Злокобна идеология стои зад скока на цените. Целта не е “защита на планетата”, а редуциране на нейното население

Нашите врагове са глобалните елити, които са на път да поемат пълната власт върху планетата, но им пречат Русия и Китай. Тези западни неолиберални глобалисти в момента подменят религията ни с идеология – да няма държави, зелена антиутопия, политика на джендър идентичността. Бъдещият човек да няма държава, родина, семейство, религия, етнос и даже пол. Това е моралната основа, на която стъпват всички щедро финансирани от глобалистите глобални и местни политически акции днес: от животновъдство и храни, през автомобилостроене, та до финансовия сектор и парична политика на централните банки. Нищо не е пожалено. Всичко е под сатъра на либералните глобалисти. За общото благо, разбира се!

Битката днес с “климатичните промени” е абсолютен императив, който е в пълно противоречие с оцеляването на човешкия род занапред. Енергийният абсурд, към който ни тика Западът удря не само изкопаемите горива – нефт, газ, въглища – ако приемем, че битката действително е с въглеродния отпечатък… Атаката обаче е и срещу далеч по-чистата и “щадяща откъм вредни емисии” ядрена енергия, например, или дори срещу ВЕЦ-овете, пречещи, видите ли, на флората и фауната във водоемите!

Целта явно не е “да защитим планетата”. Целта е да се редуцират хората, които я обитават. Тъжно, но факт. Защото има странни неща. Някак без бой и без скепсис ние приехме новата нормалност на Запада, в която бедните стават по-бедни, а богатите стагнират икономически и западат културно и нравствено, изнасяйки напрежението в собствените си общества навън. В основата на убийствената инфлация, освен напечатаните от САЩ и Брюксел трилиони, е именно енергийният Холокост, на който са подложени гражданите в Европа и САЩ. От десетилетия. Опитът да бъде наложен и на все по- развиващите се икономически държави от Глобалния Юг (Бразилия, Индия, Индонезия, Турция и Иран) + Русия и Китай е колкото безплоден, толкова и неморален. Явно по този начин Западът се опитва да изравни силите в икономическата надпревара, която очевидно губи…

Западните ни ментори унищожават сигурната и достъпна енергия, базирайки се на едностранчивото допускане, че днес “затоплянето” е невиждано и само и единствено вредно. Разбира се, деиндустриализацията и осакатяването на енергийната обезпеченост води до липса на кувьози в Африка, до мизерия и слаба превенция в Близкия изток, изобщо до глад и социална дезинтеграция при по-бедните – в развиващите се икономики. И удря настигащите Запада държави. Трудно е да настигнете някого, като ви вържат единия крак и едната ръка с пранги. Просто казано: цинизмът им е безграничен.

Студът, например, е в пъти по-опасен от топлината, а с енергията от изкопаемите горива сме свели опасностите от “климатична смърт” до минимум – климатици, хеликоптери, диги, спасителни кораби, поливни и отводнителни системи… Списъкът на инструментите, зареждани с изкопаеми горива, е безкраен. А огромните ползи за човечеството, които те носят -в момента силно се заглушават от неолибералната пропаганда.

Всъщност днешната ни развита цивилизация възниква изцяло на базата на изобилна, разполагаема енергия при поискване. Колкото по-енергийно ефективен си, толкова повече енергия използваш, произвеждайки повече и като обем. Елементарно и логично.

Днес на нас, българите, ни пробутват “План за възстановяване” от нещо, от което сме се възстановили сами така или иначе – истеричните локдауни преди година-две. Предлагат ни се буквално смешни пари да затваряме въглищни мощности – пари, които само от износа на нашата ел. енергия ще спечелим сами за две-три години. Хокат ни за инфлацията – всъщност основната и единствена реална пречка срещу лелеяното членство в еврозоната. Но кое предизвиква инфлацията, по дяволите?! Как може да си сляп фен на зеления диктат и същевременно да си защитник на евроинтеграцията ни – та двете се взаимоизключват…

А вследствие на гореспоменатото тази “интеграция” не върви на добре. В Европа (във Франция, например) вече спират вътрешните полети, а скоро и такива до близки международни дестинации – като от Франция до Италия, да речем. Самите евтини полети полека-лека ще останат в аналите на стопанската история. “Данък керосин” ще се погрижи да пътуваме – и оставяме въглероден отпечатък – все по-малко. Всичко ще е жп, нищо, че за нас това е равносилно на ядрена атака в сферата на транспорта – след 33 години реформи в БДЖ, железопътния ни транспорт днес е в ранния палеолит.

Пак по линия на инфлацията – този път производствената: Суровини, метали, горива – цените хвърчат и се лутат, убивайки всякакво рационално стопанско изчисление. Замръзват проекти, обществени поръчки и инфраструктура. Оставаме изолиран европейски буфер за мигранти, ако не направим нещо спешно.

Всъщност заради тези гигантски цени скалъпихме приемлив дефицит на хартия – няма инвестиции, а дългосрочно това значи и по-малък растеж. ЕК може да са доволни, но това е самоунищожение. Няма нужда да имаме геополитическа цел, за да правим това, което е правилно за България. Не трябва да сме толкова инфантилни.

Важно е да отбележим, че след десетина години в ЕС няма да има дизелови и бензинови коли. Решение на ниво ЕК и ЕП. Електрифицираме се бързо, разчитайки на колебливо снабдяване с електричество от слънце и вятър. Никакъв шанс. Без изкопаеми горива за балансиране на системата (въглища или газ), тя рухва. И де факто зависите напълно от недостатъчен капацитет за електроенергийна генерация и оскъдни зарядни станции – моловете ще се превърнат във втори дом на желаещите да заредят електричката. Качество на живот, та ум да ти зайде…

Собствената кола – символът на свободата – ще бъде лукс. Съвсем скоро. Вързани сте географски – край на свободата на придвижване… и забравете за обединена и свързана Европа. Отвореното общество на Сорос и Държавния департамент на САЩ рязко си затваря вратите. По идеологически причини. Защото глобализмът можеше да се осъществи само ако обхване целия свят под контрола на един център – Вашингтон. Но Пекин и Русия казаха- НЕ. Следователно либерализмът и глобализацията си заминават, защото от тях и самият Запад вече няма нужда.

В сферата на фантастиката са и електрическите тирове с голям обхват – тоест ще липсват базови стоки, които днес са ежедневие. Ще правим перки, солари и батерии, забравяйки че 80-ина процента от редкоземните елементи, нужни за Зеления преход, са в Китай и Русия, като остатъкът е в Африка, която вече е тотално под тяхна доминация…

А от ВЕИ – вятър и слънце – получаваме едва 4 на сто от енергията, която използваме днес. Късогледо, неразумно и даже диаболично. Отвсякъде.

Автор: Кузман Илиев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

17 коментара

  1. Авторът е пропуснал да спомене, че „райските кътчета“ за привилегировани, ще се охраняват от роботизирана охрана и от 10км ще има табели „Стреля се без предупреждение!“. Хорър фантастика.
    За да не цъкаме с език, колко са гениални фантастите, трябва да избираме правилно днес.

      • Мислещият човек, винаги има избор. Важното е, да е реалист.

      • Така е робите нямат избор, латинизиращите се православни още по-малък.

    • Нали :)
      Виждат хайванчетата, че вятъра се обръща и заемат позиция на борещи се с глобализма.

  2. Аз съм една жалка бройка от „лошия матрял“ при това съм и много дърт – по най-модерните японски разбирания, трябва незабавно да бъда принудително евтанизиран за да отворя път на младите и красивите. Но не ми е ясна разликата мужду съществувалият някога СИВ и сегашния ЕС.При СИВ бяхме отделени с така наречената „желязна завеса“ а сега не ни искат в Шенген. Разлика – никаква.При СИВ правехме искаме неинскаме ковмпютри „Правец“ и компактдискове – сега не правим пак принудително от ЕС и чепове за зеле. При СИВ правехме електрокари и мотокари които изнасяхме и в Русия и в Япония, сега за Япония не изнасяме абсолютно нищо – почти същото е и с Русия. Нашите стоки не били конкуретни на европейските. Големите разбирачи – имам предвид политкрадците забравиха, че България бе корабостроител номер едно в Черно море. Сега ЕК не иска да правим кораби а да складираме житото на хохлите. Каква е разликата не знам! Явно много съм тъп ама май не само аз!

  3. Купете си земя, къща и пушка. Напълнете резервоарите с вода и бензин. И гледайте да продадете скъпо живота си.

    • Най-добрата отбрана е нападението, а най-доброто нападение е въобще да не се стига до отбрана. Всяка глуха отбрана е обречена.

      • Мога да се съглася, но противникът е скрит, неясен и недостъпен. Нека да го кажем така: Убита гад – спасен живот!

      • Не е неясен,кукловодите са в сянка,но куклите са на преден план.Унищожението на куклите ще стресне кукловодите.

      • То честно казано, ако затрием 2-3 кукли другите ще оцапат памперсите и ще се разбягат, ама откъде да намерим такъв кураж, като сме толерантни джендъри с с евроатлантически ценности.

      • Всички са в кюпа Току що се разкри,че канадския премиер е спечелил изборите с китайска помощ.Китай има бази в Канада,иначе на книга са врагове.За да спечелят глобалистите,целия свят трябва да е в кюпа.

  4. Вижте го изрода Дайнов, решил че честването на нашия национален празник трябва да бъде премахнато.“МИНДИЛЪТ ОТ МИНДЯ“ Свободно слово.Бойкот и саботаж на всички опити да се празнува 3 март.

    • Той беше същото Лайно,и миналата година,Забравихте Ли? Дайнов,Изрод,ако не беше Този Славен Народ,ти още да си по долно Нищожество. ПОКЛОН СЛАВА ,НА РУСКИ,РУМЪНСКИ,ФИНЛАНДСКИ ВОЙСКИ,ПОКЛОН НА БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ? СМЪРТ ЗА ВАС,ПРЕДАТЕЛИ!СМЪРТ!

      • Нека българите не забравят, че на турска страна, тоест са избивали българите хиляди поляци-част от турската армия, както и много от турските офицери са англичани, французи, немци, австрийци ….. все партньори от ОТАН. Българи също така са клани от чифути, цигани и албанци.

  5. Нашият президент, заплют като протеже на Кремъл декларира, че трябва да оставим енергетиката и армията си в ръцете на Каубоите. „диверсификацията“ т.е разнообразяването на нашите енергетични источници трябвало да ни откъсне от Русия и да ни прати в Зейналата паст на Щатите. Затварянето на въглищните централи и замяната на руското гориво с това на Уестинхауз е сигурната смърт на енергетиката и на всичко останало.Покупката на американски изтребители ДВАЙСЕТ ПЪТИ по скъпи от руските е гилотината над главите ни. Един МИГ 29 струва 10 милиона, един Ф-16-200. Плащайте дебили.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *