Николай Малинов: Идат трудни години за Русофилите в България. Взимаме мерки

Николай Малинов, председател на НД „Русофили“ – 06 януари 2024

Скъпи русофили,

Скъпи съмишленици и  приятели,

Днес, на Богоявление, когато новогодишните празници са зад гърба ни и погледите са отправени към новата 2024 г., бих искал най-искрено да ви пожелая крепко здраве, семейна хармония и спорна професионална работа.

Обръщам се към вас сега, а не в навечерието на Нова година или веднага след нейното посрещане, защото исках да споделя и своята тревога, и ми се стори твърде неподходящо да кажа тежки думи в празничните дни. Тези дни по принцип са за топли думи, за мечти. Русофилите винаги сме били мечтатели.

Предстои ни трудна година, скъпи съратници. Ще се сблъскаме с още по-тревожна действителност и още по-сложни въпроси за решаване. В страната ни с пълна сила и идеологическа ярост върви дерусификация на българското общество. Унищожаването на Паметника на Съветската армия и гаврата с монументалните му фигури е само началото на един системен опит да бъдат заличени вековните цивилизационни отношения между българския и руския народ.

Колективният Запад се опитва да демонизира Русия. Русофобите – съвременните фашисти, са на предния фронт и в нашата държава, с нейните официални институции. В ход е кампания за унищожаване на „Альоша“, фашизираните среди искат да заличат всички паметници, свързани с Русия. Започнаха да преименуват улици, носещи руски имена.

Фалшифицирането на историята, започнало преди 30 години, вече достига върхове, непостижими за ума и здравия разум – оказва се, че България не е освобождавана от турско робство, а е окупирана от Русия в името на нейни имперски интереси; че младите българи преди създаването на Третата българска държава са имали „страхотен шанс“ да станат еничари, защото това им отваряло пътя за социална реализация…

Няма да изреждам целия списък на гаври, лъжи и фалшификации, чрез които се унищожава българското самосъзнание, българската историческа памет, разкъсват се приятелските ни връзки с руския народ – този списък е добре известен. Насаждането на омраза към Русия е обезпечено медийно, финансово и институционално.

Кампанията срещу нас, започнала с арестите на наши ръководители и активисти през 2019 г., продължава и сега, безнаказано и без задръжки. Новата Държавна сигурност обработва и заплашва наши активисти. В образователните, научните институции и медиите се преследват хората с русофилски нагласи. За русофилите вече е трудно навсякъде — и в професионален, и в житейски план.

Какво ни предстои? Какво следва да бъде нашето поведение? Къде е балансът между окопната война и челната атака? Имаме ли сили за съпротива? Имаме ли ресурси – медийни, финансови и човешки, да отстояваме своите ценности?

Въпреки стотиците мероприятия и десетките успешни инициативи, които нашата организация провежда постоянно, трябва да признаем, че Стратегията на НД „Русофили“, която обновихме през 2020 г., вече не е достатъчно адекватна  на съвременната враждебна среда. Вече не може да става дума просто за задълбочаване и обогатяване на връзките с руската култура, икономика, образование, наука и политика. Успехите на международното русофилско движение и стъпките, които предприехме в борбата с българофобията,  не са достатъчни. Вкарани сме във война с Русия. Засега тази война е студена, но нямаме никакви гаранции, че няма да я превърнат в гореща.

Скъпи членове на НД „Русофили“,

Предстои ни Общо събрание. В цялата страна нашите структури ще проведат събрания, за да се подготвим за национална дискусия. Бъдещото си поведение трябва да обсъдим на всички нива. Трябва да изготвим нови програмни документи, нова стратегия, да формулираме и новото си поведение. Ние трябва да си отговорим на въпроса какво искаме от себе си, от близките си, от партиите си, от депутатите си, от България.

Скъпи съратници, един лидер е толкова силен  колкото е силен екипът му. Убеден съм , че историята, както винаги, ще постави всички и всичко на мястото им.

Необходими са  време и много общи усилия  за урегулирането на този нелесен момент в историята на човечеството по пътя към един многополюсен свят.

Отново искам да помоля всички, които милеят за нашата родина България и за организираното русофилско движение, които са свързани с ум и сърце с НД „Русофили“, да бъдем  активни, да бъдем себе си.

Желая на всички мъдрост, сили, здраве и късмет по трънливия път към победата, която категорично ще бъде – както винаги – на страната на доброто. Защото то  винаги побеждава стратегически. Ние, русофилите, ще сме сред тези, които диктуват модата в един нов по-справедлив свят, изграден върху разнообразието от идеи за развитието на света, традиционните ценности и силната, солидарна със своите граждани държавност.


Бел. ред. Редакцията ни публикува това обръщение по молба на Николай Малинов – председател на НД „Русофили“, чийто сайт е обект на хакерска атака.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Да си русофил, означава да си мислещ, да имаш обща, историческа и всякаква култура, да не дремеш пред телевизора, и да не се дивиш пред абсолютните глупости на нашите политически светила. Отново се твърди, че ГЕРБ била първа политическа сила, че трябва да се държим като удавници за евроатлантическата илюзия, че трябва да мразим все повече Русия и да си лягаме с любов към Англия и САЩ. Светът се пробужда, само нас ни натискат като малоумници, което все още не сме опровергали.

  2. Всеки, който не може да направи разлика, между интелектуалното ниво на Малинов и кой да е от сегашните светила, Борисов, Пеевски, Кирчо и Кокорчо, Ристето Иванов и Гнома просто трябва да си признае, че е духовен ИНВАЛИД. в. Скандално е като църковна камбана, която кънти ежедневно, но за глухите, слепите и заровените в дебелото си черво индивиди, тя е безполезна.

    • Духовните инвалиди ги произвеждат, преди няколко години, видях в учебниците на децата какви лъжи и пропаганди пишат, споменават се всякакви нации, без българската, учат ги буквално на жаргонен уличен език и много други неща, вместо на качествена литература и не само, нивото е паднало в обучението, заради учебниците и материалите, които са принуждавани учителите да преподават, самите учители също са шокирани, но и те вече претръпнаха, задължават ги това да преподават и те си гледат заплатата! Учебниците се превърнаха в търговия и всеки недообразован Сульо и Пульо, се е наредил на опашката за пари, парите са водещия мотив и така се получва, но това винаги може да се спре и се върнат качествени специалисти, които да създават учебниците. Сега, не знам дали все още е така, надявам се, да не е!

    • Видях, че има хора, които са в парламента и трудно четат, запъват се на текстовете, взират се в думите дълго, грешат при прочита на текста, понякога не разбират смисъла на написаното, това са неща, които се учат до четвърти-пети клас, трагедия. В България има и много образовани, качествени хора и деца, но те са на задна линия, защото вероятно не са връзкари, хората в институциите и властта, си настаняват роднините и приятелите и така.

      • Има, но МНОЗИНСТВОТО е вече на ниско ниво. Ако си бяла врана, не те приемат в ятото, а ако не си част от него, не можеш да му влияеш. Засмукани сме от черна дупка, наречена западна „култура“. Съответно, да се срещнеш с много хора може в мола или на пазара, а не в библиотеката. Във времето на неограничен достъп до информация, ползването ѝ намалява. Мисленето отпада, защото „чичко Гугъл“ ти изплюва готови решения, „продуктово позиционирани“, разбира се. Моралът си тръгна от тази „цивилизована“част на света, но пък алчността и култът към нея се разраства. Не ни трябват водачи, защото никой няма да тръгне след тях, ОТ МЪРЗЕЛ.

  3. Малинов вероятно иска да ни каже, че поколението на идеалистите, се сменя с поколението на лековерните и съответно, даже очевадната истина, остава незабелязана, ако не е показана в някое токшоу, социална мрежа или видеохостинг. Има ли виновни? Има! Всички, които не забелязвахме, докато работим за тяхното бъдеще, че децата гледат „детско“ в „картуна“, на английски, че телефонът не е само за връзка с нас или с живи приятели, че по стените им се появяват плакати на „Марвел“, а поредното „предизвикателство“ се обсъжда. Колелото се превъртя. Трудно ми е да призная, че дори всички битки да съм спечелил, а аз не съм, войната сме я загубили още в деветдесетте. Днес вече нямаме мобилизационен потенциал.

  4. Много е тъмно наистина, толкова тъмно, че светлината ще пробие с гръм и трясък със същата сила, с която сега е затискана.

  5. Вижте бе хора “ Michael Hudson, prédictions pour 2024″ Мисля, че Европа е изгубен континент за следващото десетилетие. Има ли някой от нашите политически ДЕБИЛИ да е стигнал до такъв извод, кого да слушаме Надето Нейнска, или Еленката Поптодорова, а може би повечето от нашите окаяни медии, Фрогнюз например, или СЕГА, или Актуално или пък Факти. Боклуци бе хора, МИСИРКИ.

  6. Абе Малинов, защо не си търсят правата, а хленчат? Тръгнете да съдите и протестирате по българските и международните институции, търсете си правата, щом ви дискриминират и ви тормозят психически, трябва да ги спрете, за да си върнете достойнството!

  7. Какво чакате да се случи на територия в която всичко се измерва в ПАРИ!!?!? От 35г в България живеем в една безумна лъжа ЗА ВСИЧКО!!!! ТАКА ЧЕ НЕ ЧАКАЙТЕ ОТ ТЕЗИ СЛУЧАЙНИЦИ ,КОИТО СЕГА СЕ УПРАЖНЯВАТ НА ПОЛИТИКА ДА НАДСКОЧАТ РЪСТА СИ НА ПЛУЖЕЦИ И НИЩОЖЕСТВА!!! Те просто си вземат парите от краварите ,за да ни ликвидират до крак!

  8. Малинов, вие също сте хора и имате право да се защитите от нападки, ксенофобия, дискриминация, просто си потърсете правата по съдебен път или чрез международни институции!

  9. Аз съм русофил и бях учуден от злобата с коятони коментират руснаците в телеграм каналите.Оружейний мастер,Дмитрии Василец и др.Ремаркс като „да ви бяха изклали турците,не сте ни братя а дори някакъв обясняваше как сме воювали с германците срещу тях на източния фронт.Аз пак им желая победа в Украйна,но не мога да скрия ,че съм обиден и огорчен.Да ние не сме като сърбите да разгънем плакати на мача на който пише С теб сме Белгород и сигурно си заслужаваме омразата им.

  10. Гледайте бе хора каква бясна русофобия се разгръща от както у нас дойде ам. посол. в. Народ „Руски олигарх докладва на Путин: Държа БГ политици в джоба си“ Подготвят ни яко за гражданска война и макар, че свестните у нас може и да са повече от 80% да не забравяме , че има американски военни.Марков спомена, че вече били 8000, но никой не знае колко са точно. Така че натискът върху нас не е бил никога толкова открит и жесток.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *