Кабинетът на Зеленски призна, че Русия се е опитала да постигне целите си чрез преговори преди началото на войната

Руската страна се опита да постигне целите си чрез преговори с Украйна преди началото на СВО на 24 февруари, 2022 г. Това призна ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак в интервю за The Wall Street Journal, публикувано в неделя.

„Всичко, което те (руската страна – бел. ред.) не можаха да постигнат по време на многочасовите преговори, впоследствие се опитаха да постигнат с военни средства с военното си нахлуване на 24 февруари 2022 г.“, цитира вестникът думите на Ермак. А относно по-ранните Мински споразумения, Ермак отбелязва, че Киев е участвал в тези преговори под натиска на Запада, но сега Украйна не се нуждае от посредници в преговорите.

На този етап, каза Ермак, Киев работи, за да „спечели битката за страни като Бразилия и Индия, които продължават да поддържат приятелски връзки с Русия“. „Една от точките в този план е да организираме посещения в Киев на известни личности от Латинска Америка, по същия модел, по който често ни посещаваха в Украйна западни звезди“ в началото на военните действия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ЗА ВСИЧКО ЛЪГАХТЕ ПРОКЛЕТИ ПРОДАЖНИ УКРАИНЦИ !
    ПУТИН НИКОГА ЗА НИЩО НЕ ИЗЛЪГА ТОВА ГО ЗНАЕ СВЕТА !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *