НЕВЕРОЯТЕН ПУТИН! Само с един замах ОБЕЗГЛАВИ Обама, Хилари и Цялата Неолиберална Върхушка във Вашингтон! Западните медии минаха на страната на Русия! Виж Тук:

С изгонването на 35-те руски дипломати, отиващият си президент на САЩ Барак Обама изглежда бе решил да затръшне вратата „като мъж“, а с тази подла постъпка да затрудни максимално своя приемник Доналд Тръмп в усилията му да нормализира отношенията на Щатите с Русия.

Вместо слава и респект, обаче, Обама получи само освирквания и присмех. И от свои, и от чужди!

Владимир Путин заяви, че Москва няма да предприема реципрочни мерки – тоест няма да гони американски дипломати. След което осмя неудачника Барак Обама, наричайки дипломацията му „кухненска“. След руския президент в хор започнаха да бърборят и медиите в САЩ и Западна Европа, опитвайки се да спасят неспасяемото – „Престижът“ на проваления неолиберален слуга Обама. И на Америка. Но дори враговете не можаха да намерят лоша дума за руския лидер.

Медийният рупор на Републиканската партия CNN нарече отговора на руския президент „невероятен“, а него самият  – „майстор на непредсказуемите ходове“.

Американското списание  Foreign Policy отиде по-нататък в славословието на Владимир Путин, като отбеляза, че от гледна точка на тактиката, постъпката на руския президент може да се окачестви като „триумф на традиционно дръзката дипломация на Путин“.

Business Insider, пък откровено си признава, че отговорът на руския лидер е „най-неудобният, който ние можехме да получим“.

The New York Times, известен с традиционно антипутинската си позиция, този път е категоричен, че след такъв „великодушен жест“ трябва да си или много смел, или много глупав, ако заложиш против скорошното подобряване на отношенията между Русия и САЩ.

Медиите в Англия са още по-откровени в насмешките си към Обама. The Guardian твърди, че в отговор на американските санкции, Кремъл само „леко повдигнал рамене“, за да покаже, че те го интересуват толкова, колкото ланшния сняг.

The Independent отива по-далеч и признава, че с отказа си да предприеме реципрочни мерки Владимир Путин се сдобил с „морално превъзходство над Обама“. А Daily Mail пък твърди, че с поканата към децата на американските дипломати да се повеселят на тържеството край новогодишната елха в Кремъл, Владимир Путин показал, че се отнася с насмешка към всичко, което Обама се мъчи да направи в последните си дни като президент. Присмехът спрямо Обама се превърна в най-унищожителния отговор на неадекватните му действия, посочва вестникът.

Вестник „Таймс“ и списание „Скай нюз“, пък  смятат, че този ход на Путин представлява „огромна победа за него“, че той се е показал като „много умен държавник“, който искрено иска „да сложи край“ на новата  студена война, започната от САЩ.

Френските медии също презрително осмиват Обама и изказват своите адмирации към „великодушието“ на „емблематичния“ руски лидер.

Тези отзиви на евроатлантическите медии, които доскоро демонизираха Владимир Путин и се опитваха да наложат представата за него като за някакъв древен авторитарен „цар“ и едва ли не злодей, разкриват огромната промяна в отношението не само на обикновените хора, но и на платените доскоро от олигархичния Запад медии.

А това е категорична победа на цялостната политика на невероятния руски лидер. Едно голямо признание за разума и човечността,  които той се опитва да наложи в международните отношения. Признание за справедливостта и почтеността на Владимир Путин като личност и държавник.

Но има и нещо много повече от казаното до тук. Със своите действия като политик, държавник и дипломат, руският президент печели сърцата и умовете на все повече обикновени хора, на журналисти и политици. Внушава им доверие към себе си и към своята държава. Превръща се в символ, в знаме на борбата на народите срещу убийствената алчност на „вълците от Уолстрийт“. Срещу непомерната жажда за власт на огромните транснационални компании, отворили ненаситна паст, за да погълнат целия свят. Срещу опитите да се наложи нов, неолиберален, глобален световен ред, който да унищожи по-голямата част от човечеството, а останалите да превърне в роби. Най-накрая, срещу фашисткото по своята същност желание на Запада да доминира над всички. Да наложи своите античовешки „ценности“ и своя „нов ред“ на всички народи. Да превърне земната цивилизация в нови Содом и Гомора.

Ето затова хората и в Русия, и по света обичат харизматичния руски лидер Владимир Путин. Затова огромна стихийна вълна от русофилия заля държавите по цялата планета. Затова Русия отново стана водач на Света в борбата му срещу опитите на глобалната неолиберална върхушка да унищожи народите и техните традиции, езици и култури. И да ги замени с чалга, с бездарие и безвремие. Но тези опити, както и опитите преди 70 години, НЯМА ДА МИНАТ. Защото светът и неговият водач Владимир Путин казаха:  НИЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Така е приятели, така е…

    За Злият Путин големия сняг и… Големите дипломати са… Дар Божи…!
    – За бездарните му завистници са… Божие Наказание…!!!

  2. Все още е неизвестно накъде върви светът. Обама който е пионка в ръцете на така наречените Билдерберги, господарите на света, и да иска не може да направи нищо. Дали Тръмп, който не принадлежал към тази група, въпреки, че и самият той е милиардер,
    ще промени курса на действие? Той иска да подобри отношенията с Русия. Каква е обаче целта на това подобряване. Дали не иска да отдалечи Русия от Китай?
    И дали ще може да се справи с господарите, чиято цел е едно световно правителство, драстично намаление на населението на земята, последвано от вечен мир и вечно робство. Путин изглежда и той е против техните намерения. Дали това няма да доведе до 3-та Световна Война?

  3. Русия и Китай никога няма да се отдалечат. Русия НЕ Е агресор, но тежко му на този, който се опита да я нападне! Обама знаеше това и само размахваше черните си перки, смешкото мръсен! Тръмп ще нормализира отношенията с Русия, но с Меркелица ще охладнее. Бабата осъзнава много добре това и не очаква специална среща с американския нов президент. Колелото на историята се върти и за всички трябва да е ясно, че дори и да не се е виждала, светлината в тунела винаги е била факт. Русия и САЩ не могат да бъдат приятели, но поне няма да са врагове. И това е чудесно!

  4. Единственото спасение за света, е световно правителство, световен мир, равенство и справедливост. Но, това е почти невъзможно. Комунизмът, поне за сега е една илюзия. В една несправедлива система и Исус Христос да дойде, нищо не може да направи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *