Николай Гигов си продава апартамента на „Шан-з-Елизе“ за 6 млн. евро

Николай Гигов
Николай Гигов

Оръжейният търговец Николай Гигов е обявил за продажба турбо тузарския си апартамент в Париж след терористичните атентати във френската столица. Гигов е поставил цена от 6 млн. евро за тузарското жилище, което е разположено на пъпа на Париж на прочутия централен булевард „Шан-з-Елизе“. милионерът вече е упълномощил брокери да предлагат имота на заинтересовани потенциални клиенти.

Милионерът планирал да продаде апартамента още преди година, тъй като бил недоволен от наводняването на Париж с будещи подозрение араби и тъмнокожи. Пред свои приятели Гигов често роптаел, че в последно време във френската столица всяка втора жена била с бурка – нещо, което не можело да бъде видяно преди 7-8 години.

Шан-з-Елизе
Шан-з-Елизе

Лъскавият апартамент на оръжейния баровец в Париж е истинска находка, тъй като е с огромни за местните стандарти параметри. Жилището е от над 200 кв. м. и разполага с 2 тераси, едната от които е оформена като вътрешна градина. Гигов купил апартамента в средата на 90-те години на миналия век след успешна оръжейна сделка. Тогава той броил около 1 млн. долара за жилището. Днес инфлацията и непрестанно растящите цени на топ имотите в центъра на френската столица са покачили цената на жилището неколкократно. Бизнес нюхът на Гигов обаче му подсказвал да се раздели с апартамента, в който доскоро живееше дъщеря му Ели.

Николай Гигов с щерка си Ели Гигова
Николай Гигов с щерка си Ели Гигова

Наследницата на оръжейния бос обаче неотдавна се преместила в двуетажната къща на баровеца в 17-ти район на Париж, който се развивал като частен квартал на богати французи, руснаци и араби. Там сигурността на живущите била далеч по-надеждна. Най-вече заради солидната частна охрана.

Решението на 54-годишния Николай Гигов да обяви за продан апартамента си на „Шан-з-Елизе“ породи мълвата, че оръжейният търговец изпитва сериозни финансови трудности. През последните 2-3 години богаташът не е сключил почти нито една сериозна оръжейна сделка въпреки зачестилите международни конфликти.

Че Гигов изпитва парични затруднения се разбра още през лятото, когато издържаният от него Локомотив Сф. бе изхвърлен от А-група заради дългове на тима към НАП и други юридически лица за над 1 млн. лв.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *