Иван Гарелов: Има голяма опасност Румен Радев да изгуби левите си избиратели!

Имам тягостното усещане, че зад т. нар. пандемия се крие нещо много по-различно, а може би и по-страшно, а управляващите крият истината по заповед отгоре. Странно е всеки ден да ни съобщават данни за общата смъртност в страната, която при проверка се оказва, че не е по-висока от миналогодишната. Защо го правят? Това заяви днес в интервю за БНР журналиста Иван Гарелов.

По думите на журналиста хората у нас не вярват на управлението на ГЕРБ за нищо. Не вярват и на менторите им от Брюксел и Вашингтон. На това се дължи и масовото съмнение сред народа ни в съществуването на коронавирусната пандемия и подозрителното му отношение към ваксините срещу COVID-19.

Твърдата отскоро линия на българското правителство спрямо Република Северна Македония пък Гарелов вижда като резултат от вътрешнополитически съображения на ГЕРБ, а не заради принципи. По думите му към Северна Македония България доскоро имаше непоследователна политика и на това се дължи днешната криза в отношенията ни със Скопие.

“Отношението ни към тях трябва да е като към по-малък и незрял брат. Невъзможно е да искаме от тях да признаят, че са българи. Изключено е, над 100 години мозъците им са промивани с антибългаризъм. Затова още от самото начало трябваше да поставим условията си и да изискаме те да ги приемат – без излишно- сантиментални увъртания и отклонения от целта… Създаването на историческата комисия, от която да зависят нашите отношения със Скопие, беше грешка“.

Гарелов посочи още, че страната ни е пропуснала шанса „да се възползва от икономическата блокада, която Гърция беше наложила на Македония, за да навлезем ние икономически и културно“.

„Вчера премиера на Северна Македония Зоран Заев заяви, че проблемите между Скопие и София ще се разрешат веднага щом минат изборите в България. Той смята, че Бойко Борисов е подел тази по-твърда линия спрямо РСМ, защото разчита тя да му донесе по-голяма популярност сред избирателите, а също и да засили подкрепата към коалиционният си партньор ВМРО. Но веднага щом отминат изборите, този фактор ще отпадне и Борисов ще се съгласи на „компромисно решение със Скопие“, разказа Гарелов и добави, че такова е и неговото мнение.

Журналистът коментира и проблемите между Румен Радев и БСП.

„Между Нинова и президента Румен Радев няма някакви съществени идеологически различия във вътрешнополитически план. Проблемът е, че държавният глава в стремежа си да е обединител на нацията, започна все по-често да търси одобрението и на т. нар. „градска десница“, която по същество е политическото продължение на соросоидните НПО – организации с американско финансиране, които изповядват антикомунизъм и русофобия. Смущаващи са и последните натовски инициативи на Радев, които може да бъдат квалифицирани и като анти-руски“, каза журналистът Иван Гарелов.

Той предположи, че когато дойде времето за президентските избори, тези противоречия между БСП и президента няма да излязат на преден план, ако не са се усложнили допълнително дотогава:

„Ние, българите, сме царе на това единомишленици да се скарат и да спорят – виждаме го във всички лагери“.

По думите на Гарелов президентът Радев търси нова идеологическа подплата – либерална, центристка, прозападна:

„Не мисля, че един президент тлябва да се ангажира с такива нюанси в идеологията. Той по-скоро трябва да мисли практично за това, с кои хора и с коя партия би могъл да работи по-лесно. И чии избиратели биха го подкрепили“, подчерта той.

Журналистът прогнозира, че и на предстоящите избори Радев ще бъде издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП:

„Този път обаче ДПС няма да го подкрепят, те вече му поискаха оставката. Не знам дали Румен Радев си дава сметка, че възходът на либералната „градска“ десница е само в София. Тя си вдигна рейтинга покрай протестите, но там бяха и левите, и националистите от „Възраждане“… Затова не мога да прогнозирам дали на парламентарните избори неолибералните бутикови партии ще получат достатъчно голяма представителност и дали дори една от тях изобщо ще влезе в парламента“.

Гарелов се съгласи, че опитвайки се да ухажва десните избиратели, Радев може да изгуби сигурните си леви привърженици. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Опровергайте ме с доказателства, че Президентът е открил „приятелски огън“ по БСП, а не обратното, при условие, че се появяват подобни интервюта, наричан е Борат по БСТВ и даже другарят Гергов напусна НС на БСП, измивайки си ръцете с него. Замириса на власт и въпреки, че всички са маскирани, маските на някои взеха да падат. БКП винаги е смятала, че е над нацията, че те са като полубогове. ДПС кои са? Не са артисти, не са спортисти, ааа третото… Нямам съмнение, че ГЕРБ е производна на тази партия, а вождът Винету действа в интерес на сенчести кукловоди. Ако някой смята, че изземването на бизнеси е случайно, не е огледал правилно обстановката. Подгонени са вероятни назначени милионери, които са забравили, че са назначени. Вече съм го казвал тук, гледайте по кого стрелят троловете. „Възраждане“ са лоши, фашисти и т.н. вероятно защото не са били предвидени в сметката. Триото са лоши, соросоиди, психодесни, заради същото. Слави е чалгар, добре, десен, добре значи не яде ляв електорат, но и той е лош. Къде е България в левите идеи? Ако някой не знае или не го е забелязал, ние сме там където иска Русия. „Преходът“ ни беше по руски, приватизацията почти, сега сме в ЕС защото за Русия е важно да сме там, даже гоним дипломати за отклоняване на вниманието. Да ме извиняват братята, но „своя шкура близже“! Радев просто е патриот и малко повече българин, отколкото на някои другари им се иска, аз също!

    • Радев просто тика България в „Три морета“ – откровен военен проект срещу Русия. Щом си ОК с това… жив и здрав да си, но болшинството от хора им светва червената лампичка и се питат кой е всъщност Румен Радев. Иначе ми стана забавно тезата ти, че едва ли не Русия ни е вкарала в НАТО в своя полза.

      • Аргументи? Какво значи „тика“? Ако България се представлява от Радев, при вземането на каквито и да е решения, по тази инициатива, е в пъти по-добре, отколкото това да правят Захариева или Борисов. Разликата, както писах по-горе е, че той мисли като българин, а не като нечий представител. Болшинството е хубаво да се огледат преди това. Тезата ми не е теза, а наблюдение. Всичко това се случва пред очите ми, целият „преход“ и сравнявайки го с руския, съвсем не намирам разлики, с изключение постоянната поява на месии и изгасването им като свещ след това. Колкото за НАТО, дали ще сме в него или не, армия няма, но имаме достъп, партньорски.

    • Румен Радев беше в Талин и предложи България да поеме председателството на „Три морета“, а после се върна и превъзбуден взе да обяснява как това бил много изгоден за България икономически проект. А във вътрешнополитически план – да флиртуваш с хора, които са на хранилката на САЩ и във всичките си действия тук се ръководят от интересите на САЩ… това също не говори добре за теб като президент на суверенна държава, какъвто искаш да си. Ако Радев е притискан от ЦРУ – да направи така, че да му спретнат импийчмънт и да си бие камшика от политиката с достойнство. Ако пък тези негови действия са резултат на свободната му и рационална воля- тогава вече е още по-лошо.

      • Нещо не Ви схващам логиката. Радев е лош, че иска да обязди буен кон, но ако го притискат и избяга, ще си остане герой? Странни виждания за лидерството имате! Вътрешната политика, ако е про българска, понякога съвпада с интересите на една или друга държава, но никога само с интересите на една. Опитайте се да намерите обяснение в тази посока!

    • УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ИВАНОВ,МОЛЯ ВИ, ВНИМАТЕЛНО,ЗАДЪЛБОЧЕНО ДА ПРОЧЕТЕТЕ И АНАЛИЗИРАТЕ СЪЩНОСТТА НА ИНИЦИАТИВАТА «ТРИМОРИЕ».ОТГОВОРЕТЕ НИ ТОГАВА ,НО АРГУМЕНТИРАНО,КАКВО Е МЯСТОТО НА БЪЛГАРИЯ В ТОЗИ ПРОЕКТ,ЧИИ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВА И ЗАЩИТАВА СРЕЩУ КОГО Е НАСОЧЕН ТОЗИ ПРОЕКТ?ОТГОВОРЕТЕ И НА ВЪПРОСА-РУМЕН РАДЕВ(президент на БЪЛГАРИЯ),ЗА КАКВИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗГОДИ И НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ГОВОРИ СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕТО СИ ОТ ТАЛИН?
      ЮЗЕФ ПИЛСУДСКИЙ,»МЕЖДУМОРИЕ»,»ТРИМОРИЕ»,ВЕЛИКА ПОЛША,НОВИЯТ ОБЕДИНИТЕЛ(ПОД ЕГИДАТА НА САЩ) НА ПОСТСЪВЕТСКОТО ПРОСТРАНСТВО,ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВ/СТАР «САНИТАРЕН КОРДОН»(И ЕВЕНТУАЛНО БЪДЕЩ ТЕАТЪР НА ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ) СРЕЩУ СССР(ПЪРВОНАЧАЛНО),СЕГА -СРЕЩУ РУСИЯ,ГАЗ,»СЕВЕРЕН ПОТОК -1 и 2…НИЩО ЛИЧНО,САМО ФАКТИ И РЕАЛНОСТ.

      • Всяка инициатива, в която участват 12 държави е опит да се постигнат взаимоизгодни 12 интереса. Погледнато повърхностно могат да се правят много и с различна степен на вероятност предположения, особено от страни, които не участват. Естествено е всяка една от участващите страни да предяви своите претенции. Предполагам, че Вашето мнение е натоварено с прочетени анализи и коментари от разни източници, предимно чужди или преведени. У нас даже МнВР е със семпло и даже не информативно представяне на тази инициатива. В същност, това е някакъв полски опит за доказване, че и те са велика държава. Виждате в момента такива опити правят и Турция и Иран, всеки по свой си начин. Може би сте чели, че светът в момента се окрупнява в някакви си регионални структури, които да могат да противостоят на подобни. ЕС показа, че е всичко друго но не и съюз, а Германия никога не е била обединяващ фактор, въпреки че две световни войни започват с нейни съюзи. САЩ е далеч и е пред разпад, каквото и да говорят, червеите се събират за банкет. Ние с кои сме? От Русия ни дели едно море и още едно море от кавказки народи и прочие компот под тяхна шапка. Трябва да се обединим с родата, по майчина или по бащина линия, за да не останем територия на нашествениците, които идват от юг. Разбирай или славяни или тюрки. Какво да се прави, като детето е от смесен брак? Обединението е логично и няма значение, по чия инициатива ще започне. По-големи врагове на Русия от това, че сме в НАТО няма да станем. До колко руските и български икономически интереси в момента съвпадат се вижда от политиката им. Тя естествено е про руска. Значи и нашата може да е про българска. Колко примери има в бита, когато един брат не се съгласява с нещо, което предлага друг брат, защото мисли, че е ощетен? Важно е никога да не забравят, че са братя и да не вдигат ръка един на друг.

  2. До спорящите се. Защо ни занимавате с личните си пристрастия? И двамата викате „Дръжте крадеца“ но кой е крадецът?

  3. Следващия президент трябва да е пелтечещ за да не се разбере каква ще е „нашата роля“ в трите морета, каза руския генерал, който обикновено нарежда кой да бъде избран за президент.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *