Мистериозно Почина Ваньо Танов! Шефът на агенция „Митници“ и участник в записите „Ало Ваньо“ и „Мишо Бирата“ пръв скочи срещу картела на горивата!

Вальо ТВнезапно почина тази сутрин Шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов 

Танов се почувствал зле и близките му повикали линейка. Лекарският екип го взел да го хоспитализира, но по пътя състоянието му рязко се влошило и той починал в линейката. Според близките му, той не боледувал често, нямал сериозни оплаквания и смъртта му е жестока изненада за тях.

Целият си живот Танов бе посветил на борбата с престъпността, като МВР-служител, а в последните години – на борба с контрабандата, която така или иначе не можеше да пребори, тъй като според него: „Най-страшните престъпници в държавата не са мутрите, въоръжени до зъби, а хора, с костюми и вратовръзки, които стоят в кабинетите си и дирижират подземния свят, контрабандата и диктуват икономиката в държавата“.

Точно преди месец в свое телевизионно интервю той отново заяви, че в България има картел на пазара на горивата и че никой не се осмелява да разбие този картел, тъй като той е прекалено близо до властта.

Танов започна и едноличен кръстоносен поход срещу „ЛУКойл“, принуди нефтокомбината да сложи пломби и измервателни уреди върху цистерните и пунктовете за продажба.  Уволни и четирима митничари в Бургас, които не си гледаха работата и пропускаха огромна контрабанда, включително и на горива.

Тежко ще му е на този, който ще успее да разбие монопола на горивата и да намали цените им по бензиностанциите, защото в момента те не са реални и няма истинска конкуренция, а големите играчи се разбират помежду си да държат високи цени, каза в последното си интервю той.

Танов стана известен и със записите под наслов „Ало, Ваньо“, в които Искра Фидосова го натискаше да назначи нейни хора за митничари. В друг от тези записи пък Бойко Борисов лично нарежда на Ваньо Танов да наруши закона като изведе инспекторите си от фабриката на друг един мистериозно починал скоропостижно след това бизнесмен – Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата.

Тогава така и не стана ясно кой направи записите публични и как те изтекоха в медийното пространство. Но под сурдинка се говореше, че го е направил самият Танов, за да спре натиска на премиера Борисов да се назначават некомпетентни или подставени лица в службите.

До последно той беше трън в петата на големите контрабандисти, но не чак толкова смел, че да ги посочи с пръст. Благодарение на работата му обаче от системата бяха отстранени доста корумпирани митничари. Ваньо Танов в един момент дори възропта срещу закона, който даваше възможност те да бъдат възстановявани на работа от опитни адвокати.

Смъртта му е доста ненавременна, неочаквана и даже мистериозна! Точно като тази на Мишо Бирата и съпругата му! Skandalno.net

Ваньо Танов изпълнява скандални и престъпни нареждания от Бойко Борисов в телефонната афера „Мишо Бирата“! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Май му помогнаха да се възнесе, но така Боко се бори с контрабандата!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *