Захарова: Зеленски е превъплъщение на Юда. Предаде народа и предците си, като отмени Деня на победата

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече украинския президент Владимир Зеленски „превъплъщение на Юда“ и „предател на народа и предците си“, за това, че същият подписа указ, с който отменя честванията на Деня на победата на 9 май и замяната му с Деня на Европа, който се чества на 8 май, предаде ТАСС.

„Какво може да бъде по-лошо от един враг? Предател. Това е Зеленски. Новото превъплъщение на Юда през 21 век. Като отмени Деня на победата на 9 май, той предаде веднъж и завинаги своите предци – 8-те милиона украински жертви на нацизма – онези, които се сражаваха в Червената армия, и онези, които бяха пални, разстрелвани, измъчвани и изтезавани до смърт в концентрационните лагери, и онези, които се сражаваха за победата в тила като партизани. Пред очите ни 80 години по-късно се яви един реставратор на нацизма“, написа Захарова в своя канал в „Телеграм“.

По-рано украинският президент Владимир Зеленски подписа указ, с който отменя празника „Денят на победата“, който се чества на 9 май и на негово място въвежда празника „Денят на Европа“, който се отбелязва на 8 май в Европейския съюз.

„Русия ще бъде победена точно както нацистка Германия, заяви Зеленски днес в официално обръщение по повод 78-годишнината от капитулацията на Германия през Втората световна война, която според ЕС е на 8-ми, а не на 9-ти май“, предаде ДПА. „И цялото старо зло, което сега възражда съвременна Русия, ще бъде смазано точно както беше смазан нацизмът“, заяви още Зеленски. „Все още не знаем датата на нашата победа, но знаем, че тя ще е празник за цяла Украйна, за цяла Европа, за целия свободен свят“, посочи още той.

Зеленски внесе в парламента на Украйна и законопроект, който ще измести честването на германската капитулация с един ден напред – на 8 май. Това ще отдалечи Украйна от съветската традиция да отбелязва победата над нацистките сили на 9 май, ден по-късно от честването в западните части на Европа.

Армията на Германия капитулира пред съюзниците Съветския съюз, САЩ, Великобритания и Франция на 8 май 1945 г. – но тъй като документите за капитулацията реално са подписани на 9 май в Москва, в Русия и всички останали държави от бившия СССР Денят на победата традиционно се отбелязва на този ден.

В бъдеще Украйна ще чества паметта на жертвите на Втората световна война заедно със „свободния западен свят“, каза Зеленски.

8 милиона са гражданите на Украинска ССР, паднали жертва на хитлеро-фашизма между 1939 и 1945 г., като между тях е и дядото на Зеленски по майчина линия, който е бил офицер от Червената армия.

ЗЕЛЕНСКИ КОЛЕНИЧИ ПРЕД ГРОБА НА ЧЕРВЕНОАРМЕЙСКИЯ СИ ДЯДО. ТАЗИ СНИМКА БЕ ОСНОВЕН ЕЛЕМЕНТ ОТ ПРОПАГАНДАТА НА ПРЕДИЗБОРНИЯ МУ ЩАБ ПРЕЗ 2019 Г., КОГАТО ТОЙ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ С ОБЕЩАНИЕТО СИ ДА ПОМИРИ ПРОРУСКИЯ ИЗТОК НА УКРАЙНА С АНТИ-РУСКИЯ Й ЗАПАД, ДА ПРЕКРАТИ ВОЙНАТА В ДОНБАС И ДА УСТАНОВИ ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ.

В отговор на това решение поздравления до президента на Украйна изпрати председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя заяви, че Европейската комисия приветства решението на Зеленски „Денят на победата“ да се замени с „Денят на Европа“ и да се отбелязва на 8-ми, а не на 9-ти май. Подкрепата на Европейския съюз за Украйна, както и напредъкът на страната по пътя ѝ към Общността ще бъдат обсъдени по време на визитата на Урсула фон дер Лайен в Киев утре.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. НАЙ ВЕЛИКАТА ДАТА В ИСТОРИЯТА_ 9 МАЙ!!! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ,ОБИЧАЩИ РУСИЯ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ РУСНАЦИ! БРАТЯ,ВАШИЯТ ПОДВИГ Е БЕЗ АНАЛОГ!ДЪЛБОК ПОКЛОН! И СЕГА,ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ПИШЕТЕ НОВАТА ИСТОРИЯ! СЛАВА НА ВЕЛИКАТА РУСКА АРМИЯ! СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ РУСКИ НАРОД! СЛАВА НА ФЕНОМЕНАЛНИЯ ВЛАДИМИР ПУТИН!

  2. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА РУСКИЯТ НАРОД ,КОЙТО ПОБЕДИ ФАШИЗМА В СВЕТА И ПОЛОЖИ МИРЪТ И СВОБОДАТА ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 70Г!
    СЕГА ПАК ТЕ ЩЕ РАЗЧИСТЯТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ БОКЛУКА ОСТАНАЛ И ЗАВЛАДЯЛ НАНОВО ЕВРОПА И ДРУГИ ДЪРЖАВИ В СВЕТА!
    ЖЕЛАЯ ДЪЛЪГ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ,НАЙ-ТЪРПЕЛИВИЯТ,НАЙ-ХУМАННИЯТ И НАЙ-УМНИЯТ ДЪРЖАВЕН ЛИДЕР-ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН!

  3. Най – великата дата в човешката история. РУСИЯ смаза нацистите и освободи целия свят от нацистката чума. За съжаление останаха недоубити НАЦИСТКИ ИЗРОДИ, които се опитват да възродят идеите на бандера/хитлер. Дано скоро Руснаците приключат с това недоразумение на природата – клоун-евреин-нацист зеленски. Той не е украинец, а гробокопач на Украина.
    зеленски ви убива, за да заслужи благоволението на американските си господари. Братя УКРАИНЦИ, отървете се от еврейско – американския боклук и дфобре дошли в новия свят.

  4. Глупости, украинците никога не са били разделени, нито са се чувствали различни от руснаците, защото са един народ, просто запада и конкретно немците, нацистите, англичаните(по-малко), непрекъснато са се опитвали да ги разделят и така се образуват две различни държави след ПСВ и Октомврийската революция, които са руснаци по произход и това са Полша и Русия, като добавим към тях и Украйна, които също са руснаци по произход и по този начин се убиват помежду си роднини, същото се повтаря и през ВСВ, този процес се реанимира и през 80-те години и Майдана и така бяха зомбирани украинците да почитат нацизма и се мразят помежду си и се убиват помежду си, а самият украински език е стар руски диалект от началото на 19 век, който укранците не разбираха, но бе реанимиран преди през 80-те години и след Майдана, но също се използва и като оръжие срещу рускоговорящите. И на тази агресия, трябва да се сложи край, край на
    убийствата и нацизма, идващи от запад в славянските държави! След ВСВ, много нацистки престъпници, не са били осъдени, нещо повече, създали са се тайни нацистки групи и общества, които съществуват и до днес , дали са им огромна власт в миналото и са продължили да извършват убийства, атентати, подмяна на политическата класа и партии отвътре и тихомълком, дори вземат нацисти да работят за ЦРУ, но тази историческа тема е много широка и не ми се обяснява. Но явно от тези нацисти, се появяват и лъжливата пропаганда и много конфликти в Европа и те обезвластяват самите европейски държави от естествените им национални управления чрез убийства и атентати, извършвали са и много убийства в източна Европа, на хора, помогнали за победата над нацизма и фашизма в Европа, нацизма е огромно зло, носи само смърт, страдания, купища лъжи и пропаганда, която вреди на хората и държавите!
    А що се отнася до Зеленски, той е буквално заложник, ако му кажат да се изсере на площада, ще се изсере, за да спаси живота си , парите си и роднините си, които вероятно са също заложници и всеки момент могат да ги убият, без значение дали знаят или не знаят това! Властта в Киев се държи единствено чрез насилие и пропагандни лъжи и трябва да се махат и Украйна да се върне в естествената си родина Русия, за се успокоят всички държави в Европа от цирея Украйна!

  5. Разберете, нацизма не е бил изобщо прочистен в западна Европа след ВСВ, нито нацистките престъпници са били наказани, нещо повече, нацистите създават тайни организации и групи след ВСВ, които мимикрират под различни названия, но същността им е същата, някои от тях, съществуват и до днес и убиват хора!

  6. А с качването на Аденауер на власт, Германия взема властта и Франция и други европейски държави, са били смазани след ВСВ и вместо да получат възмездие за нацистките убийства и издевателства, получват още нацизъм, но под друга форма и наименование, нацизма никога не си е отивал. Нацистите, които са работили за ЦРУ, прокарват също нацистки идеи+лъжи и там и не се чудете, че има русофобия. Но този процес и проявата на немски национализъм и заграбване на чужди територии от немци, австрийци и асимилация, започва много отдавна, преди ПСВ, но през 1917 г. е върха, когато вече имат и официална партия в Германия! Англия макар, че уж е била на страната на победителите и са бомбили немците и съюзниците им, също са били нацисти, самите им управляващи и кралско семейство са били с немски произход и те помагат след ВСВ, на много военнопрестъпници, нацистки престъпници и масови убийци, да не бъдат осъдени и наказани след ВСВ, нещо повече, някои от тях, са наградени от разни организации и много от тях получват постове и високи постове, което е върха на цинизма!

  7. Нацизма и мимикрията му под различни форми и наименования, трябва да бъде унищожен завинаги и това да се случи през следващите години!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *