Николай Патрушев: Светът ще узнае с Документи как САЩ са разработвали биологични оръжия в Украйна!

„Русия скоро напълно ще приключи процедурата по събирането на доказателства за военните цели на биологичните лаборатории на САЩ в Украйна. Цивилизованият свят ще види в неопровержими факти и документи как САЩ са продължили традицията на Третия райх (нацистка Германия, бел. ред.), който провеждаше нечовешки експерименти върху хора“. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев, цитиран от световните медии.

Той каза също, че в Украйна Америка е реализирала своите планове за разработка на биологични оръжия за масово унищожение. В продължение на вече 20 години САЩ единствени блокират създаването на механизъм за контрол по Конвенцията за забрана на биологичните оръжия и отказват да им бъде направена проверка от съответните институции на територията на страната им. Светът трябва да обърне сериозно внимание на това, категоричен е Патрушев.

Той подчерта, че САЩ са единствената страна в историята, използвала оръжия за масово унищожение от всички видове (ядрено, химическо и биологично) срещу суверенни държави – от Япония до Ирак.

По време на спецоперацията на Русия в Украйна бяха осветени 30 лаборатории, които разработват биологични оръжия и са финансирани от САЩ. За зловещото разкритие съобщиха от руското министерство на отбраната. Експертите разполагат с документални доказателства, че тези лаборатории са работели с патогени на смъртоносни болести. Според публикувани данни в света има общо около 300 биолаборатории, финансирани от Америка.

Патрушев обяви още, че ситуацията в Украйна днес е само едно от трагичните следствия от необмислената и кървава политика на САЩ. По думите му, Америка тласка човечеството към глобална катастрофа.

„Американците в продължение на много години потискаха независимите държави на планетата в полза на своите геополитически и финансови интереси, стремяха се да подкопаят световния ред, установен след Втората светомна война, както и системата на ООН“, заяви секретарят на Съвета за сигурност на РФ.

Патрушев добави, че днес Америка и нейната западно-колониална система е в системен и фактически фалит, но въпреки това се опитва да запази хегемонията си върху света… и затова е започнала да разпалва войни с макар и минималната надежда това да я спаси. Като примери той даде Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия.

„Сега, когато американският външен дълг надхвърли 30 трилиона долара, Америка започна да тласка човечеството към глобална катастрофа, защото само това може да ги измъкне от фалита“, обобщи Патрушев. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *