Мария Захарова: Имаме доказателства, че САЩ и Германия са финансирали Навални!

Информацията за финансирането на Алексей Навални от служители на западни посолства в Русия се потвърди. Повечето от тези финансови траншове са му били превеждани под формата на дарения и са минавали през посолствата на САЩ и Германия в Русия, написа днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в „Телеграм“.

„Нашите служби ми подадоха информация, че сред спонсорите на проектите на Навални фигурират имената на десетки руски граждани, служители в чуждестранни западни посолства в Русия. Сверих информацията с нашата база данни във Външно министерство и всичко се потвърди. Схемата е следната: Чуждестранните посолства в Русия наемат на работа руски граждани, плащат им необичайно големи суми пари под формата на заплати и хонорари и след това тези граждани са превеждали средствата на няколко десетки прозападни НПО-фондации, които до една са под контрола на Навални. Знаете, че в Русия има закон, който забранява външното финансиране на НПО. Познайте през кои посолства са прекарани повечето от тези „дарения“? Точно така, чрез дипломатическите мисии на САЩ и Германия“, написа Захарова.

Говорителката на руското външното министерство уточни, че участие в тази „престъпна западна въртележка за финансиране на подривни организации в Русия, които работят срещу интересите на страната“ са участвали още служители в посолствата на Канада, Франция, Испания и още няколко страни от НАТО .

„Това, на което се натъкнах или е престъпна схема на няколко западни правителства за прехвърляне на пари към Навални, или е невероятен синхрон на чувствата на западни дипломатически работодатели и наети от тях на работа руснаци – нека нашите граждански активисти и журналисти проучат този въпрос – продължава Захарова. – Честно казано, повече ме интересува следното: Можете ли да си представите каква истерия би се развихрила в западния информационен мейнстрийм, ако се установеше, че служители на руски посолства и консулства в САЩ и Европа превеждат пари примерно на републиканците в САЩ или на каталунските сепаратисти в Испания? Ще настанат такива вопли, ще се завихри такъв вой по цялата планета, че…“, завърши Захарова. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Много ясно. Даже в уикипедия пише, че той е изкарал 6 месеца курс в щатите. Оттам нататък той е под тяхно ръководство.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *