Москва разследва разстрел на руски военнопленници от френски нацисти – наемници в Украйна

Френски нацисти, сражавали се в редовете на украинската армия, са разстреляли от упор трима руски военнопленници, стана ясно от официално съобщение на Следствения комитет на Руската федерация.

Следствения комитет на Русия започва разследване на френски наемници в Украйна, членове на френска нацистка групировка, които са убили по жесток начин руски военнопленници, заявиха от институцията.

Според данните към момента, френските наемници са участвали в бойните действия на страната на Украйна в редовете на полка „Азов“ и 92-а бригада на Въоръжените сили на страната /ВСУ/. Един от френските бойци, след изтичането на контракта му с ВСУ се е прибрал във Франция и е публикувал снимки с убийствата на трима руски военнопленници, разстреляни от упор, съобщават от Руския следствен комитет.

Следователите ще установят всички обстоятелства по случая, за да бъдат привлечени към наказателна отговорност извършителите на това престъпление, се посочва в съобщението на следствието на РФ с дата 26 април.

За задържането на французите първи информира Телеграм-каналът на проекта Foreigncombatants, който се занимава с разследване на военни престъпления.

Според неговите разкрития французите, които са убили руските войници, са арестувани във Франция при опит за трафик на оръжие. За въпросното престъпление наказанието е 15 месеца лишаване от свобода.

От Foreigncombatants, разкрили случая и публикували снимките с убитите войници, уточняват, че единият от задържаните френски наемници е Ален Винерон, по прякор Виви Валанс и Виви Еделвайса (на името на елитната немска нацистка дивизия от ВСВ).

Ален и останалите членове на френската нацистка организация са извършили тежки военни престъпления по време на войната в Украйна.

Именно Ален Винерон е публикувал на 28.02.2023 г. в своя личен чат снимки на убитите от упор руски войници, информират от Foreigncombatants. Винерон е бил наемник в „Азов“, който в Русия се считат за терористична организация, докато в Украйна полкът се числи към редовната украинска армия.

Стотици негови членове се предадоха и бяха пленени след превземането на завода „Азовстал“ от руските сили миналата пролет. Сред тях имаше и много чужденци, доброволци и наемници с крайнодесни национал-социалистически възгледи. Впоследствие част от тях бяха разменени за руски военнопленници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Стотици нацисти бяха пленени при Азовстал,а колко са осъдени ,питам аз и отговор не търся.Знам колко са пуснати на свобода…..ВСИЧКИ.Цирк какой то.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *