Москва: Заповедта на Сирски за напускане на Авдеевка е издадена ден след паническото бягство от там на украинските сили

Заповедта на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски за напускане на Авдеевка е издадена ден след началото на неконтролираното паническо бягство на украинските войски от града. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

По данни на ведомството руските въоръжени сили са освободили територия от 31,75 кв. км. Загубите на украинската армия в боевете за Авдиевка само през последните 24 часа са надхвърлили 1500 военнослужещи. Конашенков добави, че само отделни разпръснати части от украинските войски са успели да изоставят оръжията си и да напуснат Авдеевка под обстрела на руските въоръжени сили. „В момента се предприемат мерки за окончателното прочистване от украински бойци и части, които не са успели да избягат навреме от града и Авдеевския коксохимически завод“, добави Конашенков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. СЛАВА НА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН! СЛАВА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ!!!

  2. ИЗБЯГАЛИ,,,,ОТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ПРЕЗ КОРИДОР ОТ 2 КМ.БЕЗ РАНЕНИТЕ
    КОЛКО СА ИЗБЯГАЛИ ОТ СМЪРТА -МОЖЕ БИ НЯКОЛКО СТОТИН.

  3. Колко руснаци загинаха от двете страни на този дълго подготвян военен конфликт-война, водена с най-модерните средства и оръжия. Убиха и Навални с нещо непознато, в точния момент за да възмутят света и да го настроят срещу диктатора Путин. Интервюто с Путин открехна истината пред милиони заблуждавани американци, че и пред света. Медийната машина на Хегемона не се предава. Ще видим кой че мигне пръв. Ние обаче не сме били никога в по- жалко, по-унизително колониално положение. Никога не сме имали по- продажни и по-тъпи държавници.

  4. 1500 човешки живота. За 24 часа.
    Следвайте си генерала.
    “А вий, вий сте идиоти!”

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *