КОЙ ще се нагуши от неочакваната епидемия от птичи грип? Откъде се появи коварната болест? Истината ще ви шокира!

Стопани вият на умряло, близо 100 хиляди домашни птици и отглеждани в малки ферми бяха убити…хуманно.

Сякаш от небето в стопанствата им се появи епидемия от птичи грип и натръшка пернатите. Веднага се активираха санитарните власти и започнаха да избиват кокошки  патици. За обезвъзмездяване никой не говори, дребни стопани не са застраховали добитъка си и перушина хвърчи навсякъде, най-вече от главите на хората, захванали се с отглеждането на пилци.

Според бай Станчо от  Стралджа сподели на редакционния телефон, че за него това е измислена инфлуенца и някой отнякъде е пуснал вируса нарочно. Старият човек от години гледа пилета и кокошки-носачки и с това се препитава. Не съм ветеринар, но такова чудо не се е случвало. Моите кокошки не са свободно пасящи, затворени са в клетки, нямат пряк контакт с диви животни, недоумявам как така изведнъж се заразиха, плаче възрастният мъж и изчислява загубите си от вече хуманно възнеслите се в небитието пилци. Според него няма откъде да дойде вирусът, освен от човешка ръка.

За пример той дава големи ферми, които изобщо не са пострадали. И съзира конспирация срещу производителите.

Българинът по принцип вярва във всякакви конспирации, но думите на бай Станчо звучат логично.

То не беше фипронил, с който внезапно яйцата станаха отровни, не бяха други евроизмишльотини, а сега и грип. Според възрастния мъж това се прави от големите фирми, за да се вдигнат цените. Особено преди Коледа. И от едрите търговци, които внасят продукти от чужбина.

Заради фипронила яйцата скочиха от 20 на 40 стотинки!  Сега заради птичия грип сигурно ще ударят 60! Чудесен подарък за Коледа!

Пилешкото проби с цените си тавана и продължава да го надскача. Явно ще внасяме птици също от чужбина и търговците ще ни ги пробутват на каквито цени си поискат.  Американски пуйки, вместо родни пилета, пълни с мазнини кокошки „Дъг“ от френски ферми, които са на такава цена, че никой не може да си ги позволи, а ако си ги купи, като нищо ще вдигне холестерола от мазнотиите.

В България поскъпва всичко. Непрекъснато и с бързи темпове. Масло, сирене, мляко, яйца, месо, олио, захар и стоки от първа необходимост. Поскъпна токът, поскъпна газта, народът е на колене.

Алчни търговци обаче искат да го поставят направо в поза партер. Да ударят кьоравото чрез внос и да ликвидират в името на собствената си печалба малкото останало родно производство.

Полски яйца, френски пилета, пържоли от военния резерв на Белгия, американски пуйки, шоколадови лакомства от Чехия и Швейцария, даже и от Турция, китайски играчки и изкуствени елхи, та даже кексове от Германия.

Българско ще е само киселото зеле на трапезата.

Честита Коледа, народе, честита и на вас продажни политици!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Бай Станчо от Стралджа да не се чуди от къде, ако купува фуражите. Алчността на българските производители ги кара, да пропущат мерките за безопасност или умишлено да ги пренебрегват, което е добре дошло за всеки, решил да изкара някоя лесна пара. България е гола девица в мъжки затвор, за съжаление.

  2. Е И КАКВО ОЩЕ ЧАКАМЕ И САМО СЕ ОПЛАКВАМЕ СТАВАЙТЕ ДА ГИ ИЗРИТВАМЕ ГРОБОКОПАЧИТЕ ОТ ГЕРБ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИТАТ ПРЕДИ НОВА ГОДИНА СПРЕТЕ ДА ХЛЕНЧИТЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ РЕВОЛЮЦИЯ ВСЕНАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ СТАВАЙТЕ МАФИОТИТЕ ОТ ГЕРБ СА ПО СТРАХЛИВИ ЗАЩОТО СА ГУЗНИ СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ НЕ ЧАКАЙТЕ БОРИСОВ И ШАЙКАТА МУ ДА НИ ПОГРЕБЕ НЕ ИСКАМЕ МАФИЯ ДА НИ УПРАВЛЯВА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *