Мизия под вода, кметът пиян, държавата виновна

МизияПоредният катаклизъм в лудото тазгодишно лято е налице. Мизия и Бяла Слатина са под вода, по улиците плуват, а първите етажи на къщите са наводнени. Улиците са като реки.

Този път хората от другите градове не проявиха съчувствие, особено след прякото включване на граждани от наводнения район по националната телевизия. Първият включил се обвини кмета на Мизия, който бил пиян от 14 часа следобед и не могъл да спре водата. Как да я спре – не обясни. Вторият пък каза, че кметът не бил пиян и носел чували с пясък, но не му помагали.

Връх на сладоледа бе включването на възмутената Вяра Берчева, която обвини властите, че не са направили нищо. Единствено мина шефът на ВиК по къщите и каза, че има опасност от наводнение и да вземем мерки и ни баха изпратени писма от кметството. Но не много писма, само 20-30. Не всеки получи, каза разярената Вяра, която е била посетена от шефа на ВиК, получила е писмо, но не е взела никакви мерки и си останала вкъщи.

Последно клечката запали нервен мизиец, който обяви, че нямало как да се евакуират, имали къщи, имущество, трябвало да го пазят, защото в града имало и цигани.

Във форумите избхнаха гневно към жалващите се наводнени. Предупредили са ви устно два дни по-рано, писали са ви писма, медиите гърмят за червен код и опасност от наводнения, какво повече искате? Да ви поканят с духовата музика и да ви калесат  с баница и вино да се изнесете ли?-пита възмутен читател. Друг пък задава въпроса кое е по-важно – имуществото им или живота им? И ако толкова държат на имуществото, защо не го застраховат и не изведат поне децата си от водния ад?

Докато българинът стои вкъщи, не обръща внимание на никакви предупреждения, а после обвинява държавата, че му е виновна, нито народът ще е народ, нито държавата – държава,  а ще бъдем вечните хленчовци, които не са доволни от никого, но не правят нищо да променят живота си и дори да го спасят, заклюбава читателят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *