Интригите на Властта, че Божков организира протеста, не спряха Бунта! Рекорден брой хора излязоха по улиците на България! Протестиращи опитаха да нахлуят в сграда на парламента! Сблъсъци с Полицията!

За 6-ти пореден ден десетки хиляди протестиращи изпълниха центъра на София – от Министерски съвет до Парламента и Орлов мост. Разпространените в обедните часове от Гешефтурата СРС-записи, с които отчаяната власт се опита да внуши, че бизнесменът Васил Божков подпомага протестите, не спряха народа отново масово да изрази недоволството си от тежката ситуацията в страната и да поиска оставката на мафиотското правителство. Масови протести се разразиха и в по-големите градове на България.

След като в понеделник посолството на САЩ подкрепи правото на народа ни на мирен протест, днес същото направиха и Европейската комисия и Партията на европейските социалисти, чийто шеф Сергей Станишев запозна с политическата ситуация в страната левите комисари и Бюрото на Групата на социалистите и демократите в ЕП. Подкрепа към протеста през деня изразиха и от посолството на Франция у нас.

Освен в столицата, многолюдни демонстрации бяха проведени и по улиците на Бургас, Благоевград, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Русе, Габрово, Монтана, Плевен, Видин и Ямбол. На протест се вдигнаха и българските диаспори в Берлин, Лондон и Виена.

Основното ядро на недоволството – София, започна да събира съмишленици около 17 часа. Час по-късно протестиращите започнаха вече традиционното си шествие. Те тръгнаха от пл. „Независимост“, преминаха по бул. „Княз Александър Дондуков“, край Ректората на Софийския университет, и стигнаха до площад „Народно събрание“.

Най-активната част от недоволните потвърдиха четирите основни цели – оставка на правителството, на главния прокурор Иван Гешев и промяна на Конституцията, както и ликвидирането на „диктатурата на ГЕРБ“.

Около 20 часа шествието се завърна в района на Министерски съвет, като завари площада пълен с новопристигнали поддръжници.

В района отново бе разположен несъразмерно голям брой полицейски сили.

Към 21 часа към сградата на Министерски съвет полетяха димки и фойерверки, бутилки с минерална вода и камъни, а заедно с виковете „Оставка“ протестиращите започнаха да скандират „Евгени Марчев“ – името на едно от зверски пребитите от полицаите момчета.

След което част от протестиращите разбиха вратата и опитаха да нахлуят в сградата на бившия партиен дом, която в момента е администрация на Народното събрание.

Протестиращите се опитаха да нахлуят в административната сграда на парламента. На входа се наредиха жандармеристи. Протестиращите започнаха да ги замерят с боя, пиратки и бутилки с вода. До ескалацията се стигна след като протестиращи опънаха транспарант на колоните на сградата с надпис ”Продава се”, но той падна и хората се втурнаха, да не бъде конфискуван от полицията.

В резултат на канонада от хвърлени камъни бяха счупени стъклата на дясната врата откъм президентството и няколко десетки демонстранти се втурнаха да нахлуят вътре. Пътят им бе пресечен от плътен кордон тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове, готови за бой, а част от протестиращите пробиха кордона и се стигна до ръкопашен бой. БНТ съобщи за пострадали 2-ма полицаи и 10 протестиращи.

До късно тази нощ площада пред Министерския съвет бе раздиран от мощни викове „Оставка“.

Протестиращите скандират още „Еничари“ и „Мафия“. Друга група от граждани се опита да успокои напрежението с опит да разговаря с протестърите, хвърлящи бутилки и камъни.

При тях отидоха и организаторите на протеста – проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които призоваха бунтовниците да се успокоят.

Жандармерията огради входа, така че протестиращи да не могат да нахлуят. Към вратите на сградата на парламента продължиха да хвърчат камъни и бутилки. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. 18 юли 2012 – АПОСТОЛЕ ….
    .
    Колко си „велик” Апостоле ?
    И как пазят „Голем-МАН-ОВЦИТЕ” Теб
    От паметника си да не полет-ИШ … „проклет”

    Бутафорно пускат маршове велики
    „Вдигайте” се гълъби – „велик е нашия войник”
    С „Тих бял Дунав”, правят те велик !

    Държавните май-муни с теб се кипрят „слава”
    Снимат се пред теб и кичат се със лика ти славен
    Ти си гордо знаме като Ботев на пилон
    В денят, когато си роден … СЪМ ИЗГОНЕН ФЕН.

    С теб, Ботев и другите борци
    Трябва да се вдигнем Нии – ШИН ФЕЙН – САМИ
    Държавните глупци – Убииците народни да сразим
    Робът трябва да изчисти тази смрад позорна от лъжци !
    .
    Стефанъ Д-ръ Д Чолаковъ
    18 юли 2012
    Карлово

  2. МАХАЙ СЕ БЪЛГАРОУБИЕЦО МРАЗИМ ТЕ БЕЗПЛАТНО ЩЕ СТРЕЛЯМЕ

  3. Колко е нагъл този Гешев – да нахлуе в президеството и да прави там обиски под претекст че уж имало сигнали за нередности. На мястото на Радев аз бих го изхвълил като мръсно куче в дебелия му задник. А сигнали за които цял свят е научил, че Тиквата държи кюлчета и пачки с евро в спалнята си. Защо Гешев на направи обиск в спалнята на Тиквата? Освен кюлчета и пачките той е получавал от Божков по 200 хиляди евро месечно за т.н. „данък спокойствие“ чрез неговата ПР-ка някоя си Севда. Плюс милиардите, които България е загубила от спрените от него енаргийни проекти и продължава да губи от санкците срещу Русия уж от папагалската солидарност към ЕС. Сега Тиквата се хвали че били сме влезли в чакалнага. Откакто България съществува, левът винаги е бил основната парична еденица в нашата страна.Ще си берем ядове с това евро

  4. за Този свенарий борисов се издаде като каза че партийния дом щял да бъде запален това значи че мутрите са подготвили по негово нареждане провокации…

  5. Защо синдикатите защитават хунтата начело с боко тулупа е знаем ги кои са по цял ден седят и нищо не правят все синове и дъщери на мафията техните функции трябва да се замразят тъй като няма производства няма работхическа класа и кого защитават само паразитират върху сдрания гръб на народа…

  6. Докараха боклука от цял свят напълниха с пластмасови отпадаъци превърнаха България в сметище въпреки красотата на природата ни само и само да си напълнят гушите чудовища, паразити гадни мутри мафия начело с най-голямото чудовище боийко борисов и неговата поидлога гешев

  7. Тикво проклета и лакейски тиквеници, няма да има нито снизхождение, нито милост за вас. Пълна строгост на съществуващите закони и ако са недостатъчни ще има и нови, за да лежите в затворите при крадливите цигани, с чиито купувани гласове „печелехте“ избори. Там те ще ви „обгрижват“ дълго и напоително – както заслужавате. А за палатите и награбеното не се безпокойте – ще ви ги отнемем и ще станат държавна собственост.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *