Защо конфликтът в Украйна през следващите седмици ще ескалира:

1. Правителството на Лиз Тръс във Великобритания падна. Одобрението за агресивната проукраинска политика на управляващите консерватори падна под 10%. Истаблишмънта на торите я премахна, тъй като под нейно ръководство правителството загуби контрол върху икономическите процеси в страната и това напълно срина рейтинга на консервативната партия.

За реализацията на сегашния милитаристичен курс в Украйна, се налага драстично увеличаване на разходите, не само за населението в Англия (това все някак ще се преглътне), но и за управляващите елити (виж, това вече е сериозен проблем).

2. В началото на ноември ще се проведат избори за Конгреса на САЩ. Според най-актуалните социологически данни републиканците имат 95% шанс да спечелят мнозинство в Камарата на представителите. Очаква се да спечелят смазващо мнозинство и в Сената, което ще е катастрофа за администрацията на Байдън. Ръководителят на републиканската група в Камарата на представителите вече каза, че след победата на републиканците финансовата и военна подкрепа за Украйна ще бъде драстично намалена в интерес на американските избиратели.

3. Рязко се изостря икономическата и социално-политическата криза в Европа. Инфлацията в редица страни надхвърли 10%, наблюдава се масово затваряне на предприятия, расте броят на антиправителствените митинги, които застрашават господството на евроатлантическия истаблишмънт и подхранват европейската опозиция. Цената на войната в Украйна за средния европеец продължава да расте прогресивно на фона на всеобщото обедняване на населението и държавите в ЕС.

4. Съответно през следващите седмици операторите на войната в САЩ и Великобритания могат да получат сериозни вътрешнополитически удари. Падането на кабинета Тръс и очакваното превръщане на администрацията на Байдън в „куца патица“ след изборите за Конгрес принуждават „ястребите“ истерично да бързат, тласкайки бандата на Зеленски да предприема все по-самоубийствени настъпления. Тези атаки ще ескалират през следващите седмици. Освен това се увеличава вероятността от различни терористични атаки, саботажи и други провокации, което не само повишава общото ниво на ескалация, но и тласка САЩ и Русия към пълен римейк на Карибската криза.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Защо няма име под статията?Кой я написа? Аз чета и двете страни и си водя изводи.Надявам се на обективност за разлика от хазарските медии!

    • Екипът на „Скандално.нет“ го е написал…
      Защо трябва да има име??? Ти следовател ли си ? Или обикновен русофоб? М?

  2. ПРОГНОЗАТА ЗА ЕСКАЛАЦИЯТА НА ВОЙНАТА В УКРАИНА може да се потвърди след приключването на конгреса в Китай, което ще развърже ръцете му за помощ на Русия, както и за адекватна подкрепа,когато Китай реши да си върне Таиван. Ескалация може и да няма, защото тя става все по трудна от страна на Европа.Подръжката на тройката Русия, Китай и Иран става все по-явна в света и дано все пак Щатите да се примирят със загубата на сегашната си хегемония, защото и други беди дебнат „зад ъгъла“

    • ХХ конгрес на Китайската комунистическа партия – знаменателно събитие в национален и глобален план
      Дата 20.10.2022 2555 Нако Стефанов
      /Поглед.инфо/

  3. Тръгне ли каруцата по нанадолнището -няма спиране! Или се разбива във фендеците отстрани или каруцарът ако е опитен ще я опази здрава!
    В случая западната каруца нито може да се спре, нито има добри каруцари!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *