Здравният министър Разпореди РЕВИЗИЯ на COVID КРИЗАТА и Действията на Кабинета „Борисов“

Здравният министър Стойчо Кацаров нареди Националният център по обществено здраве (НЦОЗА) да извърши ревизия и анализ на дейностите, свързани със здравното обслужване на населението в периода от 1 март 2020 г. до 31 май 2021 г. Докладът трябва да бъде изготвен в 30-дневен срок. Служителите ще ревизират и работата на Националния оперативен щаб НОЩ и действията на правителството на Бойко Борисов по време на трите локдауна за същия период.

„НЦОЗА трябва да определи преките и косвени причини за големия брой починали хора през ноември и декември, 2020 г., както и да оцени има ли принос вирусът COVID-19 върху регистрираната висока смъртност за цитираните месеци, пише в заповедта на Кацаров.

Националният център ще анализира общия брой смъртни случаи и разпределението им по възрастови групи и по седмици за периода т 1 март, 2020 г. до 31 май, 2021 г.; общият брой смъртни случаи по причина COVID-19 и разпределението им по възрастови групи и по седмици. НЦОЗА трябва да посочи съответните показатели за смъртност на 100 хил. души население по възрастови групи, по седмици и по области.

Стойчо Кацаров възлага на НЦОЗА да представи хронологично и да анализира действията на правителството и на Националния оперативен щаб по време на епидемията и да провери способствали ли са тези действия за опазване здравето на гражданите. Министър Кацаров изисква още анализ на конкретните действия, свързани с COVID-19 на министрите на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, дм. и Кирил Ананиев, регионалните здравни инспекции, Националния център по заразни и паразитни болести, Националната здравноосигурителна каса и други органи и организации, имащи отношение и участие в противодействието на епидемията.

Ще се провери и дейността на центровете за спешната медицинска помощ, на първичната извънболнична помощ, на специализираната извънболнична помощ, на лабораториите и на болниците.

НЦОЗА ще проследи и оцени ефекта от прилагането на отделните противоепидемични мерки и ваксинацията.

В разследването си НЦОЗА ще имат немалко проблеми заради пълното отсъствие на каквито и да е документи и заповеди с пдписите на членовете на НОЩ. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Какви документи ще търсят проверяващите в държава, която през последните години от управлението на ГЕРБ-авите, се ръководеше от еднокнижен дебил по телефона!? Да извадят всички разпечатки на разговорите му и всичко ще „цъфне“ на яве! Някой да се съмнява, че такива записи „отлежават“, където трябва?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *