Кръвопролитни боеве по целия фронт. Украинците превзеха половин село, руснаците – 5 села! КАРТА + ВИДЕО

Атаките на украинската армия в Запорожка област са били спрени и отблъснати след засилване на руския артилерийски и авиационен обстрел. В рамките на втората фаза на своето контранастъпление, която бе обявена вчера (четвъртък) от няколко авторитетни американски медии, украинската армия загуби много войници и западна военна техника. Все пак въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са успели да влязат в северните и северозападните покрайнини на Старомайорское (Запорожка област). Сега ВСУ извършва нова концентрация на войски северно от населеното място в опит да изчисти напълно населеното място от руските войски и да продължи настъпателната си операция, става ясно от множеството съобщения в украинските и руски военни Telegram канали.

По границите на Орехов и Новоселка има засилен артилерийски обстрел и въздушни удари от руска страна. ВСУ струпват в този участък войски от резерва си, за да задържат покрайнините на село Старомайорское. Наблюдава се масирано прехвърляне на бронетехника и пехота западно производство.

При Бахмут руската армия контраатакува, връщайки си контрола над Клещеевка и изтласквайки украинската армия на 4 км. на запад.

В района на река Оскол в Харковска област, където през последните дни руската армия превзе множество селища, и тази нощ силите на Кремъл отбелязаха напредък. Руските войски продължиха настъплението си на запад, превземайки 4 села (Надия, Сергеевка, Новогоровка и Твърдохлебно), както и стратегически важни господстващи височини за целия район. ВСУ продължава да изпраща подкрепления от стратегическия си резерв и тук, за да задържи фронта, докато тече контранастъплението на юг в Запорожие.

Според информациите в руските Telegram канали, само в четвъртък украинците са дали над 1000 души убити и ранени и са загубили 30 танка, 35 БМП и БТР, десетки единици автомобилен транспорт и голяма част от артилерията си, за да постигнат успехите при Старомайорское.

РУСКАТА АРМИЯ ПРЕВЗЕ 4 НАСЕЛЕНИ МЕСТА НА ГРАНИЦАТА НА ЛУГАНСКА И ХАРКОВСКА ОБЛАСТИ И ИЗПЕПЕЛИ ОСТРОВ ЗМИЙНИ! ВИЖ ТУК:

https://rutube.ru/video/801dedc88fcf9ecd0690ec2c78dea605/

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *