Кисинджър шокира Давос: Украйна да направи териториални отстъпки на Русия, за да има мир в Европа! + Какво каза Кисинджър – коментар на Валентин Вацев! (С ВИДЕО)

Русия и Украйна са длъжни да седнат на масата на преговорите колкото се може по-скоро, заяви в Давос бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, цитиран от руски издания. Според него, ако мирните преговори не се възобновят до два месеца, военните действия може да се разпространят на територията на целия европейски континент.

Западът е длъжен да повлияе на Украйна, така че тя да се върне на масата на преговорите с Русия, дори ако там на Киев му се наложи да направи ред отстъпки, убеден е Кисинджър.

В Киев реагираха рязко на предложението на Кисинджър, заявявайки, че Украйна няма намерение да прави никакви отстъпки на Москва и ще продължи да защитава с бой своя суверенитет. От офиса на украинския президент обявиха, че Западът настоява за възстановяване на преговорите, защото така му е изгодно вече и… „за да си напълни джобовете“.

Съветникът на президента Зеленски Михайло Подоляк, който води украинската делегация на преговорите с Москва реагира на изказването на Кисинджър с гневен пост в Туитър.

В него се казва:

„В кулоарите на международния икономически форум в Давос днес коментираха и се питаха: Не дойде ли време за примирие, за договори с Кремъл и за връщане към бизнеса с Русия?! Какви са тези приказки- нов вирус, водещ до слепота? Украйна не разменя своя суверенитет срещу това някой да си напълни джобовете. Най-краткият път към края на войната е – американско и европейско оръжие, пари и ембарго. Дайте ни ги и ние, украинците, ще направим чудеса“

„Преговорите трябва да започнат в близките два месеца, преди да се е стигнало до такова напрежение, което ще е адски трудно да се преодолее. В идеалния случай разделителната линия между Украйна и Русия трябва да бъде връщане към предишното статукво плюс някои допълнителни отстъпки от страна на Киев“, казва Кисинджър. Русия с Крим, Луганска и Донецка област, а Украйна – суверенна държава, нечленуваща в каквито и да е военни съюзи“.

С тези думи политикът призова Украйна да отстъпи част от територията си на Русия, пише британското издание The Telegraph.

Според Кисинджър, ако бойните действия не се прекратят, то те вече ще бъдат не за свободата на Украйна. „Това ще е нова война на солидарния Запад срещу самата Русия“, казва Кисинджър.

Според Business Insider с тези си думи Кисинджър е предупредил Запада, че едно унизително за Русия поражение, може да доведе до по-широка дестабилизация в Европа и света.

В своята реч на форума в Давос Кисинджър още напомни, че от 400 години Русия е неразривна част от Европа и гарант за баланса на силите, затова европейските лидери не бива да отхвърлят перспективата за дългосрочно сътрудничество с Руската федерация. Политикът уточни, че за Западът никак не е полезно да подтиква Москва към съюз с Пекин.

Коментарът на Валентин Вацев относно шокиращата реч на Хенри Кисинджър в Давос:

Валентин Вацев: Старата костенурка Кисинджър отново изненада всички! Той изби рибата!

“С изказването си в Давос, Хенри Кисинджър изненада всички. Той изрази лично становище. Първо им каза, оставете на мира Русия, стига сте се закачали с нея, защото ако още малко разярите Мечката, тя ще ви отнесе главите. Второ, Украйна ще трябва да преглътне някои териториални загуби, а Западът ще трябва да се посвие не само териториално, но и откъм претенции. Трето, каза че Русия е незаобиколим фактор в Европа и има право на свои зони на влияние. Последното докара до бяс критиците му, някои даже му пожелаха да се възнесе на небето час по-скоро. По правило, той говори от името на американския индустриален капитал, той гравитира към изолационистката линия на Тръмп.“ Това заяви геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев пред Валентин Кардамски във видеото по-долу. По думите му, в Давос Кисинджър буквално е избил рибата. „Да се изправи на такова сборище на най-влиятелните глобалисти и с обикновен непретенциозен език да каже прости неща – с това показа класа. Мисля, че неговото намерение е било да разбърка пластовете и баланса на американските елити. Реално им каза: „Хайде, стига вече. Наиграхте се. Направихте куп глупости, за да върнете американската хегемония. Но тя на този етап е неспасяема, затова разсъждавайте реалистично и се посвийте.“ Америка вече не е хегемон на планетата, тя изпадна в ранг на лидер на един от полюсите – тя бе понижена в лидер на западния блок… който здраво се клатушка и продължава да губи позициите и богатството си, но това е друга тема.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/9mRO9i9WS1s

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Ако у нас все още не се вижда разликата между лудия старец Сорос и Кисинджер, който не се поколеба да разстърси тая самозабравила се Давоска сбирщина, ако все още не си даваме сметка къде ни тласнаха Тримата идиоти и какво ни чака, ако в близките дни не се появи капчица разум за да се махнат не само, но и да се осъдят тези идиоти, които ни докараха до тук, то трагедията ще бъде неспасяема.

  2. Всички политици в България ли са абсолютни тъпаци, освен тези от „Възраждане“ другите слепи ли са, или робския им манталитет не само не намалява, засилва се демонстативно.И никой не се и замисля за последствията, когато има великолепен пример на здрав разум-Орбан. Нали транспортните работници бяха организирали протест, който трябваше да свали правителството, гниди ли сме???

  3. „Ukraine: How and why the war was manufactured“ for centuries Russia was attacked, harassed, and invaded. In each case, at first, it seemed that its debacle would be inevitable, but it always knew how to reverse what seemed to be an inexorable disaster and defeat its aggressors. Will it be different this time?

  4. Тази война от самото си начало е война на солидарния запад под предводителството на ФАЩ срещу Русия.Кисинджър да не се прави, че войната ако не се прекрати щяла да стане война на солидарния запад срещу Русия. Тя си е такава от началото. Тя като такава е замислена и подготвяна от 30 години насам.

  5. Русия трябва да поставя условията, като победител във тази война, иначе губи войната и си докарва нерешим проблем с Украйна за векове напред!!! Проблемът не е вече само ДОНБАС!?! Дали Русия ще се остави да бъде излъгана въпреки всичко, отново!?! Дали????

    • Кисинджър шикалкави, изпратиха милиарди за да убиват руснаци, сега и акъл дават!?! Украйна е необходима на Русия цялата, ЦЯЛАТА, преговори сега са за прегрупиране и укрепване на позиции!!! Русия, не бъди наивна, виждаш какво става с Финландия и Швеция,никога няма да те оставят намира, въпреки, че ти се усмихват!

  6. А бе ,няма ли куражлии в тая потъваща държава да стане и да окне, че царят е гол!???!
    Направо ми се взема акъла като гледам ,че няколко идиота въртят далавери и кражби за милиарди и няма кой да им каже-СТИГА!??!
    Но ще дойде време в което световните събития ще окажат влияние и тук и всички ,които си разиграваха коня,направиха ги даже и „заслужили артисти“ на изминалите 30 опустошителни години да бъдат съдени за деянията си.
    Дядо Кисинджър е хитър ,но в случая е много прав ,защото тук вече става дума за цялостта на планетата Земя и оцеляването на човечеството и тук трябва повече разум, а не психо болни дъртаци и изтървани от психиатриите пациенти

  7. ИСКАМ СИ РУСКАТА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ ИСКАМ СИ ЖИВОТА ПРЕДИ 1989 ИСКАМ СИ БРАТСКА РУСИЯ

  8. Скоро имаше социологическо проучване за настроенията в България, според което 65-70% искат да сме в НАТО и ЕС. И сигурно е така, защото тези които са за Възраждане са около 15%.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *