Министър Радев разкри: Не чистачката с парцала, а Кръстьо подгонил Пандизчиите-Бегълци! Вижте защо смелият МВР-министър няма да си подаде оставката за нищо на света:

“Не е честно да се иска оставката ми – моята и на Цецка Цачева“, заяви вътрешният министър Валентин Радев по повод скандала с избягалите убийци от Централния софийски затвор. Според него, всички предходни министри на тези постове били виновни, да се стигне до тази трагикомична случка… която обаче може да прерасне в трагедията, защото бегълците са много опасни.

Министър Радев осветли с нови данни и подробности най-пикантната част от инцидента с пандизчиите-бегълци. А именно- историята със смелата чистачка, която хукнала с метла в ръце да гони затворниците. „Стига с тая чистачка! Не ги е гонила тя, а социалният работник Кръстьо“, сензационно разкри вътрешният министър.

Чистачката, която се превърна в национален герой, всъщност се затичала по посока на суматохата, за да види какво се случва. Но човекът, който направил опит да спре бегълците всъщност е социалният работник Кръстьо. А единият от затворниците-бегълци дори стрелял по него!, разказа министър Радев.

Това, което министърът пропусна да коментира обаче, е как така служител на затвора е отворил външния портал на бегълците, за да се измъкнат. Изумителен е също и фактът, че по това време затворът бил със силно намален състав, тъй като надзирателите заминали на великденско тържество в Казичене. „Можеха спокойно да избягат поне 10- 15 души, така че леко се размина само с двама“, коментираха за Skandalno.net източници от затвора, пожелали анонимност.

Друг важен въпрос, на който нито министър Радев, нито министър Цачева искат да отговорят е –  как така ръководството на Централния софийски още от миналото лято е знаело че двамата пандизчии подготвят бягство, но не са взети абсолютно никакви мерки. Нещо повече: В деня на бягството си Владимир Пелов получил пратка с електроника, която била използвана като повод, да излезе от килията. Той обаче вече бил въоръжен. Без да е ясно как един от най- опасните хора в затвора се е снабдил с огнестрелно оръжие.

Избягалите убийци са много опасни

Бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев са въоръжени и изключително опасни. Полицията привиква от вчера роднините им за разпит. Но вече 30 часа от двамата затворници няма ни вест, ни кост. И двамата са с присъди за убийство. Колев бил осъден на 26 години, а Пелов – на 30 г. – за убийство и отвличане на семейство. Владимир Пелов излежава такава за втори път, а в досието му има общо четири убийства, тъй като едното е двойно.

Съмнява ли се някой, че именно безобразната безотговорност на управляващите от ГЕРБ е основната причина из София да бродят двама закоравели и въоръжени убийци. И вместо веднага да подадат оставки, и Цачева, и Радев се натискат – чакали Бойко Борисов да им ги поиска!

Явно в ГЕРБ има директива: Каквото и да стане, никой министър или депутат да не подава оставка, тъй като може да се изтълкува като признаване на вина. Да си спомним случая с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, която си хвърли оставката още в деня, когато гръмна скандала с Гинка Върбакова. Няколко седмици по- късно обаче, се оказа, че не била депозирала оставката си при премиера и затова той нямало как да я приеме. Да си спомним и за бившият енергиен министър и настоящ депутат Делян Добрев, който, според Конституционния съд незаконно се подвизава като народен представител в парламента. Добрев си хвърли оставката, но от партията му ГЕРБ я отхвърлиха.

Не е ясно какво си мислят ГЕРБ, че ще постигнат с това скатаване и тотален отказ от поемане на отговорност. Нека ние от Skandalno.net им обясним, защото явно не им е ясно: Явно Бойко Банкянски не си дава сметка, че колкото по-дълго задържа махалото в едната посока, толкова по-силен и яростен ще е обратния откат, когато го изпусне. Такива случаи е имало и друг път в световната история… И обикновено приключват с всепомитаща и кървава народна революция. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Всенароден протест срещу правителството на мафия герб пей народе девятъй вал така герб не може да потуши протеста въставай сами да се присъединим към братска русия доказа се че това правителство 9 години е срещу народа

  2. ХА-ХА-ХА…
    .
    Не е верно…! Не е верно, че от цялата правоопазваща система, само чистачката е гонила избягалите бандити…
    1. Тя не ги е гонила, а се е прощавала с тях…
    2. Охраната ги е изпратила с изстрел във въздуха, като Стари хайдути…
    3. На портала цялата 100 членна Духовата музика на МВР е свирила в тяхна чест песента… – „Прощание славянки“…, защото… те не бягали, а отишли като комсомолска бригада, да ремонтират падналата ограда на турската граница…
    .
    И ето… В България вече се е възцарил, така лелеяният от ГЕРБ Свръх-Либерализъм…:
    – През летището и границите влизат свободно, от затворите излизат… свободно…
    .
    ГЕРБ… – Видими резултати…!!!
    .
    https://youtu.be/X7lDfE5rSdI

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *