Най-после разпределиха баницата! На тайна среща ГЕРБ и Патриотите уговориха креслата в поредното антибългарско правителство!

ГЕРБ и Обединените патриоти са провели тайна среща в събота и окончателно са разпределили баницата, наречена за благозвучие правителство.

Цял месец не им стигна да се надлъгват и пазарят и всеки да се опитва да подхлъзне другия. На 4 май е дългообещаваният момент, в който най-после ще си отворят устата и ще обявят кой какво парче е получил и кои са хората, които ще бъдат лицето на България през следващата поне една година. Поне една, защото едва ли някой ще ги издържи по-дълго.

Според постигнатата последна договорка след продължилия близо месец пазарлък, патриотите взимат четири министерства – на отбраната, на икономиката, на туризма и на екологията. Те получават и едно вицепремиерско място, което по-скоро е с декоративни функции и чеше егото им, но не води до реална власт. Съвсем очаквано, човекът с най-голямото его и самочувствие, вървящо три метра пред него – Валери Симеонов ще се издигне от момче, опъващо жици за кабеларка до поста вицепремиер. Доста стремеглава кариера за човек, който късно влезе в политиката. Преди това бе зает да трупа пари.

Сигурен министър на отбраната ще е Каракачанов, който отдавна мечтае да му козируват. Мечтае и за апетитните сделки в отбранителното министерство, което е като бездънна касичка.

И все пак патриотите бяха прецакани. От тяхната квота, ни в клин, ни в ръкав, министър на околната среда и водите почти сигурно ще стане бившият заклет седесар и слуга на Иван Костов –  Нено Димов. Той пък се подвизава в соросоидната  неправителствена организация Институт за дясна политика, финансирана направо от Америка. Което пък предизвиква закономерния въпрос дали и така наречените ни патриоти не са получили някой долар да се обединят и да зашеметят с обещания електората. И доколко са националисти, щом ще играят по свирката на други държави. И да си дадат министерското кресло на човек, който няма нищо общо с идеите им. Поне идеите на хартия.

И „Атака“ ще се облажи, тъй като ще получи министерството на икономиката.  Фаворит за икономически министър е бившият шеф на Агенцията за приватизация Емил Караниколов. Това пък е сериозно подхлъзване на атакистите, тъй като ще имат министър-фантом. Икономика няма, но министерство ще има. И там ще застане човек, който е ръководил не родната промишленост, а приватизацията. Тоест готов да продаде каквото е останало на бедната ни и опустяла икономическа карта.

Всъщност правителството си остава същото и всички министри на ГЕРБ с редки изключения запазват местата си. Остава даже и Вежди Рашидов, понеже Борисов иска непременно  да има етнически турчин в кабинета,  за да се покажем толерантни.

А патриотите пък нямат нищо против въпреки възгласите – турците в Турция.

Новото правителство е старото на ГЕРБ, а тук там, вместо реформатори, се мяркат обединени патриоти, които ще козируват и изпълняват, за да не изпуснат келепира.

Остава само въпросът – защо ги ручахме жабетата и защо тичахме на избори?

И логичният отговор – да почешем егото на Борисов, като го изберем за трети път.

А дали наистина сме го избрали или се самоизбра с циганските гласове, е друг въпрос!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *