Киев отхвърли Мирното предложение на Кисинджър

Киев отхвърли предложената от бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър формула за уреждане на конфликта в Украйна, предаде Ройтерс. „Г-н Кисинджър все още не е разбрал нищо. Той изглежда не разбира естеството на тази война, не разбира последствията от нея за международните отношения“, написа в социалната мрежа Телеграм украинският президентски съветник Михайло Подоляк. Междувременно  президентът Володимир Зеленски заяви, че Украйна се подготвя за всякакви отбранителни сценарии.

„Г-н Кисинджър все още не е разбрал нищо. Той изглежда не разбира естеството на тази война, не разбира последствията от нея за международните отношения“, написа в социалната мрежа Телеграм украинският президентски съветник Михайло Подоляк. „Всъщност рецептата за постигане на мир, която бившият държавен секретар на САЩ предлага, но която се страхува да изрече докрай, е проста: умиротворяване на агресора чрез жертване на част от украинската територия, в замяна на което – получаване на гаранции от Русия, че няма да напада други източноевропейски държави.“

МИХАЙЛО ПОДОЛЯК

Михайло Подоляк добави, че „всички привърженици на простите решения, като Кисинджър, трябва да запомнят следното очевидно нещо: всяка сделка с дявола – лош мир за сметка на украински земи – ще бъде победа за Путин и ще подскаже рецепта за успех и на останалите автократи по света“.

Припомняме, че в своя статия за сп. „Спектейтър“ тези дни Кисинджър предложи формула за спиране на огъня в Украйна, която предвижда руската армия да се върне на позициите си отпреди инвазията на 24 февруари, а предмет на последвалите мирни преговори да стане единствено полуостров Крим. Предложението на Кисинджър включва и незабавно приемане на Украйна в НАТО – веднага след като се прекрати огъня. Този изработен от Кисинджър проект за мирен договор сам по себе си е крайно неприемлив за Русия и изключително облагодетелстващ Киевската хунта, защото на практика възстановява всички нейни територии, изгубени по време на СВО, а също и директно я присъединява към НАТО. Но въпреки това Киев с бяс отхвърля. Как да тълкуваме това?!

В интервю от вчера директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заяви, че макар и повечето конфликти да приключват с преговори, оценката на ЦРУ е, че Русия все още не е достатъчно сериозна в намерението си да започне истински преговори за прекратяване на войната.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски заяви, че защитата на границите на Украйна е „постоянен приоритет“ и че страната му е готова за всички възможни сценарии с Русия и съюзничката ѝ Беларус, предаде Ройтеrс.

„Защитата на нашата граница както с Русия, така и с Беларус, е наш постоянен приоритет“, заяви Зеленски в нощното си видеообръщение. „Ние се подготвяме за всички възможни отбранителни сценарии“, добави той.

Коментарът му идва в навечерието на посещението в Беларус на руския президент Владимир Путин на фона на дискусии за възможна нова мащабна офанзива от страна на Москва и предположения, че тя би могла да дойде и откъм Беларус, отбелязва агенцията.

В обръщението си Зеленски отправи нов призив към западните страни да осигурят на Украйна ефективна въздушна отбрана. Той също така каза, че силите му държат под контрол град Бахмут в Източна Украйна, където в момента се водят едни от най-ожесточените боеве от началото на СВО.

Той каза още, че е възстановено електричеството на още три милиона украинци след последните руски атаки срещу инфраструктурата на страната, с което общият брой на гражданите с възстановено електроснабдяване в Украйна е достигнал девет милиона души.

„Електроснабдяването беше възстановено за още три милиона украинци. Плюс шест милиона през последните дни. Това означава, че след терористичните атаки в петък вече имаме резултат за над девет милиона души“, посочи украинският президент.

Припомняме, че в петък Русия отново изстреля множество ракети срещу енергийната мрежа на Украйна, като унищожи 19 енергийни съоръжения, складове с боеприпаси и логистичен център на чуждестранни наемници край гр. Красний Лиман.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

  1. Русия ще се върне на позициите си от преди 24 февруари на 31 февруари – когато НАТО се върне на позициите си от 1990 г. Господин Кисинджър да се осведоми що е то „медведь шатун“ – мечка събудена не навреме от зимния ѝ сън – много сърдита и много опасна

  2. Зеленски, кървав клуон и масов убиец, гори в ада до края на живота си!
    Ти извърши геноцид над славянското население и трябва да плащаш и компанията около теб – също!
    Трябва да сложат Кличко да управлява, защото той какъвто и да е, дори и предател, то поне е украинец!

    • Кличко е толкова чист хазарин, колкото е и Зеленски, а и цялата пасмина революционери от 2014г. Филмът с болшевиките се повтаря, но в нов римейк.

  3. И едните и другите – и американците и украинците – само от бой разбират. Удряй, Путин, докато мърдат.

  4. Военно-политическото ръководство на вражеската страна и въоръжените сили на други държави, които са съюзници на вражеската страна, могат да се считат за законни военни цели, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.
    Цитатът е извадка от статия от поглединфо.
    Всеки може да го открие там.
    Ха сега да захванем за какво иде реч?!

  5. А дедото кога ще го рестартират, че профаните отдавна се чудят що едни живеят 100 години?! Туй беше риторичен въпрос към филма матрицата, флашданс и елизиум. И сие…
    :):):)

  6. Предложението на Кисинджър е безмислено както за Зеления, още повече за Русия. Нима не се вижда, че нещата не трябва да се приемат в техния примитивен смисъл. Тази война ще свърши тогава, когато стане ясно и на кокошките, че американската хегемония приключи. До тогава и нашите политически дебили начело с банкянския мъдрец ще продължават да се търкалят угоднически и да съсипват държавата ни. Вижте оценката на проф. Христов в Епицентър, жестоката истина на нашето бързо изчезване.

  7. Професора е прав.
    Не се съгласявам за едно с него- България ще излезе от блатото не когато има компромиси с “поне да не крадат много”.
    Когато изплуват чисти души- абсолютно неподкупни и неподдаващи се на изкушенията на лукавия. Абсолютно. Безусловно.
    Добрата новина е- че има такива. Сред младите хора- колкото и да ламтят и лаят изтърканите изтривалки.
    Тяхното приключи. Има го и в пророчествата- ще се разбягат.
    Тяхна работа- Господ си знае работата.

  8. Нещо за “разтуха”:
    “Науката” доказала, че децата са вредни за планетата и е “морално” повече да не ги правим.
    За справки: godlessera

    На мен ми се доповръща от демонокрация, не знам за вас.
    Тия отдавна прекалиха.
    Неам думи.
    Бах им морала с Бах, или без Бах!

    • Аз затова от години си мечтая да ги видя наредени пред дръвника – демУкрат, борец с комунизма, ……
      Все някак си ще преживеем и без новият „цвят“ на нацията!

  9. П.П.
    Стискайте малко палци, че ейджънт Смит реши да се материализира.
    Не ми отговаряйте- ще привикам Люк и Джаба(ама не оная джаба от зомбивизора:)
    До тогава- налага се да се обяснявам в министерство на мисълта, смрад, гад и т.н:)
    Оруел светла му памет- пасти да яде.
    Дотогава- еквилибриум.
    И така- междузведздни войни на ента степен.

  10. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ ОЧАКВАМЕ ВИ СКОРО В БЪЛГАРИЯ БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ

  11. Чифутите си връщат за холокоста. Един чифут съветва друг, а славяните хранят червеите. Така добре, ли е?

    • Някак си се чувствам изключително кофти, че България е спасила чифутите си……

      • Искрено ме разсмя.
        И аз… да го таковам у…

  12. Отново англосаксонците са победители. Славяните се избиват с невиждано темпо-празник за ингилизите и краварите!

  13. Спокойно Господа,или другари, приключва господството на Англия,на Щатите,че и на Западна Европа.Такъв автоголгол си вкараха с тая алчност, какъвто историята даже не познава.А ние нещастници абсолютни. От една страна политически идиоти и платени медии,от друга едно оскотяло племе.Вижте какви материали на господина Емил Азар се поместват в наши медии, че и в Свободно слово, ПОЗОР абсолютен.

    • То запада сам се приключи като реши да си внесе главорези и да подари жените си на тях и да отрежи половите органи на момченцата си.
      В тази насока руската заслуга е почти незабележима.
      Сега западните еничари ще се направят частни държавици и в България включително, а оцелелите от нас, ще подарят на демократичните главорези от умерената опозиция.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *