Надежда Неински: Турците не са поробители, а наши приятели! Да се връщаме назад е примитивно!

Надежда НеинскиНяма край нагаждачеството и въртенето на опашки на блгарските политици и Надежда Неински е поредното доказателство за това.

Откакто  е наш посланик в Анкара, не е ясно чии интереси защитава. Но по bTV тя заяви, че отношенията между Русия и Турция не били вече толкова изострени. Въпреки свалянето на Су-24, доставките  на руски газ си  продължавали, строителството на ядрената централа, която правят руснаците – също.

У нас само се прокрадвала тревожна  тенденция. Конфликтът между двете страни, който по принцип не трябвало да ни засяга, кой знае защо рефлектирал точно у нас.  Мадам Неински е силно притеснена, че в България отново наричали турците поробители и някои тесногръди хора се връщали назад  в миналото, за да нагнетяват напрежение. Руснаците  пък били наричани освободители, което също не било добре да се припомня  и да се превръща Турция в наш враг. Това е  политически доста примитивно и не отговаря изобщо  на интересите на България, твърди посланикът.  „Трябва  да се научим да защитаваме националните си интереси”, размаха пръст бившата синя лидерка.

Турция ще бъде приета в ЕС в бъдеще и ние отсега трябва да сме далновидни. Тя гледа на нас като врата към Европа, а ние се мъчим да захлопнем тази врата, заставайки на страната на Русия в конфликта със сваления самолет. Това нас не ни  засяга, не е в наш интерес да припомняме за робство и ролята на Русия, каза аташето.

Е, браво! Направо брависимо!

Турция ще бъде приета в ЕС, но когато се реши въпросът със Северен Кипър, който тя окупира. Тоест бъдеще неопределено и съмнително.

Дори да бъде приета, що за политик е човек, който зове да забравим историята си в името на сегашните политически интереси на избрани партии?

Как така не е имало поробители? А какви са били? Приятели? Бежанци с временен статут? Преминаващи? Временно отседнали… и така пет века?

Кой народ може да се отрече от 500-годишна история, понеже интересите го налагали?

Какви са тези интереси, та да мълчим, че сме били роби – унижавани, изнасилвани, отвличани, убивани, забавили европейското си развитие с векове?

Какво пречи Турция да  признае робството и пак да имаме нормални отношения? Както стана с арменския геноцид?

От какво толкова се страхуват отцеопродавците, та въртят опашки като кученца в краката на Ердоган?

Спрете се, бе хора!

Робство е имало! И всеки политик, който твърди обратното да се маха от България!

Останалото е продажничество и пълно лицемерие!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

28 коментара

  1. Браво! И тая надяна фереджето! Интересите на един народ са да запази преди всичко историята си!

  2. Историята на народа ни не трябва да се забравя.Още по-престъпно е да се фалшифицира и преиначава.Независимо каква ще бъде изгодата от това.Госпожата трябва да знае,че мирно съжителство ню битова основа не е имало.Имало е само тогава,когато българинът е изпълнявал безпрекословно капризите на местния турчин.Опънеш ли се-не чакай милост.Изповядващите исляма са били господарите,християните са били неверници,гяури,длъжни безпрекословно и робски да изпълняват капризите на турчина.Техният живот не е струвал и пет пари.Това е по отношение на „мирното съвместно съществуване „на местно ниво“.Отношението на Централната власт е друго.Султанът е чакал от поданиците си немусулмани да произвеждат и хранят аскера,велможите,самия него,да му носят данъци,да му доставят еничари.Имал е интерес това население да се множи и произвежда.Но ако се вдигне на въстание-отмъщението е било жестоко,нечовешко.Не толкова от страна на редовната войска,колкото от башибозуците-цигани,черкези и пр.боклук.Тези изводи могат да се направят (фактически съм ги взел) от запазените исторически материали,писмени доказателства и народно творчество.

  3. Че нали историята е затова,да се учим от нея.Като ни призовава да я забравим в имет о на незнам какво си значи да повтаряме грешките от миналото.Докога с тези некадърни продажници?

  4. П*ТКА -КАК МОЖЕ ТУРЦИЯ ДА СА ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ,КОГАТО СА КЛАЛИ И БЕСЕЛИ 500 ГОДИНИ НЕВИННИ ХОРА!? НАДЕЖДА НЕИНСКИ ЗАСЛУЖАВА ТЯ ДА БЪДЕ ОБЕЗГЛАВЕНА! ИЗЧАДИЕ-МРЪСЕН НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!

  5. ТУРЦИЯ НИКОГА НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ!–ТОВА ЩЕ СТАНЕ САМО ПРЕЗ ТРУПА МИ! ДОКАТО АЗ СЪМ ЖИВА–НИКОГА!

  6. Спомняте ли си снимката и когато влезе в СДС на времето – тъпа и продажна путкодавка, а сега и гъзодавка на рязаните карабини. Тя като е мераклийка нека и доразпорят пърдялника, но да не коментира неща и държави, които няма как и да разбира!Курвенска работа, лъвовете си траят пинчерчето лае за клечка отзад …

  7. Какво мислят поляците за руснаците и за немците? При положение, че и двете нации са били далеч по-цивилизовани от т.н. „османско присътвие“?

  8. Плюете търция и турците,а всяка седмица сте в Одрин на пазар.Били сме роби защото сме простичка нация и проста ще си останем.Винаги умния мачка простия.

    • И кой е умния бе ,дидо? Башибозука,дето ни е мачкал 500 години, ли?

  9. Преди години имах желание да прекарам един два любовни часа с Надето Михайлова, но от както е посланник при манафите, единственият ми мерак е да й го напраскам в гъза! Нещастна курва!

  10. Курва. Не можа да се разграничи от миналото си на долнопробна шафрантия за платени секс услуги. И как иначе – нали на това минало дължи политическата си кариера?!

  11. Тези ни внушиха, че били под турско робство, днес ни показаха на практиката що е робство и геноцид на цял един народ. Станахме държава без народ, а народа пръстнат, за да робува на великия освободител. Каквото е отношението на турците към нас днес, такова е било и преди. Всички бивши колонии на Османската империя –
    гърци, албанци, араби, сърби, хървати, и какви ли не, твърдят, че се освободихме от господството на османските правителства, от властта на една империя, но не и от робство! Само най Ганьо му харесва да се гордее, че е бил роб при случай, че 80 % от църковните му храмове са построени с султански фермени /благословията/ на османските владетели. Вземете за пример Троянския манастир/около 1600г./, който е трети по големина и святост в България и църквата на Бачковския манастир/1604г./.

  12. Тези, които ни внушиха, че сме били под турско робство, днес ни показаха на практиката що е робство и геноцид на цял един народ. Станахме държава без народ, а народа пръстнат, за да робува на великия освободител. Каквото е отношението на турците към нас днес, такова е било и преди. Всички бивши колонии на Османската империя –
    гърци, албанци, араби, сърби, хървати, и какви ли не, твърдят, че се освободихме от господството на османските правителства, от властта на една империя, но не и от робство! Само най Ганьо му харесва да се гордее, че е бил роб при случай, че 80 % от църковните му храмове са построени с султански фермени /благословията/ на османските владетели. Вземете за пример Троянския манастир/около 1600г./, който е трети по големина и святост в България и църквата на Бачковския манастир/1604г./.

  13. Привет на всички пишещи РОБИ. Най-важното за днешния ден е да ни признаят за роби официално, защото да си с робска психика неофициално не е престижно. Не звучи гордо, ако не си българин роб. Имало е смърт, имало е гнет, но от роб-свободен не се става ей така. И мамка му на този, който напише за освобождението ни от Русия. Същият може свободно днес да се надупи на САЩ, Франция па ко ще и на Македония.

  14. Сега нейните приятели, кой знае как и го слагат в задния двор!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *