Макрон към Си Дзинпин: Знам, че мога да разчитам на вас да вразумите Русия

След разговорите с френския президент Еманюел Макрон китайският президент Си Дзинпин призова международната общност да проведе мирни преговори за Украйна.

„Китай е готов да си сътрудничи с Франция в настояването международната общност да възобнови мирните преговори възможно най-скоро в съответствие с целите и принципите на Устава на ООН, за да се вземат предвид законните интереси на всички страни в областта на сигурността, да се търси политическо решение и да се изгради балансирана, ефективна и устойчива европейска структура за сигурност“, заяви ръководителят на КНР.

Си Дзинпин също така нарече необходимо справянето с негативните последици от кризата в Украйна в различни области.

„Китай е готов да работи с Франция, като призовава международната общност да работи заедно за справяне със страничните ефекти от украинската криза в областта на храните, енергетиката, финансите, транспорта и други области, както и за намаляване на отрицателното въздействие на украинската криза върху света, особено върху развиващите се страни“, заяви китайският лидер.

ВИЖ ВИДЕОТО:

От своя страна френският президент Еманюел Макрон заяви на китайския си колега Си Дзинпин, че разчита на него да „вразуми Русия“ по отношение на войната ѝ в Украйна, съобщава „Франс прес“

„Руската агресия в Украйна нанесе удар по международната стабилност. Знам, че мога да разчитам на Вас да вразумите Русия и да върнете всички обратно на масата за преговори“, каза от своя страна Еманюел Макрон., обърна се френският държавен глава към Си по време на двустранна среща в Пекин.

От своя страна Си даде висока оценка на отношенията на Китай с Франция и посочи, че двете страни имат както способността, така и отговорността да преодолеят различията си. Той добави, че светът е подложен на „дълбоки промени“, които изискват „ограничения“ от всички страни.

„Китай и Франция имат възможностите и отговорността да превъзмогнат различията и ограниченията, докато светът преминава през дълбоки исторически промени“, каза Си Цзинпин, цитирано от китайската държавна телевизия.

„Отношенията между Китай и Франция поддържат позитивна и стабилна инерция“, допълни той.

Френският президент беше приветстват на специална церемония с военни почести. Очаква се двамата лидери да подпишат обща декларация и да обявят нови сделки. Макрон е придружаван от голяма бизнес делегация.

По-късно към разговорите на двамата президенти се присъедини и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която пристигна за срещата с огромно закъснение. Европа иска да използва влиянието на Пекин върху Москва, за да бъде прекратена войната в Украйна. Какво си говори председателката на ЕК с другаря Си Виж Тук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

24 коментара

  1. Нищо ново под Слънцето – отдавна се знае, че политиката е курвенска работа.

  2. Наборката урза се прави на важен фактор пред Китай със закъснението си за срещата! Това е пълно неуважение в дипломацията! Трябваше китайците въобще да не я приемат и да виси като гладно циганче пред канцелария,за да я унизят без да се срещне с някой китайски политик пък бил той и някакъв прост секретар !
    Китай даде ясно да се разбере, че някои трябва да се възбират според чергата си иначе ще им я дръпнат окончателно руснаците!

  3. Eвропейската дърта мастия си мисли, че с това закъснение си придава важност и тежест на посещението си. Твзи номера минават при еврогейските полицити и институции, но при азиатците това е недопустимо. Май
    е доста къса паметта в нейната празна джендърска кратуна и не си спомня как Ердоган и посочи диванчето в ъгъла на залата.

  4. Аз разчитам, че руските сърмати ще ударят държавицата на макарона-бабоеб и останалите джендър-мюсюлмански началници

  5. Удар по европейската сигурност нанесе лъжата „Мински споразумения“, за които Германия и Франция уж бяха гаранти.Само на ужким.Но тази лъжа донесе грамадни проблеми на Европа.

  6. Тоя френски боклук се вре навсякъде като държанка предлагаща услугите си, така беше при нас с македонския въпрос, така беше и с Путин, сега и с Китай. Голям политик, голяма цветарка, слуга на задокеански интереси.

  7. Братята чайни да си кажат най- накрая, че половината от великата китайска стена е строена от българи и бойниците са насочени към китай- нищо, че имат намерение да я фалшифицират.
    Братята монголци- да си кажат и те: че единственият народ и войски, пребили Чингис хан” Тамуджин”, са волжките Българи!
    Българи!
    Българи!

    • Официалната версия е, че китайската стена е строена за да пази Китай от нашествие отвън, но да, бойниците показват, че тя е строена за да не излизат китайците извън нея.
      Сега се разпълзяха по целия свят и виждаме, че това до нищо добро не доведе.

      • Те официални версии са си изработили. Но истината е една. И винаги си намира пътечка да се появи:)
        Винаги.

      • Мен трудно могат да ме впишат в графата чайна-фен и не ги защитавам, но пък за сметка на това видяхме много добро от сатаниското племе на британоварварите.
        Каквото и да правят китайците, каквото и да са правили до сега, не съм чул китаец да идва в България да ме кара да воювам за него или да ми налага китайската педерастия, да ми закрива заводи, болници, училища, да избива православните, разграбва народа ми, докато го представя за велика ценност на демокрацията……. и няколко още милиона извращения, които виждаме от утаечните продукти на човешката цивилизация – британоварвари.

      • Главният изпълнителен директор на JPMorgan казва, че правителството трябва насилствено да конфискува частна собственост за „борба с изменението на климата“.
        Той призова правителствата по света да започнат да конфискуват частна собственост от гражданите, за да изградят вятърни и слънчеви паркове за „борба с изменението на климата“.
        Дет се вика, честито на печелившите от банановата „демокрация“! Ама беше доста лош комунизма и комунистите ……… продължавайте да ги мразите и да чакате спасението си от ЕС и НАТО-то :)

      • Не си видял нищо до сега от китайците защото не са претендирали до сега да бъдат световен хегемон. Сега вече не само претендират.Спомни си как се бориха с ковидната „пандемия“ в Ухан и сравни с нашите ани-ковидни мерки и ще ти е ясно какво може да очакваш от тях.Цифровия концлагер при тях е вече факт. А България е част от новия път на коприната, който те сега изграждат и който включва 12 мюсюлмански и 4 православни държави, една от които е България.Сега, който иска да включва параноята и да пише, че щом не съм за китайците, значи съм за англосаксите. Е, не съм.

      • Аз съм последния човек, който можеш да обвиниш, че ще ти сложи етикет на наглосаксонски роб, само защото мнението ти не съвпада до някъде с моето.
        Никъде не съм казал, че чакам с нескрит кеф китайското робство и съм писал в предишни постове, каква „хубост“ е там от гледна точка на цифровия и финансов концлагер.
        Не съм бил за китайци никога, както не съм бил за наглосаксонското или турско робство, така че доста с грешни изводи си останал от написаното.
        България е била империя, така че няма нужда са се кланя на който и да било.

      • Хм, не им се плаши толкова на китайците, а учи руски и турски щото това е бъдещето ни в зависимост в коя зона ще попаднем.
        Поне жълтурите няма да те обрежат, ама за останалите не е баш сигурно.

      • Може да ти е смешно, но от дете исках да науча турски защото дядо ми го говореше идеално. Всички по-възрастни хора в селото го говореха защото техните родители са били първото поколение след Освобождението и турският име бил втори език, почти наравно с българския – усвоен от родителите, които са живели преди Освобождението.И тъй като мен до 7г. възраст ме гледаха баба ми и дядо ми и когато не искаха да разбера какво си говорят минаваха на турски, аз се чувствах ощетена и исках да ме научат и мен, но те не искаха – не ти трябва такова нещо на тебе, ми казваха.
        Руски научих самосиндикално, много след като завърших образованието си и по най-простия начин – руски филми, предавания, книги. Отначало ползвах речник, сега вече разбирам и когато във филмите „ботат по фени“ – говорят на бандитски жаргон.
        На турски знам колкото бой да си изпрося – някоя и друга поговорка, няколко поздрава, дай ми хляб, дай ми вода, числата до 100. Толкова.Там номера с гледане на филми и четене на книги не става.
        И да ти кажа за финал какво казва Андрей Фурсов по въпроса какъв език трябва да се учи: “ Песимистите казват, че трябва да се изучава китайски, оптимистите казват, че трябва да се изучава английски, а реалистите казват, че трябва да се изучава автомат Калашников.“ Е, аз като човек минал Начално военно обучение и автомат Калашников знам по-добре от днешните меки ….китки джендърски.

      • И като го знаеш калашников какво следва?
        И аз съм стар другар с него, но в момента нямам на разположение, пък си трябват и още хора с познания и организация, а желаещи липсват.
        Това с езика го вкарах в темата заради китайците дето било тотал щета според теб.
        И аз така мисля, но ние с теб не осъзнаваме ценностната им система, може пък те да се кефят.
        Всеки дава за пример китай, но някак си пропуска, че в канада, австралия и останалите колонии на хазаросатанистите си избиват хора по улиците имат почти същите ограничения като в китай и си живеят в райска „демокрация“. Нали?

  8. Не Щатите и целия Запад,ами Русия трябвало да се вразумява.Тръмп им го изкрещя право в муцуните.Не Русия, Щатите са виновни за целия този безобразен хаос в света и техните роднини англичаните.Макрон и Шолц са политически пигмей.Да си приберат в държавата750-те военни бази, хилядите военни и да спрат с тоя бандитизъм, какъвто провеждаха столетия англичаните.Китай не е владяла никого, а Япония беше завладяла огромна част от територията и.

    • Е и?
      Ние това си го знаем от години, нещо да се е променило или още вярваш, че сатанистите ще си променят плановете, затова че някоя си двукрака маймуна разбрала истината?
      Не съм пророк и не знам за сега какво и кого би завладял китай, но съм наясно, че няма народ който доброволно би тръгнал да живее в тяхната матрица и ценностна система.
      Най-вече затова сатанистите искат да избият православните – нас и Русия, защото всеки народ може да се приспособи към нашата матрица и това ги плаши до смърт.

      • То никой н етръгва доброволно даживее в робство. Ние да не би доброволно да сме отишли под турско. Ама сме се озовали там и ни много, ни малко 500 годинки сме „добрували“ под сянката на Падишаха.Срам ме е мене, че от държава на три морета при Симеон Първи днес сме това, което сме, но кой ни е крив. Топки трябват, с лагерни съчми не става.

      • Не са 500 г. ама както и да е това е друга тема, според кой какво има за четене.
        Нищо срамно няма за една държава на няколко хиляди години да преминава през различни етапи – възходи и падения.
        Виж ако си белгиец със 100 г. държавност, може и това да не важи за теб. Няма да имаш срам и ще се мислиш за велик, древен и топчест.
        Всичко зависи от гледната точка но истината е една. България е била и ще бъде велика държава, докато белгия скоро ще изчезне и ще е халифат. Много примери за подобни измислени „велики“ държавици мога да ти дам, които са плод на нации прищевки, така че през ум няма да ми мине да се срамувам от българската си кръв.

  9. Гледайте последното предаване на Велизар Енчев с генерал Калчо Тенев. https://www.youtube.com/watch?v=YhD_1qzrwQM Съвсем в началото може да видите изказването на новия посол на САЩ, каква ще е задачата му у нас, колко трябва да сме доволни, че платихме милиарди за изтребители на чертеж и още един куп гнусотии.

  10. Гледайте и организирането на „БЪЛГАРИЯ ЗА МИР И СУВЕРИНИТЕТ – НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ“ което има за цел да ни измъкне от колониалния статут,който е установен у нас въпреки волята на народа. https://www.youtube.com/watch?v=hlcH2QwpfuI и не ме интересува никаква синегрия, никакви мераци на новия посол, щото у нас има само един.

  11. Абе тоя перверзен дребосък дето се дърви на една баба, каkто всяко франсе, е неизлечимо болно от грандоманията за велика сила, владетелка на безброй колонии и център на модата, изкуствата и разврата. Нищо не постигна в Русия и сега тръгнал да натиска китайците да не оправдават Путин. Примира от страх какво ще стане ако Китай тръгне да дава оружия и войски на Русия, а не си отговаря какво дирят неговите танкове и оръжия при укрите? Те заедно с купищата други железа, барут и полкове наемници явно с нищо няма да помогнат на Зелето и докато все още има някаква възможност – се опитва да го отърве от дебелата тояга. Изобщо от известно време се чудя какво правят Франция и Англия все още в Съвета на великите сили, каквито те отдавна не са. Скътали по няколко атомни бомбета и продължават да си внушават че са фактор, сила и авторитет. Що не се занесе у Вашингтон, Лондон или по столиците в Европа да приказва за мир. Не-е. Друга е играта. От една страна се изгребаха се складове с оръжия и сега ще започне бясно пазаруване на нови, придружено с нагнетяване на страх и истерична омраза към Путин, който щял да завладее света. Затова – NATO forever!Между другото от това ще падат пари и боричкането за тях ще е сурово. И пак – NATO Forever! От друга страна, когато те заедно с Лондон владееха света или господарят им от Вашингтон се опитва да задържи хватката си върху него – това беше хубаво, добро и в реда на нещата. Но Русия? Никога! Русия с Китай – Ужас! Да приемат промените на световния ред и дори представите си за него – това е равнозначно на смърт. Да, непоносимо болезнено като откъснат крайник на фронта и безнадеждно като изтичането на кръвта от раната. Затова отново – NATO, and again NATO, and many, many times – NATO! And of cours – forever. А от другата страна – поживем, увидим!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *