Над 10 милиона украинци са без ток след руските удари

Над 10 милиона украинци са без електричество, съобщи президентът на Украйна Владимир Зеленски снощи.

„В момента над 10 милиона украинци са без електричество“, най-засегнат е района на Киев, заяви украинският държавен глава в редовното си телевизионно обръщение, предаде Франс прес.

Няколко украински града, сред които и столицата Киев, вчера бяха мишени на руските ракетни удари, които съвпаднаха с падането на първия сняг в засегнатата от прекъсвания на електрозахранването страна, където температурите се очаква скоро да паднат до минус 10 градуса.

Тези бомбардировки от октомври насам, които целят да разрушат енергийната инфраструктура на Украйна, лишават милиони украинци не само от електричество, но и от водоснабдяване. Мащабът на периодичните разрушения е такъв, че не е възможно украинските власти да смогнат да ги възстановяват.

Националният електроенергиен оператор „Укренерго“ обяви удължаване на прекъсванията на тока през вчерашния ден поради „влошаване на ситуацията“.

Поради рязкото застудяване, потреблението на електричество в регионите на Украйна се увеличи драстично, което допълнително усложни и без това трудната ситуация в електроенергийната система и това ни налага да въведем по-мащабни ограничения на потреблението на енергия в цялата страна, посочи „Укренерго“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ ЗВЕЗДИ ПО ПЛАДНЕ,БОКЛУЦИ УКРАИНСКИ! АЙДЕ ВИКАЙТЕ СЛАВА! СЛАВАТА Е ЗА ПУТИН,ЗА ВАС СТУД,ТЪМНИНА,ТИШИНА! ИМАШЕ УКРАЙНА!ИМАШЕ,РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ДРАЗНИТЕ МЕЧКАТА!!!ВЕЧЕ СТЕ НИЩО!

  2. Някой умен човек е казал: срещу природата и Русия не се върви. Жалко за хората, но ще понесът последствията от подкрепата си за фашисткия режим, е сега ще имат режим на тока и водата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *