КУНЕВА СЪВСЕМ ИЗКУКА: Похарчи 2 млн. лв. от Образованието за Запалки и Стрес топки! Пари за учебници няма! Виж Тук:

Кунева„Кунева има лъвски апетит за власт, но няма моралното право изобщо да се занимава с политика! Тя и Даниел Вълчев продължават да досъсипват образованието и едновременно с това политиката и държавата“ заяви в интервю  политическият психолог от БАН проф. Антоанета Христова.

„Неморално е, нечестно е, нагло е да се прави реклама на българското образование със запалки и антистрес топки и то за два милиона лева! Това е проява на лош вкус, на липса на професионализъм и даже е подигравка. Защо ще се раздават тези запалки на младите хора? Как ще ги мотивират по този начин да учат?

Запалката е символ на пушенето – на цигари, на трева, няма нищо общо с учебниците и училището!

Анстистрес топките за какво са? Да не се плашат децата от учителите ли? Да се избива агресията, докато се мачкат ли? И изобщо какво общо имат с образованието“, запита професор Христова, която е изумена, че една държава, която няма пари да увеличи заплатите на учителите и учените, с широка ръка пилее милиони за абсолютни глупости, които не се връзват по никакъв начин с рекламата на образованието и мотивацията на младите хора.

Кунева да не се прави на ощипана мома и да твърди, че не знае, че имало такава обществена поръчка!

Как е възможно да си министър и да не знаеш какво става в министерството ти?

Ами тогава е по-добре да си ходи, защото е унизително да мънкаш по телевизията, че не си бил информиран за обществена поръчка за толкова много пари.

По-добре тези пари да бяха похарчени за учебници, защото и тази година децата ще получат окъсани и опърпани книжки. В същото време обаче някаква фирма ще произведе запалки и антистрес топки за 2 млн. лв. по поръчка на Образователното министерство!

Това не е ли безумие?

Съгласни сме с професорката – безумие е!

Кунева се появи на бял кон в министерството уж да прави реформи.

Разтури няколко отдела, пенсионира всички директори и учители, навършили възраст, след което се оказа, че на тяхно място няма кой да бъде назначен. Никой не иска срещу заплата от мизерните 500 лв. да се занимава с ученици, които се появяват пияни или дрогирани в час.

За директори бяха назначени хора на РБ и ГЕРБ, а обявените свободни и към днешна дата незаети учителски места са стотици.

Но на мадам Йес не й пука и иска да усвои едни два милиона лева.

Коя фирма ще спечели поръчката е ясно. Наша фирма.

А ако Кунева наистина не знае, че има такава поръчка, то какво изобщо прави в министерството?

Да си ходи! Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Какво ти безумие, това си е направо престъпление! Източване на пари от образованието чрез възлагането на никому ненужни поръчки.Не за уволнение, направо са са за разследване!Прилича на ловка схема да се отклоняват средства които могат да се използват например за нови учебници.Как после ще има пари, след като се източват средствата които постъпват от бюджета в министерствата чрез различни схеми.Кунева какво възнамерява да ги прави тези запалки да ги раздава на дечицата,понеже мама и татко не им разрешават да си играят с кибрит?!Стрес топките сигурно са за учителите да си успокояват нервите ,че им е ниска заплатата.

  2. Наглост се лее отвсякъде, а социолозите сладко пеят, че народът е доволен и управляващите пак ще спечелят изборите

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *