Внимание! Бежанците докараха опасна дрога в София!

Нова опасна дрога е плъзнала в София през последните месеци, научи „Скандално.нет“ от няколко свои източници от ъндърграунда. Бежанци от Афганистан и Сирия, укриващи се в кварталите Овча купел и Факултета вече успешно търгуват със столичните наркодилъри и им пласират хашиш и опиум, който залива улиците и училищата на София.

арабски бежанци

Арабската дрога, внесена от афганистанците се радва на огромен интерес от тийнейджърите, но може да е с фатални последствия за тях. За това най-красноречиво говори инцидентът отпреди десетина дни, когато трима деветокласници от Професионалната гимназия по аудио и видео комуникации „Александър Попов“ бяха приети по спешност в „Пирогов“ след употреба на наркотици.

Учениците пушили хашиш в голямото междучасие, след което се почувствали зле и повръщали в клас. Притеснената учителка повикала Бърза помощ, Полиция и родителите на 15-годишните младежи. Децата бяха настанени в клиниката по токсикология към „Пирогов“ и изкараха там 2 дни. Разследване на полицията е установило, че младежите са предозирали с употребата не на марихуана, а на хашиш, който им бил продаден от същия дилър, който донесъл марихуаната. Пласьорът посъветвал децата да пробват новия голям хит на наркоиндустрията – афганистанския хашиш, който трябвало да бъде смесен с марихуана за най-добър ефект.

„Хашишът е много по-опасен от марихуаната. Но е нов вид дрога на българския пазар и хората не знаят това. За разлика от мароканския хашиш, който се продава в Испания и Италия и има отпускащ ефект, отгледания в Афганистан е много по-силен и предизвиква халюцинации, параноя и депресия“, коментира столичен криминалист.

Според думите му през последните 3-4 месеца почти всички дилъри на марихуана в София вече предлагат на клиентите си и хашиш и опиум от Афганистан, който струва колкото тревата – по 20 лв. за грам. Няколко заловени от МВР пласьори на дрога признали при разпитите, че продават и препоръчват на клиентите си новата дрога, тъй като печелят много добре от нея.

опиум

„Афганистанските бандити са наводнили София, Бургас и Варна с хашиш и с опиум. Предлагат също и хероин, който обаче не е пазаруван от родните нарко-босове заради трайни договорки с турски мафиоти. Пакет от 100 гр. хашиш може да бъде изтъргуван за 500 лв. и от там идва голямата печалба за дилърите. На практика те печелят по 15 от всеки продаден грам опиум или хашиш“, обясняват столични ченгета. Според думите им делата за покупка на хашиш и опиум в София са две – в Овча купел в близост до Нов български университет, както и във Факултета, където се крият десетки афганистанци. Както „Скандално.нет“ писа неотдавна в столичното ромско гето афганистанци и сирийци са укривани от Георги Петров – Йончо, племенник на Киро Японеца.

Афганистан е най-големият производител на хашиш и опиум в света, като по оценки на експерти площите от посеви с хашиш и опиумен мак достигат 150 хил. хектара.

Въпреки военното положение в Афганистан тамошните селяни не се отказват от отглеждането му. Най-големият център за производство на хашиш и опиум е в Таджикистан, откъдето годишно излизат около 700 хиляди тона дрога. Наркотиците отдавна са станали приоритет и на терористите от „Ислямска държава“, които принуждават селяните да отглеждат и да им предават продукцията си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *