МОН препоръчва: Учителите да пасат овце!

17-годишен ученик нахлу в учителската стая на столичната гимназия по туризъм и се нахвърли върху учителката си.

Младежът повалил жената на земята, удрял я с юмруци и я ритал. След което бил спрян от останалите в стаята, които се разпищяли, а по-късно отведен от полицията. Първото обяснение на директорката било, че ученикът бил в нервна криза.

Малко по-късно станало ясно, че кризата пък била провокирана, че получил двойка по етика за срока.

Марин Цанов не изглежда в никаква нервна криза в профила си във Фейсбук, където се е кръстил Скинхед. Според негови приятели бил буен, често попадал в центъра на сбивания, заканвал се на тези, които го дразнят и вече е докарал вида на батка. Обръсната глава, намръщена физиономия, а на снимката позира с цигара в ръка. И няма вид на човек, който ще се разстрои от една двойка, но със сигурност има вид на човек, който ще налети на някого.

Директорката на гимназията Антоанета Джонева днес измънка по телевизията, че не познава добре ученика, не знае нищо за семейството му, няма представа дали е чупил и обръщал камерите в училището, защото те и без това се въртяли  и си била отдъхнала, че учителката не е сериозно ранена, а само натъртена. И обеща да вземат мерки, като пратят психолози да разговарят с учениците. Защото сигурно и те били разстроени. А по една цигара няма ли да ги почерпят?

Само преди седмица ученик от бургаски техникум удари един юмрук в лицето на учителя по физическо, защото му направил забележка да не рита топка на игрището, тъй като там се провежда час с друг клас.

След дълго умуване педагогическият съвет го наказа с мъмрене, понеже нямал други провинения!

Сега с Марин ще се случи същото. Като излезе от „нервната криза“, най-много да го смъмрят. Защото наказанията в училище вече са забележка, мъмрене и при голямо провинение – преместване в друго училище. Изключване няма, защото се нарушават правата на милите ни дечица.

Неведнъж сме писали, че според новия правилник, учениците имат 18 права и четири задължения. Учителите обратно.  Много задължения и почти никакви права. А напоследък основното им право явно е да ги ползват като боксови круши. И учениците, и родителите.

За мижави заплати и непрекъснат стрес, на който са подложени, българските учители са сред най-онеправданата прослойка в обществото. Те са под кръстосания огън на амбициозни родители и нагли отрочета. Непрекъснато са жертва на обиди от страна на учениците и родителите им, треперят от страх и от директора, защото ако някое дете напусне заради тях, делегираният бюджет намалява, а от него зависят заплатите им. Освен на педагози, играят ролята и на звероукротители, тъй като подопечните им или се бият един с друг, или напушени през междучасието, започват да се държат неадекватно в час, а никой не може да им направи нищо, защото зад разлигавените мамини синчета и дъщерички стои с цялата си сила Агенцията за закрила на детето.

Какви деца бе, хора! Пиещи, пушещи, дрогирани, правещи се*с от 12 годишни, нагли, устати и агресивни.

А Агенция за защита на учителите и лекарите кога ще се появи в България? Кога те ще могат да отидат спокойно на работа, без риска да ги пребият, а за стреса изобщо да не говорим.

Затова предлагаме на педагозите да вземат по една гега и да отидат да пасат овце! След като не може да ги опази от учениците, МОН трябва да предлага и тази опция.

Добичетата не са агресивни, няма да ги набият, няма да ги тормозят. А може и да научат нещо, докато пасат.

Да напуснат всички и да се махнат!

Чак тогава родителите ще разберат какво значи да няма къде да си пласират отрочетата някой да им ги гледа и търпи през деня, чак тогава ще схванат, че те са тези, които трябва да възпитават рожбичките си и да ги научат да уважават другите.

Чак тогава и държавата ще схване, че трябват здрави и сурови закони в образованието, които да засягат и родителите. Да се върне изключването от училище, яките глоби на мамите и татковците и специализираните училища за хулигани и насилници.

Иначе има опасност да бълваме тълпи от неграмотници и да се затрием като държава.

Всъщност то и това е целта на соросоидите!

Редукция на умните, увеличаване на безмозъчната работна ръка и съкращаване броя на населението на планетата. А ние вече успешно покриваме всички показатели!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

  1. На децата,от малки,трябва да им се осигурява обстановка за обучение и възпитание.Първа е родителската среда и примерът на родителите.Грубостта,цинизмите,неуважението на член от семейството е лош пример за детето.В училище детето трябва не само да се обучава,но и да се възпитават ценности.Тук пример за подражание е учителят.Ако дете търси лоши приятелчета за компания,това значи,че родителите и учителите не са си свършили работата.Времената сега са такива,че много често нямаме време за децата си.Но те са деца и изискват грижи…иначе ..нямаше да има нужда от възрастните.Да пазим децата си,като бъдем добър пример за тях!8888

  2. През 50-те години когато бях ученик в гимназията. Ако на улицата срещнеш учителя си, не си свалиш шапката и не го поздравиш те наказват с намаляване на поведението, без което, ако не го поправиш не можеш да получиш диплома. При второ такова нарушение изключваха от училище. По-буйните и невъзпитани ги изпращаха в така наречените „макаренковски“ училища. Бях на около 23 години когато в един влак пътувах с такъв ученик. Поведохме разговор и той започна да ми държи лекция по морал и възпитание. Бях много учуден, тъй като тогава се говореше за тези училища, че са били затвор за деца. Сега не само училищата ни са в това окаяно положение, но цялата ни страна. Преди 10-на дни бях в България, гр. Плевен и ми се наложи да вляза в държавната болница в спешно отделение. Отпред пред вратата чакаха три човека. Една жена от тях казваше, че чака вече 3 часа. Аз отворих вратата и влязох без повикване. Вътре няколко „доктори“ в бели престилки седяха и си разговаряха най-спокойно.

  3. Едно време си имаше по някое „зрънце“ в училище, но ако започнеше да тероризира другите, тутакси изхвърчаше. Първо във вечерната гимназия, после в специализирано училище. Оттам се ръщаха кротки като агънца и никакви нервни кризи и изблици нямаха. Сегаа всичко е слободия и то за сметка на свестните деца и учителите.

  4. Имам и друга добра идея. Чиновниците, които създадоха всички недоносчета, наречени ЗПУО и ДОС (т. е. различните наредби), както и куп противоречащи си заповеди, за една учебна година да си сменят местата с редови учители в малки градове. Ако успеят да се оправят в собствените си каши, тогава да се върнат на работните си места. Ако не успеят – да нямат право да работят повече в МОН и да идат, заедно с учителите, да пасат овце. Защото учителите повече няма да искат да се върнат в училищата. Ще пасат овце, ще берат гъби, ще отглеждат охлюви, но няма да се върнат в срутващата се над главите им образователна система.

  5. Лекарите искат полицай (по възможност тежко въоръжен) за да идат да лекуват някой пациент (един брой най-много двама-трима с родата). Учителите трябва да искат не само камери и невъоръжени охранители тук-там, а по няколко полицаи в паралелка… Кога някой ще се сети, че УЧЕНИК и МАЛОЛЕТЕН БЕЗДЕЛНИК са различни неща? Толкова ли е сложно да се измисли и приложи закон (наредба, правилник) според който всяка хулиганска проява (псувня, арогантно поведение, подигравка) на секундата лишава „ученика“ от правата му като ученик и го изпраща в категорията малолетен престъпник, спрямо който след изплащане на глоба му се налагат задължителни часове при психолог платени от родителите.

  6. Според мен, такива хора трябва да се наказват със смъртна присъда по най-болезнения начин (сещам се за плъхове да им ядат червата). Нека да се махнем от ЕС и да върнем това!

  7. Това момче само като го погледнеш на снимката и вече виждаш утрешен уличен бандит. Напълно завършен и опасен. Сега ще му се размине. Утре ще убие няколко души и пак ще му се размине с условна присъда, защото бил афектиран. Ние сами си отглеждаме убийците с помощта на държавата!

  8. „Редукция на умните, увеличаване на безмозъчната работна ръка и съкращаване броя на населението на планетата. А ние вече успешно покриваме всички показатели!“

    по-добре е да се чете като:Редукция на умните и съкращаване броя на населението на планетата

    добре е,че има малък процент от хора които напипват генералната идея каква е …

    А за учителите ли? … Не ми е мъчно за тях :) не ми е мъчно за никое Съсловие което протестира и стачкува само и единствено за ПАРИ !!

    • От стачката много време мина,но ДА-без пари не ти дават нищо в магазина.И защо да Ви е мъчно-на чужд гръб и сто тояги са малко.Елате и изкарайте един ден в училище и тогава да говорим.

  9. Съжалявам много,но това СПОРЕД МЕН е малко преувеличено. Защо пишете за тези малоумници,които са пребили учителите си? ЗАЩО? Аз сега завърших основно образование . Ние плакахме и целувахме учителите си. Защо не пишете за това? Разбира се,че има такива индивиди. Винаги е имало и ВИНАГИ ще има. Но не всички сме като този. Наистина е жалко,че има такива тийнейджъри…наистина.. Но ако медите спрат да насочват вниманието на хората само върху тях,МОЖЕ И ДА ВИДИТЕ,ЧЕ ДАЛЕЧ НЕ ВСИЧКИ СМЕ ТАКИВА!

    • Ако ти си завършил сега осми клас, аз си изяждам дипломата. Извине ми, но вие не можете да пишете на български. И този пост е написан от възрастен, добре обучен човек. И за твое сведение днес пак идиотчета биха учител. Докога бе?

  10. НЯКОГА БЯХ ЧЕЛА ,ЧЕ НА ЗВЕРОУКРОТИТЕЛИТЕ ОТ ЦИРКА ИМ ПИСНАЛО ДА ДРЕСИРАТ ЖИВОТНИ,А УЧИТЕЛИТЕ ИСКАЛИ ДА НАПУСНАТ РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА ЗАРАДИ ЕТО ,ТАКИВА НЕВЪЗПИ-ТАНИ УЧЕНИЦИ.РЕШИЛИ ДА СЕ РАЗМЕНЯТ ЗВЕРОУКРОТИТЕЛИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ ЗА ЕДНА ГОДИНА . ВСЕКИ ЗАПОЧНАЛ РАБОТА ПО СВОИТЕ МЕТОДИ И УГОВОРКАТА БИЛА В КРАЯ НА ГОДИНАТА ДА СЕ СЪБЕРАТ И ДА ОТЧЕТАТ ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ. РАБОТИЛИ УСИЛЕНО И С ЖЕЛАНИЕ. НАКРАЯ СЕ СЪБРАЛИ И ЗАПОЧНАЛИ ДА РАЗИСКВАТ. УЧИТЕЛИТЕ ДЕМОНСТРИРАЛИ СВОИТЕ УСПЕХИ. ЖИВОТНИТЕ БИЛИ ТАКА ДОБРЕ ДРЕСИРАНИ ,ЧЕ С ЛЕКОТА ИЗПЪЛНЯВАЛИ ТОВА,КОЕТО СЕ ИСКАЛО ОТ ТЯХ. ДОШЛО РЕД НА ЗВЕРОУКРОТИТЕЛИТЕ ДА ПОКАЖАТ СВОИТЕ УМЕНИЯ. ТЕ ИЗЛЕЗНАЛИ НАПРЕД НАВЕЛИ ГЛАВИ И СИ ПРИЗНАЛИ ,ЧЕ НЕ МОГЛИ ДА УКРОТЯТ УЧЕНИЦИТЕ И ДА ИМ ПРЕДАДАТ НУЖНИТЕ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ.
    ТАКА УЧИТЕЛИТЕ БИЛИ ПРИЗНАТИ ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ ВЪЗПИТАВАЩИ И ОБУЧАВАЩИ МЛАДИТЕ ХОРА!.

  11. За съжаление“безмозъчната работна ръка“ няма и намерение да работи-знае си правата,помощите и всички облаги.Така че един ден няма да има кой да изкарва пари,от които да цоцат всички горепосочени.С другото от статията съм съгласна.Дано има кой да чуе,макар да не им е изгодно.Но някой ден ще им дойде до главата и нама да е далеч.

  12. Защо масово в Бг училищата не се пишат отсъствия на ученици?За циганите да не говорим,че посещават учебни занятия няколко дена в месеца само ,когато получат заплашително писмо за детските надбавки.Училищата не са това ,което бяха.Развъдници са за неграмотници,малоумни цигани и резултата е на лице.Докато има снизходителни учители-това ще е!

  13. В продължение на предишния коментар на Г-н Вълчев:
    И на мен не ми е жал за учителите,всички те с бездействието си подпомагаха безумните реформи в образованието. Никой не протестира- ще преподавате по тези учебници, ами добре съгласяват се, ще търпите да ви бият родители и ученици – ами добре че не ме нараниха лошо, пак не протестират. Ами пада им се като си пазят работните места и парите за училищата, поредното безумие делегираните бюджети,но жалко за поколението което израсна безотговорно и малодушно като учителите и като родителите си.

  14. Няма проблем да си пасем офчички. Те поне няма да са агресивни. Олигофрените наречени ученици, да отидат те да пасат офце, а не преподавателите, които трябва с голи ръце да се изправят срещи 14-30 недоносчета, които са въоръжени с талафони с интернет и н мегапикселови камери…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *