъпиш, простотията веднага си избива. И прозвучават прочутите псувни и ругатни… Финансистът Киро даже не изпитва грам съчувствие към унижените и премръзналите съквартиранти  във вигвама.  Той е богат, той е преуспял и от плебеи не се интересува.

И като своеобразен връх на сладоледа се явява Динко от Ямбол.  Прехваленият борец за правда, спасителят и олицетворението на бъдеща България, както сам се представи /България това съм аз/ , всъщност се оказа нагаждач, дребен хитрец и егоист. Той целува ръка на дамите, загрижен е за тях, но в първия момент, в който трябваше да се прояви като спасител, взе че спаси…себе си. Остави жените да мръзнат отвън и се прибра на топло в Къщата, като взе решението еднолично, пренебрегвайки гласуването на колектива.

Ами това е игра, Биг Брадър, защо да ги спасявам, защо да стоя отвън, като мога и вътре? В края на краищата не са ми никакви, затова избрах себе си да се прибера на топло, измънка той в изповедалнята.

Колко души се припознаха в образа на Динко? Колко мъже са се превърнали вече в абсолютни егоисти и ползват жените само за развлечение? Колко се удрят в гърдите какви кавалери са, а после бягат презглава, ако дамата поиска семейство и  деца, или я пребиват от бой, ако я хванат да си пише с някого по интернет?

За жалост това е България.

Няма смисъл да ахкаме, охкаме и да се възмущаваме от странните обитатели на Къщата.

Защото поне половината от нас, нашите проекции и прототипи са в Нови хан.

И в тях като в изкривено огледало виждаме себе си.

А кой ще победи?

Простотията, разбира се!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *