Китайски анализатор: Стратегията на САЩ за изтощаване на военната мощ на Москва, чрез ръцете на Киев се провали

Стратегията на Вашингтон за намаляване на военната мощ на Москва чрез ръцете на Киев „напълно се провали“, пише Дау Ланцзян, колумнист на китайския портал Guancha.

Интензивността на украинската контраофанзива продължава да намалява и вече почти се спихна, а в резултат на двумесечните боеве Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са понесли значителни загуби на тежка техника и личен състав, допълва той.

„В стремежа си да опази непокътната западната си техника, ВСУ възприе нова тактика, при която започна да изпраща на вълни мобилизираната си пехота за нападения. С това решение обаче тя осея цялата фронтова линия с труповете на войниците си. Стратегията на САЩ за изтощаване на военната мощ на Москва чрез ръцете на Киев напълно се провали“, съобщава Ланцзян.

Основната причина за неуспеха на контраофанзивата на ВСУ са „колосалните загуби“, които са попречили на Украйна да постигне пробив. Военният наблюдател уточнява, че само седмица след началото на контраофанзивата Киев е загубил 30% от предвидения за контраофанзивата свой личен състав и над 20% от западните си оръжия и оборудване.

Припомняме, че на 11 август военният анализатор от Центъра за нова американска сигурност Франц-Щефан Гади заяви, че мащабът на загубите на военна техника на ВСУ на бойното поле показва, че Западът силно е надценил способността и подготовката на украинските военни да я използват.

Преди това, на 10 август, вестник „Вашингтон пост“ съобщи, че неуспешната контраофанзива и огромният брой загинали войници от ВСУ предизвикват недоволство сред украинското цивилно население. Украинските официални лица и представителите на западните държави говореха голям оптимизъм и с ярки краски за това контранастъпление, както и за ползите, които то могло да донесе на украинския народ, но това не се случи.

Специалната операция за защита на Донбас, чието начало бе обявено от руския президент Владимир Путин на 24 февруари миналата година, продължава. Решението за нея бе взето заради влошената ситуация в района на Донецк и Луганск поради масиран обстрел от страна на украинските военни по местното цивилно население.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Вече става ясно, че северен поток 2 е взривен с ядрена бомба, за да не може Германия да преустанови санкциите наложени над Русия под евентуалния натиск на немските фирми. „Nouvelle révélation: Le Nord Stream a-t-il été détruit par une bombe atomique? “ Нещата станаха от ясни по – ясни, а т.н. международна общност мълчи като риба, като се знае категорично, кой би си позволил такъв военен сценарии, без да очаква някакви санкции.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *