Кремъл: Киевският режим не просто спонсорира убийствата, той е техният организатор и извършител

Москва смята за очевидно участието на Киев в убийствата на руснаци. Както заяви говорителят на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков Киев не просто спонсорира убийствата, но е техен организатор и вдъхновител.

Киевският режим не само спонсорира убийствата, той ги организира, вдъхновява и изпълнява, което всъщност го определя като държавен спонсор на тероризма. Русия ще продължи да изгражда своите линии за превенция и защита, отчитайки този факт. Това заяви говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков в предаването „Москва. Кремъл. Путин” по теелевизионния канал „Русия-1”.

„Изказването на Буданов (украинското военно разузнаване Кирил Буданов-б.р.) е безпрецедентно по своята същност. И разбира се, ще бъде странно да не чуем осъдителни думи от европейските столици и Вашингтон. Логиката говори, че е невъзможно да не бъде осъдено — задължително е да го направят, ако все още на Запад е останала някаква нормалност”, каза Песков пред водещия Павел Зарубин.

С тези думи Песков коментира думите на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов за готовността на Киев „да избива руснаците по света“.

„Ясно е, че режимът в Киев стои зад убийствата. Но е ясно и че не просто спонсорира тези убийства, а е техен организатор, вдъхновител и изпълнител. Всъщност, говорейки за Украйна, говорим за държава – спонсор на тероризма.

И разбира се, трябва да продължим да изграждаме нашата линия по този начин. Думите на Буданов за пореден път потвърждават правилността на решението на Путин да започне специалната военна операция.

И, разбира се, нашите специални служби знаят какво да правят след подобни изявления“, каза прес-секретарят на президента на Руската Федерация.

Ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов заяви по-рано в интервю за Yahoo News, че те „са убивали и ще продължат да убиват руснаци навсякъде по света до пълната победа на Украйна“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. А за радиоактивното заразяване след като беше унищожен склад за снаряди с обеднен уран.Подсказвам заглавието…Как нацистите си създадоха нов Чернобил,по демократичен и точно толкова радиоактивен.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *