Менда Стоянова нагло: Щом имате пари за бензин, ще плащате и по-скъпи винетки!

МендаЩом българите имат бензин и непрекъснато пътуват с колите си, значи имат и пари за винетки!

Това беше желязната логика, която ГЕРБ депутатката Менда Стоянова извади в телевизионно интервю. Народната представителка, която през септември се кълнеше, че поскъпването на винетките е само слух и то пуснат от опозицията, сега като Матросов брани с голи гърди новата им цена.   И с приказките, че приходите от ценните листчета ще отидат за кърпене на дупки по пътищата.

Стоянова изтъкна, че който има кола и я кара, значи има пари за стикери. А бабите и дядовците на село няма да бъдат засегнати от новия данък, тъй като нямат коли и не пътуват никъде. Това било един вид налог за по-заможните. Макар че колата в момента не е мерило за стандарт, а просто необходимост.

Тя посъветва шофьорите да не протестират за новите цени, защото не било правилно и цели осем години стойността на стикерите била запазена.

Ще бъде слаган и данък земеделска земя, ако тя не се обработва. Логиката на данъка, че пустеещата земя пречела на хората, които обработват останалата. Пак не стана ясно за какво пречи и с какво ще спомогне данъкът, ако не пречи,  но не всеки може да разбере обясненията на управляващите.

Менда успокои зрителите, че догодина правителството няма да вземе дълг от 5,2 милиарда лева, а само над 3 милиарда. Защо ще теглим още пари, въпреки голямата ни задлъжнялост, не стана ясно.

Умните и красиви протестъри си мълчат, нищо че когато Орешарски поиска да изтегли само един милиард, го разпънаха на кръст от протести.

https://youtu.be/Qn7fCwBRSbc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Каква безкруполност, каква наглост се крие зад това миловидно личице!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *