Милен Милушев: За високите цени на тока и газта питайте Сорос!

Никаква спекула не повишава цената на тока. Никакъв Путин и никакъв Газпром не са ви виновни за близо трикратното увеличение на цената на газа. Токът скача, мили братя българи, защото енергийният пазар беше либерализиран. Западът го наложи, понеже го изисквал капитализмът. Дивият капитализъм и неговата крайно лъжовна „свободна пазарна икономика“. Защото на теория конкуренцията може да сваля цените, но на практика винаги се вдигат. Защото основната ценност и цел на капитализма е печалбата. Лакомията и егоизмът – това е горивото на машината „капитализъм“ с марка „евроатлантизъм“. Може да се чете и като неолиберализъм.

Пазарът няма да свали цените. Пазарът съществува в името на печалбата. Каква спекула ги гони тия лъжливи глобалисти!?

Либерализираният пазар ще продава скъпо и прескъпо, за да печелят играчите. Лъвът винаги яде антилопата и го прави до повръщане. Не може да не я яде до повръщане. Такьв е биологичният му механизъм. Същото е и при либерализираният пазар. Няма спекула, просто западен глобален евроатлантизъм.

Политически либерал-олигофрени като Кирчо Петков – канадеца и Христо Иванов ви обясняват, че КЕВР бил виновен и Газпром бил виновен. Герберите пък винят за това министърът на енергетиката, понеже е на Радев. Глупости. Виновен е генетичният код на либерализирания евроатлантически пазар.

Така навремето ни баламосваха за цените след 1989 г. – имало спекула. Че това е основният принцип на капитала, бе – минимум вложения, максимум печалба. Безкраен марж. Нали така се печелят по 200 000 000 за разходка в Космоса с цел фукня.

В Белгия обвиниха Газпром и Путин за смъртоносните цени на газа и тока – руснаците не произвеждали повече, за да държат цените в горния диапазон. И Северен поток-2 бил виновен.

Абе, западняшки тикви, от 30 години ви гледам как мачкате Русия – санкции, война на рублата, мръсна война на петролния пазар през игри със Саудитска Арабия за спекулативни свръхдобиви на нефт и газ. Ето, това е спекула. Мачкате руснаците със санкции от безсмислени по-безсмислени, и очаквате Путин да мисли за вашите енергийни интереси. Който нож вади, от нож умира.

Тази вечер слушах Армин Лашет, наследникът на Меркел. В прав текст каза: „трябва ни повече газ от Русия, защото като спрем топлоцентралите и АЕЦовете заради Зелената сделка на ЕС, ще се нуждаем от енергоносители, за да си посрещнем нуждите от електричество. Все по-нарастващите нужди заради електрификацията на автотранспорта.“

АВТОРЪТ МИЛЕН МИЛУШЕВ

И на този фон Кирчо и Асенчо Василев от „Продължаваме промяната“… към затриването на България се репчат, че няма да строят АЕЦ Белене. Ток не ни трябвало, въпреки че в момента изнасяме цялата продукция от двата блока на АЕЦ Козлодуй и вътрешният потребител страда. Харвардците обаче стръвно подкрепят Румен Радев, няма да си губят американските връзки, за да подкрепят българския потребител на ел. енергия с изгодни за България партньорски отношения с Русия.

Спекула? Не! Мозъчният дефицит на брюкселските и вашингтонски евроатлантици повишава цените“. Skandalno.net

Автор: Милен Милушев, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ВЗЕМЕТЕ СИ И ПАЧАВРИТЕ НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ РАДЕВ ВАСИЛЕВ И ПЕТКОВ ПРОДЪЛЖАВАЩИ ПОДМЯНАТА ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ЦЕЛ ВОЙНА С БРАТСКА РУСИЯ

  2. А кажете сега, че нямаме демокрация в България, след като съвсем демократичното разрешават на говедата в кланицата, сами да си изберат кой да ги коли!!! 80-те % дебили ще го разберат, но по-късно, след като гласуват за Мунчо Сингерийски -триморския адмирал на Мустафа Краварска и ордата му от либарални-джендър-гниди затриващи Родината ни.
    Да живеят приматите, които са щастливи да ядат „демократични“ ГМО банани!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *