Ирландска евродепутатка избухна срещу Брюксел: Вие сте Съучастници на Бандити като Борисов и Гешев! Спрете да храните Мафиоти! (С ВИДЕО)

Ирландска евродепутатка разби на пух и прах ЕК заради бездействието й по отношение на престъпното управление на България и по-специално заради чадъра, който ЕС е разпънал върху доказания бандит – премиера Бойко Борисов. Клеър Дейли обяви, че ЕС е съучастник на „престъпното управление в България“ и си затваря очите за протестите на недоволните граждани.

„Докладът на еврокомисар Вера Йоурова за ситуацията в България няма нищо общо с тамошната действителност. Ако наистина си вярвате, че за 13 години България е постигнала „напредък“, то или сте много некомпетентни, или слугувате на интересите на Бойко Борисов заради връзките му с определени лица в тази зала и интересите на Брюксел. Вашето бездействие е равносилно на съучастие!“. Така ирландската евродепутатка Клеър Дейли изригна срещу привидното безразличие на Брюксел към протестите в България, които яростно настояват за оставката на Бойко Борисов и престъпното му управление.

„Не съм съучастник на Борисов“, скочи да се оправдава еврокомисар Вера Йоурова (От ЕНП). Която всъщност действително откакто е на този пост се явява един от най- яростните застъпници за правителството на ГЕРБ и Борисов.

Евродепутатът Клеър Дейли

Нелепият й опит да се защити от нападките обаче изостриха още повече тона на Клеър Дейли:“Управляващите в България са бандити! Вие ги направихте всевластни и несменяеми на постовете им, като им позволихте на крадат милиарди от еврофондовете. Вие сте съучастници в тази корупция, от която страдат обикновените българи! Хората по улиците в София искат да знаят дали най- после ще спрете да храните и угоявате престъпниците, които ги управляват“!

Становището на ирландската евродепутатка беше подкрепено с изказвания в същия дух от десетки нейни колеги в залата. Което накара Йоурова да признае следното:

„Главният прокурор на България Иван Гешев изобщо не се отчита и не спазва Венецианската конвенция. А ситуацията със свободата на медиите там е катастрофална.“

Клеър Дейли потвърди, че наскоро Иван Гешев е бил привикан в Брюксел, за да даде обяснения за дейността си, но той така и не отишъл. „Сигурна съм, че в момента същият този Гешев ни гледа как тук в Брюксел си заседаваме и ни се смее на процедурите и механизмите, заяви тя. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. БЛАГОДАРИМ ВИ ГОСПОЖО КЛЕЪР ДЕЙЛИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *