Как „Зелената сделка“ ще ни унищожи!

Какво е Зелената сделка?

Политика до 2050 г., която ще унищожи Европа като индустриален и демографски потенциал. И това е безусловно. Няма алтернативен сценарий.

Ние, българите, не бива да се безпокоим, защото и без това дотогава ще сме приключили като държава.

Ковид вдигна световния дълг с 22 % и скапа световните икономики. И то не точно той, а благовидния предлог „всеобща борба със смъртоносната пандемия“, която после се оказа, че въобще не е смъртоносна, а не е и пандемия.

Зелената сделка се бори с емисиите от парникови газове от човешка дейност, които обаче са по-малко от 5% от общия планетен кръговрат на тези газове. Цялата човешка дейност + индустрията и автомобилите отделят по-малко от 5% от всички парникови газове.

Познато, а?

„Борбата с фалшивата пандемия“ разказа играта на всички, а „Зелената сделка“ ще разкаже играта само на Европа.

Какво значи за България Зелената сделка:

  1. Цените на всичко хвръкват в космоса, защото въглеродния отпечатък вече ще се калкулира в цената на всяка стока и услуга, започвайки от цената на апартамента до свирките на околовръстното.
  2. Енергийните ни центрове ще затворят. Тоест- Стара Загора, Димитровград и Хасково като области ще умрат икономически и демографски, над 150 000 души ще останат без работа. Всичко що е енергетика там остава на улицата без работа. Всички обслужващи дейности по веригата на доставки с енергетика умират. Отсега да си запазят билети за Терминал-2.
  3. Колко ще ни струва? Ами 25 милиарда евро според министрите на ГЕРБ, но те са смятали само закриването на производството и компенсирането, като не са взели под внимание цялата верига за доставки и социалния ефект от безработицата. Иначе – умножете  по 2 и така разхода става 50 милиарда евро. А сега добавете и новия по-скъп ток, който ще се прави от ВЕИ-та и ще струва 2-3-4 пъти по скъпо. Представете си как ще удари цяла България и ще влезе в сметките на всичко и всички. Добавете цената на новите въглеродни емисии + харчове за пренастройка на цялата индустрия – тоест необходимост от още инвестиции… и умножете по 3.

Справедливата цена за България надхвърля 100 милиарда евро. Толкова ще ни струва Зелената сделка на ЕС.

Мислите че преувеличавам?

Не, даже намалявам. Щадя ви.

За сравнение в САЩ изчислиха, че подобна Зелена сделка би им струвала между $ 51-93 трилиона долара. Тоест почти 5 пъти БВП на Щатите за една година. И забравиха за тази лудост много бързо.

Ако съпоставим нашия „зелен преход“ с този по братските Американски разчети, би следвало на нас да ни струва $ 300 милиарда.

Е , аз казвах € 100 милиарда. По-скромен съм.

Но, там някъде. Между 100-150 милиарда евро.

А какво ще ни даде Европейския съюз?

( Забележка: Тук давам парите не само за зелената сделка, а и за Ковит възстановяването, т.е цялата рамка.)

Фонда за справедлив преход, т.е европейските пари, с които ще се подпомогнат директно тези райони, са 500 милиона евро.

Може да си правим снимка с тях, може да си ги харчим. Но повече няма да станат.

Иначе общата сума, която „уж“ ще се даде за усвояване, е 29  милиарда евро. Обаче в тази сума влизат и заемите и собствено участие, около 6 милиарда евро и кандидатстване по програми, в случай че бъдем одобрени, и т.н, и т.н.

Реално за 2021-2027 г.  има едни 9 € милиарда грант ( демек пари налице, условно безплатно) + още 5 млрд. € преки плащания и едни 500 милиона  за „преход“ или за снимки на щастливи миньори и всичко друго е според зависи, и според проекти, и според „ще гледаме да видиме“.

А какво плащаме?

Ами последната ни вноска е 1.6 милиарда лева, а от догодина вече ще е над  2 милиарда годишно.

Отделно при Зелената глупост има и самофинансиране на държавите около 114 € милиарда и за Ковид фонда от 750 € милиарда държавите дружно ще го плащат половината.  Higly likely искат да е солидарно разпределението на дълга , но и да не е, цифрите за България няма да спаднат драстично. Има и такси, които трябва да събираме от производителите на пластмаси и прочие, има и „балансиране“ чрез вноски спрямо БВП. Около 5 € милиарда ще ни струва този разкош за периода.

Нека сметнем:

Имаме 7 години по 2 милиарда лв. + още 5 € милиарда = 14 € милиарда. Това си го плащаме като попове.

Повече може да е, по-малко не.

Единствените сигурни КЪМ днешна дата са 500-те милиона за убитите миньори и енергетици.

Яка сделка, а?!

Даваме 14 € милярда евро  – получаваме обещания за чисти 14 млрд. € + заеми и програми до 29€ама директно получаваме само 500 милиона, другото финансиране е от типа -“ човека взе парите и каза: ще видим!“

Един нюанс: Всичката техника, която ще купуваме за модернизация по закон ще сме длъжни да е на няколко европейски фирми – Сименс, АББ и т.н. Тоест, парите, които ще получим от Европа, пак ще си се върнат там чрез няколкото гигантски консорциума, от които ще купим инсталациите и техниката. Тоест ЕС ти дава 200 лв. за Българска модернизация, но от тях ти им връщаш 100 лв. през Сименс, понеже си длъжен от тях да си купиш генератор… и тези пари влизат в Немската икономика, а не в българската.

Какво има в сух остатък:

  1. Ще дадем 14 милиарда евро минимум за тези 7 години.
  2. Получихме 500 милиона фонд и обещания за 23 милиарда евро, от които пряко ще млязат у нас под 30%.
  3. Разсипваме стопанство за над 100 милиарда €, за да вземем горното.

От БАН бяха сметнали, че това което ще дадем и получим от ЕС, ще се изравни към 2040 г. Дотогава ще сме донори на „бедна“ Европа.

Ще трябва обаче от БАН да се коригират: вече отиваме към 2100 г.

Значи плащаме си 14 милиарда евро, разсипваме стопанство за над 100 милиарда евро  и заборчляваме кат кучета без история. А да, евтиния ток изчезва.

Е, те това е зелената сделка.

А какво ни готвят в личен план?

Ами трева на корем, скакалци, ограничаване на консумацията на червено месо, споделено къпане и всички други „шеги и закачки“, които уж засега са шеги.

Влизаш, слагаш си въглеродната матрица на задника:

-Се*еш! … ама 1 път на 2 дни.

Превишил си нормата? Мат’ряла дошъл в повечко? Sorry – плащаш повечко.

Ми няма да ядеш, едно ла*но ти е квотата по матрица и това е. Яж трева бе.., се*и въздух!

Тц. Това не е майтап, а бъдеща реалност, замаскирана под две програмки на Европейския съюз: Farm to Work и EU_methane_strategy

Намерете си ги и си ги прочетете.

Тази за метана ми е любима, ето цитати:

„..by 2022 Comission will propose a digital carbon-navigator templates and will encourage the development and use of such templates at farm level..“

Ето и за мръвката и за живота:

„..Technical mitigation measures will complement other important development for the sector and rural aereas, in particular an expected sociaty shift to more balanced diets, with less red and processed meat….. and plant-based protein source , in line with the EU Farm to work Strategy..“

Ще ви махнат Ковид- сертификата само за да ви сложат матрицата за ла*на в джоба и …мда, разбрахте ме.

Каква е целта на това безумие?

Трудно е за вярване, но основната цел била ние в ЕС да сме „..Moral winner“ , мдаааммм… морални победители.

Като се превърнем в нулево емисионен континент, накрая ще сме победили всички морално. Леля Урсула го каза.

А за морала на Урсула не ща да пише, че там е страшно.

А колко точно замърсява Европа в сравнение с другите по-света?

…Ми под 10%

Въпросът е:

Кой болен мозък иска да разсипе стопанството ни за над 100 милиарда евро, да плати директно на ЕС над 14 милиарда евро и да чака имагинерни 20 млрд. еврои да си мисли, че това е добре за нас?

А кои още по-големи малоумници като замърсяват едва 10 % от въздуха на планетата се напъват да си разсипят индустрията, за да превърнат хората си в жаби и да станат гео-политичвския цървул на света?

#КОЙ печели от това?

Тодор Ангелов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ДА ГРАБВАМЕ ВИНКЕЛИТЕ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ ИСКАМЕ СИ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

  2. Няма съмнение, че българите не успяват да демонстрират никаква реална ценностна система. Но то пък човешката раса като цяло в голяма степен се състои от невежи, послушни овце, управлявани от зли, корумпирани, луди, надрусани, изнасилващи деца педофили-сатанисти.

  3. КОГАТО ГЛЕДАМ ПРОФЕСОР РАДКА АРГИРОВА ВИЖДАМ ДЖОРДЖ СОРОС ЗАЩО ЛИ ? ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *