Лекарите в Слънчев бряг Освирепяха: 540 лева за гипсиран крак, 80 за преглед! Ето защо българите бягат в Гърция!

lekari_moreРекордно високи цени на медицинските услуги обявиха в Слънчев бряг!  540 лева струва гипсиране на крак, 400 лева за шина на ръка и пак толкова за обездвижване на навехнат крайник.

Общия медицински преглед при неразположение, слънчево изгаряне или летен грип пък започва от 80 лева. Тарифите са обявени официално в бившата курортна поликлиника, която сега е частна.

Няколко частни здравни заведения се конкурират на територията на комплекса и очакват препили, преяли, прегорели и всякакви други видове прекалили туристи.

Ако пък имате глупостта да вземете да се давите и ви спасят, цената хвръква до небесата. Ако катастрофирате в бъги, мотор, или ви забърше с колата си пиян джигит, близките ви трябва да си приготвят сериозна сума, като най-добре ще е за целта да продадат апартамента в Карнобат.

Само получилите инсулт или инфаркт имат известен финансов късмет, тъй като частните болници се страхуват да поемат случаите и ги извозват до държавната МБАЛ – Бургас.

Българи се оплакаха още миналия сезон, че носели със себе си здравните си книжки, били осигурени… но в курорта им казвали, че не работят със здравната каса. Така осигуровките им изгаряли и трябвало да си плащат.

more_plaj

Чужденците пък пристигат с медицински застраховки и имаше няколко случая през изминалите години, когато чуждите застрахователи оспорваха поисканите им суми и искаха експертиза. Те недоумяваха какви процедури са извършени на клиентите им при навяхване на пръст на крака и защо им искат толкова много пари.

Жътва е сега…

Лекари оголват фронта в страната, взимат си отпуска и отиват да печелят на морето. Фармацевти също откриват аптеки и дерат кожи с цените на лекарствата, като слагат максималната надценка. И умишлено искат рецепта дори за тривиални илачи, за да мине пациента и през близкия частен кабинет, с който са се споразумели да делкат печалбата.

По пътя Бургас-Слънчев бряг дебнат линейки на конкурентни болници и чакат да стане катастрофа и първи да натоварят ранените, без да ги питат къде искат да се лекуват.

Щом дават по 50 лева за една тениска, ще дадат и 80 за преглед, нагло заяви лекар във форумите, но не с истинското си име.

И докато чужденците разчитат на застраховките си, българите нямат на какво да се опрат.

Сезонът ще е силен и много грешни пари ще потънат в джобовете на „белите престилки“.

А после хотелиерите пак ще се питат защо нашенците бягат от родното море и ходят в Турция и Гърция, та даже и в Румъния.

Просто защото там не ги чакат като банкомати и няма да им гипсират крака без нужда.

И защото не ги стрижат като овце сезон за сезон, а ги чакат пак да дойдат и се стараят почивката да им бъде приятна и да не се налага да си продадат и гащите, ако се разболеят!

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Всичко това ни го надроби мафиотската структура наречена БЛС. Този съюз определи минималните цени на лекарските и зъболекарските услуги без да се съобразява с доходите на населението и задължи членовете си (там членуват почти всички лекари и зъболекари) да не отстъпват нито стотинка от спуснатия ценоразпис. В него обче ограничение за максимална цена на здравните услуги няма и оттук започват извращенията със свободно определени цени от някой клиники по черноморските и планинските курорти.

  2. Защо трябва да има ценоразпис за всички, като повечето хора са осигурени?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *