ЛУДОСТ: Хепермаркетите хвърлят 670 хил. тона храна годишно! Държавата им иска пари, ако я дарят на бедните!

бедни2670 хил. тона хранителни продукти се изхвърлят на боклука у нас всяка година. Това огромно количество е изхвърленото само от големите вериги магазини, а колко изхвърлят малките магазинчета – цифрата е неизвестна.

Това разкри  депутатът от Реформаторския блок Петър Славов в телевизионно интервю.

За  фирмите е икономически много по-изгодно да изхвърлят храната, вместо  да я даряват на нуждаещите се. Защото колкото и странно да звучи, закона е такъв, че ако искат да дарят храната, те трябва допълнително да си платят.

Според българското законодателство върху всяко дарение, на дарителя се начислява ДДС и корпоративен данък. Ако продуктите обаче бъдат бракувани, търговците си спестяват този разход. В тази връзка РБ предлага закон, който да освободи веригите от въпросните плащания, ако ги дарят, но при положение, че е останал поне 1 месец  до изтичането на срока им на годност.

Абсурдът е, че в момента бедняци стоят край кофите на големите хипермаркети, където се хвърля храната и я прибират. Но опасността да се отровят е голяма, тъй като във въпросните кофи се изхвърлят и развалени храни.

Ако тези продукти се дадат на бедните седмица по-рано, те ще могат да ги оползвотворят, без да се унижават да бъркат в казаните и без опасност да бъдат отровени и лечението им да струва на държавата много пари.

Мениджър  в една от големите вериги заяви, че понякога  даряват храни, но бумащината е голяма и им е много по-евтино просто да ги изхвърлят.

Пълно безумие е в една държава като нашата, в която пенсионери се бият за леща и ориз пред Червения кръст, а многодетни майки се редят по цял ден за социални помощи, да се хвърлят тонове храна.

Всеки мисли за себе си, за печалбата, за далаверата.

А да нахраниш бедните не е печелившо, няма игра!

Милостта не струва пари.

Съпричастността не носи скъпи подаръци и екзотични екскурзии.

Бедните не са грижа за никого.

Те получават помощи, но само по избори.

Така гладния електорат се държи в послушание!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Ето прекрасен шанс за големи фирми да си правят реклама в стъпки:
    1. наемаш голям микробус и шофьор (разходи на ден около=90 лв.);
    2. говори се с магазин от голяма верига и му изкупуваш стара продукция за 1 лв. (микробуса се пълни);
    3. Закарваш микробуса в Люлин 1 или в друг град и отваряш всички врати и сядаш отстрани да пушиш 5 цигари;
    4. Вече като е празен буса сваляш рекламните надписи „Фирма …еди коя си.. ви дава правото да сте щастливи и тази седмица“ и караш да отчетеш буса.

  2. Още един прекрасен шанс партия да си направи реклама:
    Взима един бус седмично, пълни го с стока с изтичащ след един месец срок на годност и го карат в квартала на орките. Всяка стока я продава за 10 стотинки, а в буса цялата стока е купена за 10 лв. (проформа за да не плаща магазина разходи по унищожаване или дарение).
    Стоката се изкупува моментално от племената и те днес и утре няма да крадат защото са сити :) Така правим добро на магазина, на партията, която си е рекламирала името, на племената че ги храним с ГМО и на тракийските наследници че тези 3 дена няма да им разбият мазето със зимнината.. Въпроси на лични, мога да измисля и други схеми :)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *