Лондон: Предадохме на Украйна хиляди снаряди с обеднен уран

Обединеното кралство е прехвърлило на Украйна няколко хиляди снаряда за танкове Challenger 2, като много от тях съдържат обеднен уран, заяви заместник-министърът на отбраната на Обединеното кралство Джеймс Хипи.

Той е написал това в отговор на запитване от депутат, като отговорът му е публикуван на сайта на британския парламент.

„Изпратихме хиляди снаряди Challenger-2 на Украйна. Това включва и бронебойни снаряди с обеднен уран“, се казва в писмото.

Хипи добавя, че от съображения за сигурност няма да разкрие дали Украйна вече е използвала доставените снаряди.

Руската страна многократно е критикувала плановете на Лондон да предаде на Киев снаряди с обеднен уран.

Challenger-2 е основният боен танк на британската армия и е произвеждан от 1994 до 2009 г., като за целия този период са произведени едва 400 танка от този модел. Нарезното му оръдие е с калибър 120 mm и боеприпаси за 52 патрона.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. „Великобритания няма да носи отговорност за използването на танкови снаряди с обеднен уран,доставени в Украйна, няма да наблюдава използването им и няма да носи отговорност за последствията. Това е официалната позиция на британското министерство на отбраната.“
    ––––––––––––––
    Отговорни ще са лошите източни орки…..

    • На това коварно албионско котило на вещери и сатанисти Путин трябва да поднесе такъв реципрочен подарък, от който да се сринат и гърчат от болки. И заради газопроводите в Балтика; и за урановите снаряди; и заради вековните им антируски интриги в Близкия изток, в Азия и на Балканите; и заради Кримската война; и заради постигнатото от Лондон незнайно как спасително за Англия обръщане на Хитлер от нахлуване през Ламанша към авантюрата „дранг нах остен“; и, и, и… Такъв вечен, безмилостен и непреклонен враг русия никога не е имала. Даже САЩ бледнеят по омраза, пъклени планове и проклетия към Русия в сравнение с мизерния остров с бивши колонии по цялата земя. И нека самите ние не забравяме, че заради тази пъклена английска активност срещу Русия народът български е страдал косвено поне няколко века.

      • Определено подкрепям казаното от теб и се надявам много бъдещите поколения да запомнят, че по мръсен народ от британоварварите няма. Те са най-големият враг на България и българите.
        За съжаления все си мисля, че Путин ще ги пожали, но дано жестоко сгреша и уродите се превърнат в радиоактивен прах.

  2. Приятели,четете в Блиц,подготвят ни за ВОЙНА! ИДЕ И НАШИЯ РЕД!

  3. Така е, защото виждат, че от Москава само на приказки са силни. Какво ще стане ако някой достави на враг на САЩ подобни оръжия и ги използва на американска територия, или пък срещу Израел. Как реагираха САЩ. когато разбраха, че в Куба има ядрени ракети? Защо не се преследва с циркон Зеленски и посетителите му? Защо не се обстрелват мостовете и ж.п.? В тая война руснаците са мазохисти и всичко си причиняват сами.

    • Ако малко помислиш сам ще си отговориш. Нека да те улесня. Вероятно съветниците на Путин му внушават че от една страна разрушаването на мостове и ж.п. коловози и пътища ще затрудни руската армия да достигне по-бързо границата с Полша, след като тръгне в настъпление, а от друга страна, че след като приключат със зеленски пак руснаците ще трябва да възстановяват разрушеното. Не знам само дали отчитат че отстъпвайки самите укри ще унищожават всичко за да забавят настъплението на руснаците, както и да не оставят нищо годно за употреба след себе си. Укрите вече си дават сметка, че губят войната и в сатанинската си злост плануват да оставят не само тотални разрушения, но и радиоактивно заразена земя, както от уранови снаряди, така и от умишлено аварирани АЕЦ-ове. Нали не е случайно упоритото обстрелване и опити за нападане на Запорожката АЕЦ? Просто са сигурни, че никога няма да си я върнат. Затова плануват – дори остане в ръцете на Русия, да я превърнат в нов, още по-адски Чернобил.

      • Естествено, виж им господарите и ще се сетиш, че като напускат България и тук ще оставят само разрушения и мъртъвци.

        Неслучайно са заповядвали на турците да изколят целия български народ по време на априлското въстание и да останат само мюсюлмани в България.

  4. Това е причина за обявяване на война. Взривяването на северен поток и Кримския мост са нищо в сравнение със замърсяването с уран. В Сърбия има повишаване на раково болните хора. Щом пътуват тези снаряди вече към фронта, то те трябва да бъдат спряни още по пътя по всякакъв възможен начин, защото Русия може и ако не го направи, народа няма да прости на Путин. Ако не бъдат спряни това ще е и предателство към местните жители, така и към далите живота си в тази война. С голи заявления в яловото ООН никой няма да уплашат. Кинжал може да взриви кораба превозващ снарядите, когато акостира, и въобще да не им пука за жертвите и разрушенията в приелата ги страна, най-вероятно Полша., даже може и да ги предупредят те немогат да противодействат на Кинжалите

    • Независимо дали урановите снаряди ще бъдат изстреляни по фронтовете, унищожени по време на битка с унищожаването на танковете или при транспортирането им към фронтовете, резултатът ще е един и същ – радиоактивно заразена за винаги земя, която да бъде оставена на Русия в състояние на невъзможност за ползване. В едно е права Русия – това проклето укро племе трябва да бъде изтребено до крак, преди да се мисли за преговори за мир. Даже тогава Путин изобщо няма да има нужда от преговори. С кого да преговаря? С укри, каквито вече няма? Или с поляци, побесняли от загувата на миража за прилапана Галиция? Или със саксонци с изпотрошени зъби, докато са наливали в Украйна? Или с послугинчена на САЩ Европа? От къде на къде? Я, по сталински. Няма Украйна – няма проблем. Тогава няма нужда и от преговори – било за мир, било за каквото и да е. Свършен факт и толкова.

  5. Заболяването от рак вече не е „дали“, а е „кога“ ще стане.

  6. До Панчо Виля:
    Приятелю, украйна отдавна я няма. Засега съществува само на картата, като територия, но независимо от изхoда на войната те НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВАТ КАТО ДЪРЖАВА и ще изплаща милиарди нановите си господари. Украйна беше обречена още когато и натрапиха клоунът евреин-нацист и наркоман за президент

    • Приятелю, осраЙна е частна фирма – точно както е и България, която също скоро няма да я има.
      Ще останат някакви си робчета с промити мозъци, които вярват, че са траки, македонци, доброджанци, турци, цигани …….. но не и българи.
      Не случайно с влизането ни в джендърхалифата промиха празните глави на хайваните, че са съществували някакви си траки, които преди това бяха славяни …… ни никога не е имало българи, нали?
      Въпреки всички доказателства, че дори Черно Море се е наричало българско море, че има български календар на 6000 г. …….. без да са съществували българи….
      Та не зеленото наркоманче стои в началото на сътворението, там нещата се готвят от 91 г.
      Както нашето избиване се подготвя хиляди години.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *