Не минава и ден без да лъсне някоя крупна кражба на Борисов

Злоупотреби с над 30 млн. лв. субсидии в две транспортни фирми в Пловдив и в Асеновград разкриха ДАНС и МВР. Фирмите са надписвали пътните листове с фалшиви маршрути.

В същия ден EUROCOM.BG съобщи:

„Министърът на икономиката Даниела Везиева обяви резултатите от направения анализ за ефективността и устойчивостта на процедурите по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“. За периода 2014-2020 г. са сключени 2914 договора по проектни предложения на стойност 2,6 млрд. От тях 930 проекта са в Северозападен регион, който бе приоритетен през целия програмен период. Стойността на проектите там е 478 млн. лв. Почти една трета от нередностите, които са общо 333, са в приоритетния за държавата Северозападен регион – 94 и са със стойност на корекция 24 млн. лв. Най-много от нередностите са свързани с провеждането на обществени поръчки.

„От анализа излизат на преден план 42 броя нередности, регистрирани в IT сектора“, посочи Везиева.
„Фирми са се регистрирали, че работят в Северозападен регион, а трудовите договори и работещите са на други места в страната“, уточни тя.

„Идеята на този извод е да покажем, че държавата наистина се опитва да подпомогне бизнеса чрез грантовите схеми и е важно да виждаме ефекта от всеки един лев, който държавата инвестира в бизнеса и го подпомага. Косвените ефекти, които търсихме, приоритизирайки Северозападен регион, всъщност не са на лице – нито се е подобрила жизнената среда в този най-беден български регион, нито е намаляла вътрешната и външна емиграция от там. Затова в следващите мерки, предвидени за целия план на възстановяване, управляващия орган заедно с консултанти, ще разработи допълнителни мерки за контрол, които да бъдат опростени и да дават ефект от контрола“, каза още министър Везиева. И допълни:

„Към този момент имаме образувани две допроизводствени следствия през Европейската прокуратура, а проверките продължават“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. Така ще бъде дотогава докато единственото наказание за всякакви престъпления за милиони и милиарди се наказва само с оставки. По време на соца имаше съдебни санкции пропорционални на мащаба на злоупотребата, умишлена, или от некадърност, не сегашните малоумни идиотизми. 5000 лева глоба, затова, че някой си бил в парка без маска и други за престъпления, които си гният по съдебните служби с години. Най- парадоксалното, новият претендент за президент Герджиков не бил сигурен в сагата с чекмеджето на Борисов, макар, че досега да е доказано 100 пъти това престъпление и да е произнесена присъда. ПОРЕДНИЯТ ГОЛ ОХЛЮВ
    (ПЛУЖЕК), КОЙТО Е ТРЪГНАЛ КЪМ ПРЕЗИДЕНТСКАТА ВЛАСТ КАТО ПЛЕВНАЛИЕВ И ЦЕЦКА ЦАЧЕВА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *