Камерън посече Ердоган: И през 3 000-та година няма да влезете в ЕС!

ердоган камеранТурция няма да влезе в ЕС даже и през 3 000-ната  година, ако преговорите за присъединяването й  вървят с темповете, наложени в момента.

Това заяви пред медиите британският пример Дейвид Камерън.

Той напомни,  че Турция е  внесла кандидатурата си през 1987 година и оттогава преговорите пълзят със скоростта на костенурка, а понякога дават и заден ход. Като в определени периоди дори спират на точката на замръзване.

Истинската причина Камерън да скочи на Турция точно в този момент е наближаващия в Англия референдум дали да остане в ЕС или да излезе и да води своя самостоятелна политика. Освен това английският премиер не е съгласен с позицията на съпартийката си  Пени Мардонт, която в момента е заместник-министър на отбраната.

Мардонт наскоро заяви, че Турция може да се присъедини към ЕС в близките осем години и Великобритания няма как да попречи на този факт.

„Имаме как да попречим и това е ветото! Всяка членка на съюза има право на вето за присъединяването на нова държава“, ядоса се английският премиер и обеща на Ердоган, че Англия ще направи точно това, ако се стигне до процедура по приемането на страната в ЕС! А ветото на Англия означава наистина край на турските щения, каза премиерът.

Британците не са съгласни Турция, която потиска човешките права, свободата на словото, затваря безцеремонно телевизии и вестници и арестува журналисти, да влезе в ЕС. У нас това е не само забранено, но и се налагат жестоки санкции, коментира Камерън.

Мощният отпор на Камерън обаче не е толкова в подкрепа на правата на кюрдите и на медиите, колкото до друг  проблем, който плаши Острова:

Ако се махнат визите, или Турция влезе в ЕС, около 3 милиона наши комшии са заявили, че ще се преселят в Англия. Страната не може да приеме толкова много мераклии да работят и живеят там и я очаква съдбата на Германия, която се чуди какво да прави с бежанците.

Освен това в Лондон и останалите големи градове вече е пълно с всякакъв вид икономически бежанци и бедняци от цял свят, които създават проблеми в страната.

Още 3 милиона турски мюсюлмани буквално ще задушат Англия, а исканията за строежи на джамии ще станат още повече.

Затова и Камерън тропна по масата и заплаши с вето.

Ердоган обаче държи в ръцете си 6 милиона бежанци и може да ги вкара в битката си за влизане в ЕС.

Затова Европа хем го иска за съюзник, хем се страхува от нахлуването на огромен брой турски семейства на териториите си.

А и морковът, и тоягата са в ръцете на Ердоган и ЕС е в поза партер.

Пехливанските борби тепърва започват.

Пък дали ще продължат до 3 000-та година май не зависи от Камерън. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *