Зловещо убийство на студентката Вероника разтърси Велико Търново

ВероникаОбявената за национално издирване студентка във Велико Търново Вероника Здравкова бе открита убита и захвърлена в Янтра точно на Трети март.

Тялото на момичето е било полуголо, а по главата ясно личат следи от удар с тежък и остър предмет, най-вероятно брадва. Вероника изчезна на 28 февруари вечерта. Тя си тръгнала от работа в голям мебелен магазин. В същия ден им дали и заплатите и тя изтеглила пари от банкомата. Студентката се прибирала сама в тъмното и последно била забелязана в района на гарата, който е доста пуст. Оттам нататък следите й се губят.

Случаен рибар се натъкна на тялото й на Националния празник, докато водолази я издирваха на друго място в реката. Парите и мобилния телефон за взети. Вероника със сигурност е убита на друго място и после хвърлена в реката.

Първият заподозрян бе бившият й приятел, с когото били заедно три години, но преди месец се разделили, защото бил ревнив. Разпитите му обаче не дали резултат. Съмненията падат и върху роми, които живеят наблизо в района. Според криминалисти обаче престъплението не е характерно за етноса, няма следи от изнасилване, а за да й откраднат чантата с парите, е било достатъчно да я ударят и само да я зашеметят.

Във Велико Търново хората са шокирани и ядосани от поредното нелепо убийство. Тази вечер те излизат на протест с искане да бъде върната смъртната присъда в България. Същото предложение ще направи и депутат в парламента, но отсега е ясно, че то няма да се приеме. Търновци са скептици, че убиецът ще бъде намерен. Те смятат, че полицията ще намери изкупителна жертва и ще я вкара в ареста, за да успокои страстите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *